Ochutnávka vín Vienále Topoľčianky 2016
Verejná ochutnávka súťažných vzoriek a vyhlásenie oficiálnych výsledkov súťaže a odovzdávanie cien - Vienále 2016.
Dátum od | 01.05.2016 10:00 |
do | 01.05.2016 20:00 |
Súvisiace udalosti
Vienále Topoľčianky 2016
12.04.2016 09:00 Château Topoľčianky
Vienále Topoľčianky je unikátny projekt pod záštitou vinárstva Château Topoľčianky, pri ktorom hodnotenie vína majú v rukách výhradne dámy. Už ôsmy rok sa stretnú degustátorky v historických priestoroch zámku v Topoľčiankach, aby vybrali to najlepšie zo 14 kategórií hodnotených vín . Odborná degustácia sa uskutoční 12.4. 2016.
Organizátor
Château Topoľčianky
Château Topoľčianky je dnes prakticky jediný z bývalých vinárskych závodov, ktorý nie len že prežil manažérsku privatizáciu, ale vďaka svojim prémiovým vínam sa dokázal zaradiť medzi najelitnejšie slovenské vinárstva.
Spoluorganizátor
Zámok Topoľčianky
Klasicistické krídlo zámku dnes slúži ako múzeum historického nábytku a bytových doplnkov, ako obrazov, starých hodín, keramiky, kobercov, vyšívaných orientálnych závesov, zbraní. Všetok mobiliár zámku je pôvodný tak, ako ho tu zanechali poslední šľachtickí majitelia zámku a panstva – arcivojvoda Jozef August Habsburg s manželkou arcivojvodkyňou Augustou, vnučkou cisára Františka Jozefa I., pri svojom odchode zo Zámku v októbri 1918.
Tri renesančné krídla zámku s manardovou nadstavbou slúžia v súčasnosti ako hotelová časť. Ich prízemné časti hostia radi využívajú ako spoločenské miestnosti, reštauráciu a kaviareň.
Tri renesančné krídla zámku s manardovou nadstavbou slúžia v súčasnosti ako hotelová časť. Ich prízemné časti hostia radi využívajú ako spoločenské miestnosti, reštauráciu a kaviareň.
ÉÓS Wine Dvory
Víno, ktoré chutí
V súčasnosti vo vinárstve ÉÓS Wine Dvory obhospodarujeme 117 hektárov vlastných vinohradov, z ktorých značnú časť úrody spracovávame vo vlastnej réžii, s priemernou ročnou produkciou 350 tisíc litrov akostných odrodových vín a akostných odrodových vín s prívlastkom. Na výrobu vín spracovávame hrozno výlučne z lokality Viničný vrch, ktorá sa rozprestiera na rozhraní katastrálnych území Branova, Semerova a Dvorov nad Žitavou. Táto lokalita je súčasťou Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti, ktorá je najteplejšou a najslnečnejšou vinohradníckou oblasťou Slovenska. Viničný vrch sa nachádza na najvyššom bode katastra obce Dvory nad Žitavou. Meria 141 m.n.m. Je tu vysadených 15 odrôd viniča hroznorodého.
Naša ochranná známka je ÉÓS - bohyňa rannej zory po grécky.
Naša ochranná známka je ÉÓS - bohyňa rannej zory po grécky.
Fiero Wine
Víno z našich rúk
Fiero Wine je malé rodinné vinárstvo, ktoré založil Jozef Švec z Kmeťova. Jeho ambiciózny syn František, ktorého kamaráti v Anglicku volali Fiero sa uchopil vedenia tohto vinárstva.
Frtus Winery, s.r.o.
My nechceme byť jedno z mnohých, my chceme byť jedno z mála vinárstiev.
Tak ako hrozno má svoju identitu danú pôdou, podnebím a vinohradníkom, rovnako víno má svojho vinára – tvorcu. Toto nové vinárstvo má svoju jasnú identitu a štýl s akým k vínu pristupuje. Je to cesta úcty a rešpektu voči hroznu, voči vínu a hlavne voči ľuďom, ktorí budú tieto vína piť.
HR Winery
You are here Home
HR winery sa nachádza v obci Gbelce v malebnom prostredí uprostred viníc. HR winery obrába úctyhodných 300 ha vinohradov v Gbelcoch a okolí, na šiestich rozličných honoch a ak zarátame aj menšie výsadby, celkovo je tých honov až osem. Gbelce patria k obciam s najväčším slnečným svitom na úpätí pohronskej pahorkatiny.
Hubert J.E., s.r.o.
Keď život chutí
História spoločnosti Hubert J.E. siaha do roku 1825, jednalo sa v tom čase o prvú spoločnosť vyrábajúcu sekt podľa pôvodnej francúzskej metódy mimo Francúzska. Významné úspechy a rozvoj zaznamenala firma najmä pod vedením Johanna E. Huberta a jeho manželky Pauliny. Na miléniovej výstave v Budapešti v r.1896 rakúsky cisár František Jozef I. ohodnotil Hubert slovami ,,Toto šampanské je vynikajúce!”. Prevádzka sa v roku 1952 presunula do Serede, kde pôsobí dodnes. Od roku 2000 sa spoločnosť stala súčasťou skupiny Henkell&Co a koncom roka 2008 prevzala spoločnosť Hubert J. E. do svojho portfólia tiché vína a destiláty pod značkou Vitis Pezinok. Stala sa tak najväčšou vinárskou spoločnosťou na Slovensku. Nosným prvkom značky je cisárom udelený erb Hubertovcov, ktorý sa objavil na etiketách fliaš J. E. Hubert už v 19. stor. Vlajkovou loďou je sekt Johann E. Hubert, vyrobený tradičnou metódou kvasením vo fľaši. Nástupcom veľkých značiek je rad Hubert L'Original.
Chateau Marco, s.r.o.
Tradícia a odbornosť
Sme rodinná firma, ktorá sa venuje pestovaniu hrozna aj jeho spracovaniu na víno. Na výrobu vína používame iba vlastné hrozno z našich strekovských vinohradov, pretože sme presvedčení o tom, že iba z kvalitnej suroviny sa dá urobiť dobré víno. Tým že spracovávame iba vlastné hrozno plne zodpovedáme za deklarovanú kvalitu. Vyrábame iba odrodové vína s prívlastkom.
Používame moderné vinárske metódy, riadené kvasenie, vymrazovanie a v prípade potreby zohrievanie. Týmito fyzikálnymi metódami výroby vína predchádzame používaniu chemických či biologických prípravkov. Pri spracovaní modrých odrôd používame vinifikátor.
Používame moderné vinárske metódy, riadené kvasenie, vymrazovanie a v prípade potreby zohrievanie. Týmito fyzikálnymi metódami výroby vína predchádzame používaniu chemických či biologických prípravkov. Pri spracovaní modrých odrôd používame vinifikátor.
Chowaniec & Krajčírovič
Naša firma Vínne pivnice Svätý Jur, spol. s r.o. vznikla v roku 2001 spojením dvoch vinárov. Petra Chowanieca, známeho na trhu kolekciou odrodových vín ročníka 2000 a Juraja Krajčíroviča, vinohradníka a vinára produkujúceho sudové vína vynikajúcej kvality. V súčasnosti obidvaja budujeme spoločnú prevádzku zameranú na výrobu odrodových vín, s dôrazom na využitie domácej suroviny zo Svätého Jura. Uvedomujeme si bohatú históriu vinohradníctva a vinárstva vo Svätom Jure a naším cieľom je nadviazať na časy, keď sa Svätojurské víno považovalo za najlepšie v Uhorsku a kupci ho rozvážali do mnohých krajín Európy. Vinohradníctvo a vinárstvo chápeme nielen ako výrobné odvetvie produkujúce víno. Za svojou činnosťou vidíme úzky kontakt s prírodou a náš podiel na tvorbe krajiny okolo nás. Vyrobené víno je reprezentantom oblasti, mesta, ľudí, ktorí sa na jeho výrobe podieľali. Zapája sa tak do vytvárania kultúrneho obrazu kraja, z ktorého pochádza.
Juraj Štiglic - Vinárske združenie Modra
Vinum animi speculum / víno je zrkadlom duše /
Vinohradnícko vinárska firma ŠTIGLIC - Vinárske združenie Modra prevzala rodinnú tradíciu pestovania viniča a výroby vína, ktorým nadväzuje na bohaté skúsenosti modranského vinárstva. Rodinný podnik si zakladá hlavne na vlastnej produkcii hrozna. Na svahoch Malých Karpát vo svojich vinohradoch sa venuje tradičným odrodám, typickým pre tento chýrny vinársky kraj. Z bielych odrôd hlavne Veltlínske zelené, Rizling vlašský, Rizling rýnsky, Rulandské biele a s červených odrôd Svätovavrinecké, Frankovka modrá, Alibernet, Merlot. Firma postupne modernizovala svoju výrobu a tak je v súčasnosti pripravená aj na spracovanie nových odrôd hlavne slovenských novošlachtencov. Biele vína Prezident a červené Brillant a Contessa sú vysoko kvalitné značky, ktoré sa stali veľmi obľúbenými medzi znalcami dobrého vína. Firma Štiglic sa pravidelne zúčastňuje na výstavách vín doma i v zahraničí, odkiaľ si prináša množstvo ocenení.
Juraj Zápražný
Vinárstvo Juraj Zápražný je rodinná firma, ktorá rozvíja vinohradnícke a vinárske remeslo po svojich predkoch. Spoločnosť patrí objemom výroby medzi menšie firmy. Naša produkcia je maximálne 100 tisíc fliaš ročne, aby bola zachovaná špičková kvalita vína. Naším zákazníkom ponúkame predovšetkým akostné vína a akostné vína s prívlastkom. Sortiment vína je veľmi rôznorodý. Biele vína: Müller Thurgau, Veltlínske zelené, Rizling vlašský, Chardonnay, Sauvignon, Rulandské šedé, Devín, Tramín červený. Ružové vína: Merlot rosé a Cabernet Sauvignon rosé. Červené vína: Rulandské modré, Frankovka modrá, Alibernet, Merlot, Cabernet Sauvignon. Časť hrozna pochádza z našich vinohradov v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti. Hrozno z Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti nakupujeme od našich stálych dodávateľov, ktorí nám vedia dopestovať tú najkvalitnejšiu surovinu.
Karpatská Perla, s.r.o.
Pekné víno a bodka.
KARPATSKÁ PERLA je rodinné vinárstvo zo Šenkvíc, ktoré založili manželia Margita a Ladislav Šebovci v roku 1991. V roku 2011 a 2012 sme získali ocenenie Vinárstvo roka, ktoré nám udelil Zväz výrobcov hrozna a vína na Slovensku. Filozofiou nášhou vinárstva je motto "Perly sa rodia vo vinohrade", pretože kvalitu vína ovplyvňuje starostlivosť vo vinici. Väčšina našich vín pochádza z 50 hektárov vlastných viníc v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti. Najväčšia vinica Suchý vrch, obrábaná v súlade s princípmi integrovanej produkcie, leží na súvislej ploche 28 hektárov. Vyrábame vína s chráneným označením pôvodu v kolekciách JAGNET, VARIETO a DÍLEMÚRE a cuvée 4 ŽIVLY z najlepších odrôd ročníka. Pre Spolok sv. Vojtecha spracovávame omšové vína na liturgické účely. Okrem toho vyrábame vína v limitovaných edíciách a hroznovú šťavu BOBULO.
Lesy Slovenskej republiky, Odštepný závod Tribeč
Každého návštevníka Topoľčianok, ale aj kolegov z iných OZ, prekvapí informácia, že Odštepný závod Topoľčianky je producentom vlastných vín najvyššej kvality. OZ Topoľčianky obhospodaruje vinohrady na výmere 3,42 ha. Vinohrady prešli v posledných rokoch rozsiahlou rekonštrukciou, najmä druhovej skladby pestovaných odrôd vínnej révy. Bola zmodernizovaná aj vlastná pivnica, kde sa hrozno z vlastných viníc aj spracováva. Po úplnom dokončení rekonštrukcie vinohradu a dobrej úrode sa predpokladá produkcia 10 až 13 tis. litrov vína. Množstvo ocenení z rôznych vinárskych súťaží a aj zväčšujúci sa záujem verejnosti o kvalitné vína, inšpiroval Odštepný závod Topoľčianky aj k prevádzkovaniu vlastnej predajne vína. Tak sa produkcia veľmi kvalitného vína, pôvodne určená len pre vnútorné potreby podniku LESY SR, š. p. dostala aj do povedomia širokej skupiny milovníkov kvalitného vína.
Michal Sadloň - vinárstvo
Firma Michal Sadloň - vinárstvo nadväzuje na bohaté skúsenosti limbašského vinárstva od roku 1996. Meno majiteľa v názve firmy je zárukou kvality produktov a vzťahov so zákazníkmi. Sídlo firmy na Vinohradníckej ulici 53 v Limbachu je zároveň strediskom na spracovanie a výrobu vína. Vinárstvo vyrába a ponúka vína tiché, sýtené, odrodové a vína s prívlastkom. Modernizáciou technológie výroby muštov a vín sme dosiahli vysoký pokrok a ohodnotenie zo strany spotrebiteľov. Obhospodarujeme cca 60 ha vinohradov v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti. Pri obrábaní vinohradov v Limbachu sa snažíme udržiavať odrodu Silvánske zelené a Silvánske červené, ktoré Limbach preslávili. O kvalite našich vín, svedčí nemálo ocenení na miestnych, oblastných a zahraničných výstavách vín. V posledných rokoch sme zaznamenali úspech vo výrobe vín barikových a najnovšie sme potešili svojich zákazníkov vínami typu rosé: Cabernet Sauvignon rosé a Frankovka modrá rosé.
MOVINO, spol. s r.o.
Umenie chuti...
Spoločnosť Movino predstavuje najväčšieho výrobcu vín v Stredoslovenskej vinohradníckej oblasti s bohatými skúsenosťami vo výrobe vína. Ponúka širokú škálu vín s typickým charakterom vzhľadom na pôdnoklimatické vlastnosti tejto oblasti.
Najväčšia vínna pivnica v Pukanci
V pivnici poznačenej časom i nezáujmom človeka sa spočiatku v jednoduchých podmienkach začalo rodiť víno, ktorého pôvod treba hľadať v najvyššie položených viniciach na Slovensku na úpätí Štiavnických vrchov. Dnes je to víno, v ktorom cítiť prácu a um vinohradníka ako aj maximálnu starostlivosť a srdce vinára. Víno, ktoré zasiahne zmysly priamo a intenzívne. Víno plné minerality jedinečného sopečného podložia, sviežosti, či rafinovanej ležérnosti.
neco estate winery
Dobré víno je dobrý priateľ,keď s ním viete vychádzať. (W. Shakespeare)
Spoločnosť New Concept spol. s r. o., Bratislava uvádza od roku 2011 na trh vína pod značkou neco estate winery. Myšlienka na založenie vinárstva vznikla spontánne. Na začiatku bol nákup vinohradov a výroba vína pre vlastnú spotrebu, bez ambícií vyrábať väčšie objemy. Dnes firma obhospodaruje 3 ha vlastných vinohradov v Strekove, zbytok hrozna vykupuje od svojho dodávateľa z Mužle, z Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti. Ročná produkcia je približne 30 000 fliaš prívlastkových vín. Hlavná prevádzka s pivnicou a prvotné spracovanie hrozna je v Hurbanove. V Modre sa nachádzajú rozsiahle pivničné priestory na skladovanie a degustáciu vína a taktiež priestory na rôzne spoločenské udalosti. Distribúcia je riadená zo sídla v Bratislave - Vajnoroch. Výroba vína je zameraná na produkciu tichých vín s prívlastkom z odrôd Chardonnay, Rizling rýnsky, Rizling vlašský, Sauvignon, Rulandské šedé, Alibernet, Rulandské modré, Frankovka modrá, Cabernet Sauvignon, Rudava a Váh.
Nichta winery&vineyards
Na počiatku bol 25 árový vinohrad ktorý Braňo Nichta zdedil po dedovi a ktorý začal zveľaďovať. Rodinné vinárstvo Víno Nichta založil v roku 1997, čím nadviazal na vinárske tradície rodiny, ktoré siahajú až do začiatku 20. storočia.
PD Mojmírovce
Víno z vlastných viníc
Prvá písomná zmienka vinohradníckej obce Mojmírovce ( v minulosti Urmín) pochádza z roku 1156. O existencii výroby a predaja vína svedčia historické listiny z roku 1290. Už vtedy Urmínčania dodávali víno do Ostrihomu. V súčasnosti sa moderné vinárstvo sústreďuje na produkciu a výrobu kvalitných akostných vín s prívlastkom. Hlavným zámerom enológa pána Juraja Majšíka je snaha prispôsobiť sa východzej surovine, objaviť v nej to najlepšie až skryté, čo vie hrozno ponúknuť pre milovníkov vína. "Konzumenta nechceme unaviť, ale ponúknuť mu prirodzenú sviežosť mojmírovských bielych vín."
PEREG, spol. s r.o.
Sme firma, ktorá sa zaoberá výrobou kvalitných ovocných a hroznových vín. Nadväzujeme v nej na tradície našich predkov, ktoré prepájame s novými poznatkami a modernou technológiou. Spojenie invenčného myslenia a túžby zdokonaľovať sa v tom, čo robíme, nás neustále posúva vpred.
Pivnica Orechová
Výnimočné vína Vihorlatu
Vinohradnícko – vinárska spoločnosť Regia TT,s.r.o. – Pivnica Orechová, sa zameriava na produkciu jedinečných, vysokokvalitných prírodných vín vyrábaných z hrozna dopestovaného vo vlastných vinohradoch na rozlohe 54 hektárov.
Pivnica Radošina
Tradícia výroby kvalitných radošinských vín
Novodobá história Pivnice Radošina sa začala písať v roku 2004, keď súčasní majitelia prevzali chátrajúce vinárstvo a v poslednej chvíli zachránili zdevastované vinohrady, kde sa celé storočia rodilo unikátne víno. Znie to ako legenda, ale známy Radošinský Klevner naozaj podávali na svadbe kráľovnej Alžbety II. Radošinský Klevner zažil svoj comeback v anglickej kráľovskej rodine aj pri poslednej návšteve Kráľovnej Alžbety II. na Slovensku. Víno nechýbalo ani na stoloch pri návšteve Slovenska pápežom Jánom Pavlom II.
Pivnica Tibava s.r.o.
Firma PIVNICA TIBAVA s.r.o. od roku 2000 úspešne spracúva hrozno a vyrába víno, vysádza nové vinice a modernizuje ako vinohradnícke tak i spracovateľlské kapacity podniku, investuje do rozvoja regiónu formou rekonštrukcie pôvodnej Tibavskej pivnice na výnimočné agroturisticko-gastronomické zariadenie, ktoré v blízkej budúcnosti prinesie široké spektrum možností aktívneho oddychu v lone prírody, ako aj neopakovateľné zážitky pri degustáciách vína v autentickom prostredí vínnej pivnice a archívu spolu s vysoko-kvalitnými gastronomickými a ubytovacími službami.
Súčasná prevádzka na spracovanie hrozna a výrobu vína ako aj firemná predajňa a administratívne zázemie firmy sídli v Sobranciach a prechádza postupnou rozsiahlou modernizáciou. Vďaka tomu v súčasnosti poskytuje čoraz širšie možnosti vysoko-kvalitnej práce so surovinami za použitia nových šetrných technológií a metód spracovania hrozna, ošetrovania muštov a vín, čo dopomáha zvýrazniť kvalitatívne charakteristiky tibavského vína.
Súčasná prevádzka na spracovanie hrozna a výrobu vína ako aj firemná predajňa a administratívne zázemie firmy sídli v Sobranciach a prechádza postupnou rozsiahlou modernizáciou. Vďaka tomu v súčasnosti poskytuje čoraz širšie možnosti vysoko-kvalitnej práce so surovinami za použitia nových šetrných technológií a metód spracovania hrozna, ošetrovania muštov a vín, čo dopomáha zvýrazniť kvalitatívne charakteristiky tibavského vína.
Polák winery, s. r. o.
Vína ktoré prešli rukami vinára a on nič podstatné nemusel delegovať na iných
Vinársku spoločnosť JANOUŠEK založil v roku 2006 manažér Ing. Mário Polák a enológ Ing. Roman Janoušek. Vína z ich produkcie: Rizling vlašský, Rizling rýnsky, Veltlínske zelené, Chardonnay, Rulandské šedé, Pálava, Frankovka modrá, Rulandské modré, Alibernet, Zweigeltrebe a Cabernet Sauvignon - sa okamžite zaradili medzi slovenskú elitu a gurmáni sa o nich vyjadrujú v superlatívoch. Ing. Mário Polák, Branislav Valjent a Ing. Jurajom Somorovský tvoria v súčastnosti cieľavedomý, pracovný a úspešný team tejto spoločnosti, s vynikajúcim renomé doma i v zahraničí.
Shebo Winery, a. s.
Tradícia je pre nás záväzkom vyrábať vína, ktoré nesklamú
Príbeh vinárstva Shebo Winery sa začal písať v 90.rokoch, kedy sa PhDr. Eduard Šebo rozhodol pokračovať vo vinohradníckych a vinárskych činnostiach svojich predkov. Podnikanie začal ako samostatne hospodáriaci roľník, pričom táto jeho činnosť vyústila v roku 1998 k založeniu vinárstva.
Šintavan s.r.o.
Vinohradnícko - vinárska spoločnosť ŠINTAVAN vznikla v roku 1996 a nadväzuje na tradíciu bývalého roľníckeho družstva. Firma hospodári na ľavom brehu rieky Váh v predhorí Považského Inovca v Nitrianskej vinohradníckej oblasti. Obhospodaruje 90 ha viníc v katastri obce Vinohrady nad Váhom. Orientácia vinohradov s južným a juhozápadným sklonom vytvára výborné prírodné podmienky na výrobu kvalitných vín. Hrozno dosahuje vysokú cukornatosť s intenzívnou chuťou a výrazne príjemnými kyselinkami. Ročná produkcia je 200 000 l, pričom vína vynikajú odrodovým charakterom, arómou a sviežosťou a sú vyrábané z hrozna, dopestovaného výlučne v našich viniciach. V našej lokalite sa darí bielym odrodám, ako je Rizling rýnsky, Rizling vlašský, Devín, Feteasca regala, Rulandské biele, Sauvignon, Veltlínske zelené a červeným odrodám ako sú Frankovka modrá, Cabernet Sauvignon, Alibernet, Dunaj a ďalším.
Velkeer
Velkeer, obnovená tradícia 1113
Velkeer - rodinné vinárstvo a vinohradníctvo s vlastnými vinohradmi.
Vďaka kombinácii tradičných vinárskych postupov a tých najmodernejších technológií dokážeme do každej fľaše zazátkovať príbeh plný výnimočnej chuti a vône.
Vďaka kombinácii tradičných vinárskych postupov a tých najmodernejších technológií dokážeme do každej fľaše zazátkovať príbeh plný výnimočnej chuti a vône.
Villa Vino Rača a.s.
Budujeme komunitu milovníkov račianskeho vína
Spoločnosť Villa Vino Rača a.s., je pokračovateľom bohatej tradície v tejto oblasti, ktorá je od nepamäti spätá s vinohradníctvom a s výrobou kvalitných vín. Ťažiskom produkcie spoločnosti, ktorá sa rozsahom výroby zaraďuje medzi stredné vinárske firmy, sú akostné odrodové biele a červené vína a podľa podmienok a kvality konkrétneho ročníka aj vína s prívlastkom.
Vinárstvo Durdovanský
Vysoká kvalita za primeranú cenu.
Malé vinárstvo Dušana Durdovanského sa nachádza v malebnej dedinke Vinosady, ktorá sa rozprestiera pod úpätím Malých Karpát medzi známymi vinohradníckymi mestečkami Pezinkom a Modrou.
Pri zrode vinárstva stála rodinná tradícia. Rodinná tradícia bola založená na starostlivom spracovávaní hrozna, ktoré nakupovali od rôznych družstiev a súkromných pestovateľov a aj teraz tomu nie je inak. Pri výrobe vína sa snažia spájať modernú s tradičnou technológiou výroby vína. Výsledkom sú vína vysokej kvality za primeranú cenu.
Filozofia vinárstva Dušana Durdovanského je založená na produkcii akostných odrodových vín a akostných vín s prívlastkom. Hrozno, z ktorého pochádza produkcia vín, je dopestované na úrodných vinohradoch Malokarpatskej vinohradníckej oblasti, prevažne v pezinskom rajóne.
Pri zrode vinárstva stála rodinná tradícia. Rodinná tradícia bola založená na starostlivom spracovávaní hrozna, ktoré nakupovali od rôznych družstiev a súkromných pestovateľov a aj teraz tomu nie je inak. Pri výrobe vína sa snažia spájať modernú s tradičnou technológiou výroby vína. Výsledkom sú vína vysokej kvality za primeranú cenu.
Filozofia vinárstva Dušana Durdovanského je založená na produkcii akostných odrodových vín a akostných vín s prívlastkom. Hrozno, z ktorého pochádza produkcia vín, je dopestované na úrodných vinohradoch Malokarpatskej vinohradníckej oblasti, prevažne v pezinskom rajóne.
Vinárstvo Ratuzky
Hospodárime na 2 vinohradoch o rozlohe 0,60 ha rodičovskej vinice vo Vinosadoch, v modranskom vinohradníckom rajóne, avšak väčšiu časť hrozna nakupujeme od zmluvných vinohradníkov prevažne z Malokarpatskej vinohradníckej oblasti.
Dorábame a uprednostňujeme hlavne odrody, ktorým miestne pôdne a klimatické podmienky najviac vyhovujú : Veltlínske zelené, Rulandské biele, Rizling vlašský, Rizling rýnsky, Frankovka modrá, Muller Thurgau.
Hrozno spracúvame najmodernejšou technológiou vo svojej pivnici, kde víno kvasí pri regulovanej teplote a vyzrieva v nerezových cisternách, plastových nádobách a drevených sudoch.
Vína z našeho vinárstva sú odrodovo typické, suché, svieže, chuťovo čisté s príjemnými kyselinami, v ktorých vyniká typický malokarpatský terroir.
Dorábame a uprednostňujeme hlavne odrody, ktorým miestne pôdne a klimatické podmienky najviac vyhovujú : Veltlínske zelené, Rulandské biele, Rizling vlašský, Rizling rýnsky, Frankovka modrá, Muller Thurgau.
Hrozno spracúvame najmodernejšou technológiou vo svojej pivnici, kde víno kvasí pri regulovanej teplote a vyzrieva v nerezových cisternách, plastových nádobách a drevených sudoch.
Vína z našeho vinárstva sú odrodovo typické, suché, svieže, chuťovo čisté s príjemnými kyselinami, v ktorých vyniká typický malokarpatský terroir.
Vinárstvo Trnovec
Výroba odrodových vín modernou technológiou z hrozna dopestovaného vo vlastných viniciach
Skúsenosti z vinohradnícko-vínárskej výroby zbieral Ing.Ladislav Trnovec od roku 1979. Práve to ho priviedlo k rozhodnutiu osamostatniť sa, a uplatniť ich v rodinnom vinárskom podniku v Nitrianskom vinohradníckom rajóne.
Vinárstvo Vinkor
Znalosť vína môže byť radosťou po celý život človeka
Vinohradnícko-vinárska firma Vinkor nadväzuje na dlhoročné skúsenosti z pestovania hrozna a výroby vína tradičných vinárskych rodín Vrškovcov a Zárubovcov z Vinosadov. Cieľom a zámerom firmy je pokračovať v tradícii výroby malokarpatských vín s dôrazom na kvalitu. Pri výrobe vína sa zameriavame na vína, ktorým najlepšie vyhovujú pôdne a klimatické podmienky Malokarpatského vinohradníckeho regiónu.
Z bielych odrôd sú to: Veltlínske zelené, Rizling Rýnsky, Rizling vlašský, Rulandské biele, Sauvignon, Chardonnay, z červených odrôd Dornfelder, Frankovka modrá, Cabernet sauvignon. Vína z našej produkcie sú svieže, chuťovo čisté s lahodnými kyselinami a jemným tónom malokarpatskej pôdy. Ku kvalite vín významnou mierou prispieva osvedčená technológia ich spracovania a výroby s použitím modernej technológie riadeného kvasenia. Vína značky VINKOR boli ocenené na domácich i zahraničných výstavách vín a ich typickú chuť môžete ochutnať priamo u vinára vo Vinosadoch.
Z bielych odrôd sú to: Veltlínske zelené, Rizling Rýnsky, Rizling vlašský, Rulandské biele, Sauvignon, Chardonnay, z červených odrôd Dornfelder, Frankovka modrá, Cabernet sauvignon. Vína z našej produkcie sú svieže, chuťovo čisté s lahodnými kyselinami a jemným tónom malokarpatskej pôdy. Ku kvalite vín významnou mierou prispieva osvedčená technológia ich spracovania a výroby s použitím modernej technológie riadeného kvasenia. Vína značky VINKOR boli ocenené na domácich i zahraničných výstavách vín a ich typickú chuť môžete ochutnať priamo u vinára vo Vinosadoch.
Vinařství Štěpán Maňák
VINAŘSTVÍ ŠTĚPÁN MAŇÁK
Rodinné vinařství ze Žádovic poblíž Kyjova hospodaří na 25 hektarech vinic ve třech vinařských tratích obcí Žádovice, Hýsly a Kostelec.
Rodinné vinařství ze Žádovic poblíž Kyjova hospodaří na 25 hektarech vinic ve třech vinařských tratích obcí Žádovice, Hýsly a Kostelec.
VINHOR - Peter Horváth
Naša rodina rovnako zhodnocuje vinohradnícke a vinárske vedomosti získané tradíciou a skúsenosťami, ako aj moderné technologické postupy.
Najväčsím uznaním pre nás je, ak Vám naše víno chutí. Ak pri jeho konzumácii prežívate príjemné chvíle v kruhu svojich rodín a priateľov.
Najväčsím uznaním pre nás je, ak Vám naše víno chutí. Ak pri jeho konzumácii prežívate príjemné chvíle v kruhu svojich rodín a priateľov.
Vinidi s. r. o.
víno, čo vás drží nad vodou
Odkiaľ pochádza slovo Vinidi? Niečo s vínom, ale čo presne? Nuž pravda je taká, že Vinidi v pôvodnom význame nemá s vínom nič spoločné. Volali tak totiž Slovanov ešte dávno pred vznikom Samovej ríše. Vzdávajúc hold takmer tritisícročnej tradícii pestovania viniča a výroby vína na území dnešného Slovenska, rozhodli sme sa našu spoločnosť pomenovať názvom Vinidi. Symbolizuje nerozlučnú spojitosť vín s pôdou, podnebím a umom našich ľudí.
Víno Horváth
Naša rodina sa zaoberá pestovaním vinohradu od roku 1985, kedy sme nadviazali na tradíciu našich predkov a vysadili prvú vinicu. V súčasnej dobe obhospodarujeme 3 ha. vlastných a prenajatých viníc, ktoré sa nachádzajú v štyroch vinohradníckych honoch skalického vinohradníckeho rajóna.
Do práce vo vinici je zapojená celá rodina. Väčšinu prác je potrebné robiť ručne, pričom všetko naše úsilie smeruje k tomu, aby sme mali v čase vinobrania k dispozícii tú najlepšiu surovinu na výrobu kvalitných vín.
Víno vyrábame z hrozna, ktoré je ručne zberané a šetrne spracované. Naším cieľom je vyrábať menšie partie vín vysokej kvality, o čom svedčia viaceré ocenenia z prestížnych vinárskych akcií a výstav vín.
Zameriavame sa hlavne na tradičné regionálne vína Skalický rubín a Skalická frankovka.
Do práce vo vinici je zapojená celá rodina. Väčšinu prác je potrebné robiť ručne, pričom všetko naše úsilie smeruje k tomu, aby sme mali v čase vinobrania k dispozícii tú najlepšiu surovinu na výrobu kvalitných vín.
Víno vyrábame z hrozna, ktoré je ručne zberané a šetrne spracované. Naším cieľom je vyrábať menšie partie vín vysokej kvality, o čom svedčia viaceré ocenenia z prestížnych vinárskych akcií a výstav vín.
Zameriavame sa hlavne na tradičné regionálne vína Skalický rubín a Skalická frankovka.
Víno Levice
Spoločnosť bola založená zakladateľskou listinou dňa 28.5.2001 s cieľom získať vo verejnej dražbe objekty vinárskych závodov Levice,štátny podnik Nitra, od správcu konkurznej podstaty. Spolu s vinárskymi závodmi spoločnosť získala aj bývalé hradné, schoellerovské pivnice v dĺžke cca 100 metrov, ktoré svojou výškou až 4 metre a šírkou 4,5 metra nemajú na Slovensku obdobu a svedčia o kombinovanom využití podzemných priestorov na spracovanie a uloženie vínnej révy. Roky 2001 – 2004 boli rokmi obnovy zdevastovaných prevádzkových a výrobných priestorov a hľadania obchodných partnerov na dodávku kvalitných surovín s cieľom pokračovať v tradícii výroby vína v levickom regióne.
Kvalitnou a širokou ponukou sudového vína plnej chuti v prijateľných cenových reláciach si spoločnosť postupne získala svojich verných zákazníkov. Korektné vzťahy, či už k vinohradníkom, ako aj voči zákazníkom, boli základom na postupné vytvorenie dobrého mena spoločnosti u obchodných partnerov a k následnému vybudova
Kvalitnou a širokou ponukou sudového vína plnej chuti v prijateľných cenových reláciach si spoločnosť postupne získala svojich verných zákazníkov. Korektné vzťahy, či už k vinohradníkom, ako aj voči zákazníkom, boli základom na postupné vytvorenie dobrého mena spoločnosti u obchodných partnerov a k následnému vybudova
Víno Matyšák
Víno je zrkadlom krajiny
Máloktorá značka na Slovensku sa môže pochváliť takým dynamickým a progresívnym rozvojom, ako rodinné vinárstvo Petra Matyšáka. Od založenia vinárstva v roku 1989 uplynulo dvadsaťtri rokov.
Vinop - Packa
Nadviazali sme na dlhoročnú rodinnú tradíciu výroby vína. Naša pivnica sa nachádza vo Vinosadoch , v známej Malokarpatskej vinohradníckej oblasti, z ktorej pochádza aj hrozno, ktoré používame na výrobu našich vín. Pri samotnej výrobe vína využívame tradičné postupy v spojení s modernou technológiou riadeného kvasenia.
Vinovin - Peter Ščepán
Vína z vinohradu priamo na Váš stôl
Vinovin nadväzuje na bohatú vinársku tradíciu svojich predkov z 19. storočia. V tomto období kúpil Filip Fraňo dom s pivnicou od obce Kučišdorf, terajšie Vinosady a s pomocou svojich troch synov spracovávali svoje hrozno z ich vinohradov, ktoré sa nachádzali v okolí. Víno z ich produkcie zrelo v dubových sudoch umiestnených v pivnici, ktorá bola súčasťou domu a je ňou doteraz na pezinskej ulici v obci Vinosady. V súčasnosti sa pivnica využíva na degustácie vín. V roku 2000 sa členovia vinárskych rodín Fraňovcov a Ščepánovcov spojili a vytvorili spoločnosť s dlhoročnou vinárskou tradíciou.
Napriek tomu, že hrozno nie je výlučne z našej produkcie, mimoriadne dbáme na kvalitu a preto sme v úzkom kontakte s jeho pestovateľmi.
Napriek tomu, že hrozno nie je výlučne z našej produkcie, mimoriadne dbáme na kvalitu a preto sme v úzkom kontakte s jeho pestovateľmi.
Vins winery
Mladé, dynamicky sa rozvíjajúce vinárstvo
Prvé moje vína uzreli svetlo sveta v roku 2007, kedy sa vyrobilo prvých 7 tisíc fliaš a túžba venovať sa výrobe kvalitných vín sa postupne stala skutočnosťou. Prirodzeným vývojom rástla ročná produkcia na dnešných 50 tisíc fliaš. Sortiment tvoria výlučne vína s chráneným označením pôvodu vyrobené z odrôd ako napr. biele Rulandské Šedé, Rizling Rýnsky, Devín, Chardonnay, Sauvignon alebo červené vína Dunaj, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon a podobne.
Vína vyrábame z hrozna najvyššej kvality a spoločne s našimi partnermi vinohradníkmi, dozeráme na kvalitu suroviny, ktorá je základom pre výrobu kvalitných vín. Pri tvorbe vín sa snažíme zachovať harmóniu, čistotu vôní a chutí tak, aby vína v maximálnej miere priznávali svoj odrodový charakter. Spracovanie hrozna a výroba vína prebieha pomocou najmodernejších technológii a časť produkcie červených vín vyzrieva každoročne v drevených sudoch.
Vína vyrábame z hrozna najvyššej kvality a spoločne s našimi partnermi vinohradníkmi, dozeráme na kvalitu suroviny, ktorá je základom pre výrobu kvalitných vín. Pri tvorbe vín sa snažíme zachovať harmóniu, čistotu vôní a chutí tak, aby vína v maximálnej miere priznávali svoj odrodový charakter. Spracovanie hrozna a výroba vína prebieha pomocou najmodernejších technológii a časť produkcie červených vín vyzrieva každoročne v drevených sudoch.
Vinum Nobile Winery
Exkluzívne slovenské vína
Vinum Nobile v sebe nesie ducha najvyššej kvality. Svojou bohatou chuťou a rozmanitosťou, vďaka využívaniu tých najkvalitnejších ingrediencií z najlepšieho hrozna, vytvára jedinečný a nezabudnuteľný zážitok. Užite si jeho ušľachtilosť, užite si Vinum Nobile. Prinášame Vám Jedinečnú Limitovanú Sériu Najkvalitnejších Slovenských Vín. Vína s prívlastkom z vybraného ručne zbieraného hrozna.
VPS - Vinohradníctvo Pavelka a syn, s. r. o.
Život je príliš krátky na to, aby sme pili zlé víno!
Vinohradníctvo a vinárstvo založil v roku 1995 Ing. Milan Pavelka. Svoje dlhoročné skúsenosti z oblasti pestovania hrozna a výroby vína ako aj pokračovaním tradície svojich predkov, zúročil vo svojom rodinnom vinárstve. Keďže do vienka dostali vinársku krv aj jeho deti, sprevádzajú ho pri jeho životnom diele a plnení sna ruka v ruke aj s manželkou.
Weinschloss Malattschek Limbach
Genius Loci in Tempus
A.D. 1676
Vinohradníctvo, vinárstvo, viecha, vinotéka.
Vinohradníctvo, vinárstvo, viecha, vinotéka.
Spravuje: TVi