Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
27
december
2017

Jánske vína BITA 2017

Srdečne Vás pozývame na " Jánske vína Bita 2017 - zimná verzia". Na ochutnávku bude na 11-tich stanovištiach pripravených viac ako 100 vzoriek vín ( prevažne mladých ) od vinohradníkov z lokality Nitra Dolné Krškany hon Bita.
Podmienky na výrobu vína boli v roku 2017 v našej lokalite vynikajúce príďte sa sami presvedčiť.
27.12.2017 14:00
Domov > Udalosti > 

Iné

10 záznamov

16. ročník súťaže Hubert Cup

18.06.2016 13:00 Hubert J.E., s.r.o.
Talentovaní profesionálni barmani a barmanky budú mať možnosť zmerať si svoje sily v miešaní drinkov na báze sektu. Reštaurácia Savoy hotela Radisson Blu Carlton bude 18. júna hostiť už 16. ročník medzinárodnej barmanskej súťaže v miešaní drinkov na báze sektu, Hubert Cup 2016. Organizátorom súťaže je najväčší výrobca slovenských sektov, spoločnosť Hubert J.E., v spolupráci so Slovenskou barmanskou asociáciou a magazínom Inbar & Restaurant.

Súťažiaci predstavia v dvoch kategóriách - Sekt cocktail a Flair. Hodnotiť ich bude odborná porota, na čele s Jánom Šuchtom, prezidentom Slovenskej barmanskej asociácie.

V obľúbenej kategórii Sekt cocktail hľadá porota ten najlepší drink s použitím šumivého vína Hubert. Na prípravu 5 vzoriek súťažného nápoja majú barmani a barmanky časový limit len 6 minút. Druhou, divácky veľmi atraktívnou kategóriou je už tradične Flair, ktorá je okrem miešania drinkov doplnená o žonglérske triky s fľašami, šejkrami alebo pohármi.

SEMINÁR – Základy senzorickej analýzy

10.03.2016 09:00 Únia Enológov Slovenska
SEMINÁR – Základy senzorickej analýzy
Termín: 10. 03. 2016
Čas: 9:00 – 12:00 h
V prípade nenaplnenia kapacity raňajšieho semináru bude seminár presunutý na odpoludňajší termín.
Miesto konania: Hotel Vinársky dom, Holubyho 27, 902 01 Pezinok
Lektorka: Ing. Edita Ďurčová AIWS
Témy semináru:
 •základné typy zmyslového hodnotenia
 •systém hodnotenia podľa OIV a UIOE (Medzinárodnej únie enológov)
 •systematický prístup k hodnoteniu vína podľa WSET (Wine & Spirit Education Trust)
 •porovnávacia degustácia (používaná najmä v Novom svete)
Seminár sa skladá z teoretickej časti – prednáška a praktickej časti – základné vône a chute, rozoznávanie a identifikácia, hodnotenie 10 – 12 reprezentatívnych vzoriek vína.

O Zlaté nožnice 2016

11.02.2016 08:30 BS Vinárske potreby
XVI. ročník celoslovenskej súťaže v reze viniča hroznorodého O Zlaté nožnice pod, záštitou FZKI SPU Nitra, Katedry ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva.

Dni obce Mojmírovce - MOJMÍROVSKÉ VINOBRANIE 2015

12.09.2015 16:00 PD Mojmírovce
Družstevný deň 2015 a oslava 65. výročia založenia PD Mojmírovce
Výstava ovocia, zeleniny a kvetov

Mojmírovské hody

27.06.2015 00:00 Kaštieľ Mojmírovce, s.r.o.

Základný kurz

12.03.2015 00:00
SVA Pezinok

Konferencia- Vína s chráneným označením pôvodu, cesta ku kvalite a originalite

26.11.2014 13:00
Streda:
Cesta k originalite slovenského vína.
Degustácia vzoriek vína Silvánske zelené

Rakúsky vinársky škandál a jeho vplyv na vinohradníctvo a vinárstvo. Degustácia vzoriek vína Veltlínske zelené DAC z Rakúska, Ing.Josef Pleil, Weingut Pleil, Wolkersdorf, Rakúsko
Cesta skvalitňovania vína v oblasti Carnuntum v Rakúsku. Degustácia vzoriek vína Rubin Carnuntum, Ing. Seidl Gerhard – Seidl-Keller, Bruck an der Leitha, Rakúsko
Pestovateľské a enologické vlastnosti interšpecifických (PIWI) odrôd viniča. Degustácia vzoriek vína PIWI odrôd, doc.Ing.Pavel Pavloušek PhD., Mendelova univerzita v Brne, Záhradnická fakulta, Lednice
Boj Zväzu vinárov ČR proti falšovaniu vína. Degustácia vzoriek vína Moravskej Pálavy, JUDr.Tibor Nyitray, prezident Zväzu vinárov ČR
Ochutnávka vín prinesených účastníkmi konferencie, Ing. Jozef Kováč, CSc, SVOŠ Modra