Hlavnou témou a programom budú vinári. Osobne. Prizvali sme vinárov a vinárstva z Požitavia, ale aj zástupcov každej vinohradníckej oblasti na Slovensku.
Spolu to bude pestrý mix 30 vinárov, od úplne drobných remeselných až po väčšie a známe vinárstva.
Zabudnite na mastné klobásky, predraženú cigánsku a studený guláš! Jedlo máme rovnako radi ako víno, a preto si dávame extra záležať, aby sa všetci dobre a kvalitne najedli. Nie sme proti klasike, naopak, tradície si ceníme, ale kvalita je prvoradá.K vinárstvu neodmysliteľne patrili a dodnes patria remeslá a hospodárske práce. Chceme ukázať ich dôležitosť, ale aj ich krásu a preto sme prizvali zručných remeselníkov ako napríklad sudár, sklár, hrnčiar či garbiar.
Na festivale nájdete poľnohospodársky dvor so živými zvieratami, múzeum vinárstva a vinohradníctva, ktoré bude situované medzi vinohradmi pod holým nebom.
V čase svojho vzniku sa spoločnosť PEREG vyprofilovala vo svojom podnikaní v oblasti výroby odrodových hroznových vín a vín z liečivých plodov Arónie čiernoplodej, ktoré dodávame do lekární a bio-predajní.
PeregModra
Naše ovocné vína z čiernych ríbezlí sú ocenené medailami z výstav. Tento rok získalo naše Víno z čiernych ríbezlí zlatú medailu a na základe toho získalo aj titul Šampión výstavy Devínsky strapec 2011. Taktiež sme vytvorili Cuvée Čierny PEREG kupážou vína z čiernych ríbezlí a Arónie, čím vzniklo víno ocenené zlatou medailou a Šampiónom výstavy v Bratislave v Devíne v roku 2008. Vyvíjame a pripravujeme výrobu vysokokvalitných sirupov bez pridania cukru, získané výlučne odparením vody zo štiav, ktoré budú určené pre koktailové bary-miešané nápoje, ale hlavne pre deti, ktorých rodičia myslia a majú vedomosti o zdravej výžive.