Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

                      postup31postup32postup33

01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
01
december
2017

Furmint Forum 2017

Veľkolepá ochutnávka vín z odrody furmint. Okrem slovenských vín, sa budú dať ochutnať Furminty z Maďarska a to nielen z Tokajskej oblasti. Svoje vína prídu osobne predstaviť vinári z najznámejších slovenských a maďarských vinárstiev. Z netokajských oblastí tu budú Furminty z Balatonu, Balkánu, či zo Slovenska z Belej. Celkovo vás čaká viac ako 100 vín od viac ako 30 vinárov, skvelá príležitosť lepšie spoznať vína tejto jedinečnej odrody. Program zahŕňa takisto odborné workshopy na tému história a súčasnosť odrody Furmint.
01.12.2017 17:00
Domov > Články > 

Enogastronómia

8 záznamov

2017 OIV AWARDS

S potešením si dovoľujeme oznámiť cteným čitateľom, že publikácia
Vinárstvo & somelierstvo
ktorej autorom je Štefan Ailer získala jedno z najvyšších ocenení, ktoré každoročne udeľuje jury OIV (Medzinárodná organizácia pre vinič a víno).

Recenzia - Vinárstvo & somelierstvo

Výňatok z recenzného posudku Ing. Ondreja Korpása, CSc. na publikáciu Vinárstvo & somelierstvo
autora Ing. Štefan Ailer, PhD.

Hugo Spritz & Hubert Spritz nealko

Ak si chcete v miešanom nápoji dopriať niečo zdravé, vyskúšajte bazu. Táto liečivá rastlina v sebe ukrýva množstvo terapeutických a imunitných látok. Kvalitný francúzsky sirup vyrobený z jej výťažkov dodá cocktailu v kombinácii so sektom Hubert Grand Blanc novú dimenziu. Lístky mäty spolu s rozkrájanou limetkou dodajú nápoju osviežujúcu chuť. Namiešate si ho ľahko aj počas letnej dovolenky s rodinou či priateľmi. Tento drink rovnako dobre chutí aj ako Hubert Spritz nealko so sektom Hubert nealkoholický.

Bitter Spritz & Bitter Spritz nealko

Bitter je nealkoholická bylinková zmes z kvalitných, vysoko koncentrovaných výťažkov z byliniek a macerátov citrusových plodov. Spolu so sektom Hubert Grand Blanc vytvára v nápoji horkastú chuť, ktorú vyvážia nakrájané kúsky sladkého ovocia a svieža limetka. Nápoj sa výborne hodí k poobedňajšiemu opaľovaniu na balkóne aj na veľkolepé večierky. Ak máte chuť, tento drink si rovnako pripravíte aj v nealko verzii so sektom Hubert nealkoholický.

Jedlá korenené vínom a príbehom

Fedor Malík, Písané vidličkou
Pútavé čítanie receptov korenených vínom a atmosférou príbehu domovskej krajiny, áno pochádzajú so všetkých kútov sveta. V knihe nájdete aj nenápadné odporúčania aké vínko jedlu pristane. Upozorňujeme čitateľov - Knihu nikdy neberte do rúk a už vôbec ju nečítajte ak ste hladní! V tomto prípade autor neručí za následky.

Bublinková večera

Vianoce sú pred dverami a aj keď sa šumivé víno spája predovšetkým s oslavou Silvestra, možno sa predsa len necháte inšpirovať. Snúbenie vybraných jedál s výhradne šumivým vínom pripravili v Château Topoľčianky.

EnoGastronomický večer

Najlepšie butikové vinárstvo Žitavské vinice a hotel Kempinski River Park Bratislava, pripravili pre všetkých skutočných labužníkov výnimočný večer plný dokonalých vín a rafinovaných jedál. Na večeri sa zúčastnia zástupcovia tohto nepochybne exkluzívneho vinárstva a hostí prevedú históriou vinárstva, predstavia svoje vína ktoré prinášajú medaile z najvýznamnejších svetových súťaží a možno prezradia aj niektoré zo svojich tajomstiev.

Sekty a enogastronómia.

Zážitková gastronómia, enogastrosobáše. Použite výraz ktorý Vám krajšie znie, vždy však pôjde o to isté. Dokonalá harmónia vôní a chutí, súlad vína s jedlom a objavovanie nových, často netušených pôvabov, ktoré so sebou prináša nespočetné množstvo najrôznejších kombinácií jedla a vína. Jednu z dosiaľ málo preskúmaných oblastí enogastronómie, sme mali možnosť preskúmať počas večera, ktorého hlavnou témou boli sekty. Tieto skvostné vína nie sú vhodné iba na nepyrotechnickú silvestrovskú streľbu, ale sú dôstojným partnerom k slávnostnému menu. Na tom sa zhodli všetci hostia spoločnosti Hubert J.E., ktorá túto skvelú večeru pripravila.