Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

                      postup31postup32postup33

01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
28
február
2018

BERTA - rodinné vína zo Strekova

Parížsky močiar - najväčší trstinový močiar na Slovensku, vďaka ktorému hrozno zo strekovských vinohradov dozrieva v špičkovej kvalite a s nezameniteľnou šťavnatou arómou.
28.02.2018 19:00
01
marec
2018

Vitis Aurea Modra 2018

Členovia vinohradníckeho a vinárskeho spolku VINCÚR si Vás dovoľujú pozvať na XVIII.ročník medzinárodnej výstavy vín Vitis Aurea Modra 2018.
01.03.2018 00:00
14
apríl
2018

Víno Bojnice 2018

18. ročník súťaže vín s medzinárodnou účasťou.
VINUM BOJNICE
Víno Bojnice je jednou z nominačných súťaží Národného salónu vín Slovenskej republiky 2018.
14.04.2018 09:00
Domov > Články > 

BLOG

5 záznamov

Hľadanie teroáru v Karpatskej Perle

Keď som v júni prijal po dlhšej dobe pozvanie na ochutnávku noviniek z pivnice rodinného vinárstva Karpatská Perla v ich firemných degustačných priestoroch v Šenkviciach, povedal som si, že ma manželia Šebovci, ktorí toto vinárstvo vedú, nemajú veľmi čím prekvapiť. Možno mnohí z Vás si v tomto momente aj poviete, a zase tá Karpatská perla! To už každý bude písať len o nich! Vari už nie sú iní úspešní vinári na Slovensku? Dobré víno, perfektné fľaše, niekoľkokrát Vinárstvo roka, úspechy na súťažiach - to predsa vie už hádam každý! Priatelia dobrého vína vydržte to chvílu a ja sa rád podelím s Vami o tento zážitok, ktorý ma naozaj prekvapil.

Furmint Fórum

Moje prvé tokajské víno v živote, bol dvojputňový tokajský výber(dnes už beznádejne neznámeho ročníka), ktorý som si spolu s manželkou, otvoril v piatok večer na chate, niekedy v roku 198....8? To víno ma ohúrilo. Nič podobné a môžem povedať, že aj lepšie, som do vtedy nepil.

Neverné víno?

Pred niekoľkými dňami sa mi ozval Roman Janoušek, vraj či môžem uverejniť jeden článok. Chcel ním reagovať na používanie termínu technologické vína, ktoré často odznievajú v článkoch o autentických vínach. Rozhodol som sa Romanovi poskytnúť priestor, pretože vyjasnenie si názorov pomôže jeden druhému porozumieť a navzájom sa rešpektovať.

Od kedy sa môže predávať mladé víno?

Piatok 14. augusta som prechádzal dedinkami pod Malými Karpatmi a vôbec nič nenaznačovalo, že sa blíži sezóna burčiaku. V sobotu 15. augusta sa akoby šibnutím čarovného prútika objavili desiatky "štokrdiel", šamlíkov, debničiek a na nich svietili fľaše bieleho burčiaku. Vinárska legislatíva stanovuje začiatok predaja burčiaku na 15. august a čuduj sa svete, vinári to z nejakého dôvodu rešpektujú. Možno preto, že je to veľmi na očiach. Z mladým vínom je to, ale inak.....

Vážení milovníci vína, milí vinári,

Týmito slovami oslovuje skupina vinárov svojich priaznivcov v snahe vysvetliť prečo zostanú zatvorené ich pivnice počas novembrového Dňa otvorených pivníc na MVC.