EnoGastronomický večer
Najlepšie butikové vinárstvo Žitavské vinice a hotel Kempinski River Park Bratislava, pripravili pre všetkých skutočných labužníkov výnimočný večer plný dokonalých vín a rafinovaných jedál. Na večeri sa zúčastnia zástupcovia tohto nepochybne exkluzívneho vinárstva a hostí prevedú históriou vinárstva, predstavia svoje vína ktoré prinášajú medaile z najvýznamnejších svetových súťaží a možno prezradia aj niektoré zo svojich tajomstiev.
Večerom prítomných hostí prevedie jeden zo spolumajiteľov vinárstva Žitavské vinice, Jozef Teplan. Žitavské vinice sa stali známe vďaka prírodne sladkým vínam, ktoré sú ich doménou o roku 2008. O rok neskôr začali opatrne koketovať so suchými červenými vínami a po ich úspechu prišli na rad aj vína suché biele. Prvýkrát ich vyrobili v ročníku 2011, ktoré práve prichádzajú na trh a rýchlo si získali obdiv milovníkov exkluzívnych vín.
Zoznam vín a menu večere:
Rizling rýnsky 2011, suché
Pinot gris 2011, suché
Mušle sv. Jakuba, Rizoto zo zrna Amaranth, Daikon reďkovka, bisque
*****
Hetera 40, 2010
Kozí syr, Soufflé, hrušky, koreniny
*****
Frankovka modrá 31, 2009
Kačka, Repa, červený pomaranč, žerucha
Sorbet, Uhorka a borovička
*****
Pinot noir 2011
Bravčové Iberico, Huby, brokolica, zrnková horčica
*****
Tramín červený 45, 2009
Čokoláda Valrhona, Čerešne, lieskové orechy, kirsch
*****
Executive Chef Bjoern Juhnke & Someliér Rastislav Šuták
Hotel Kempinski River Park Bratislava venuje pre jedného z vás pozvánku na večer so Žitavskými vinicami. Na adresu sutaz(zavináč)vinko.sk pošlite odpoveď na otázku, koľko zlatých medailí získali Žitavské vinice na minuloročnom AWC-Vienna. Nezabudnite uviesť svoje tel. číslo.