MÁTE 18 ALEBO VIAC ROKOV?

Stránka sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Prosíme potvrďte svoj vek.
  
Ľutujeme, ale pokiaľ nemáte 18 rokov, nemáte prístup na našu stránku
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
Informácie o súboroch cookie.

postup31postup32postup33

Dovážate šumivé víno alebo liehoviny?

Modul EMCS eColKo Vám uľahčí tvorbu daňových hlásení a komunikáciu s Finančnou správou SR pre tovary podliehajúce spotrebným daniam (lieh a alkoholické nápoje, tabak a tabakové výrobky, energia a energetické výrobky). 

Pre vinárske výrobky, je v evidencii k dispozícii sekcia, ktorá obsahuje časti ako kategória vína, vinohradnícka zóna, tretia krajina pôvodu a operácie s vinárskym výrobkom.

Hlásenie je možné editovať priamo, alebo vytvoriť importom z ERP ekonomických systémov, alebo z evidencie Daňového skladu - modul eColKo.


Obrázok 

01
január
2025

Víno roka - VínkoPRO 2025

VinkoPRO 2025 je rebríček vín, ktoré sa zúčastnia najmenej 3 súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v súťažnej sezóne 2024/2025.
PREDBEŽNÉ VÝSLEDKY, posledná aktualizácia 18.6.2025
02
február
2026

Fajnkošt 2026

Nominačná súťaž hroznových vín pre Národný salón vín Slovenskej republiky 20265.
Spolok vinárov a fajnkoštérov Budmerice v spolupráci s Obecným úradom v Budmericiach vás pozýva na 27. ročník budmerickej výstavy vín, Fajnkošt.
25
marec
2026

Linčanský džbánek 2026

Spolok vinárov a vinohradníkov Zeleneč, organizuje odbornú degustáciu 25. ročníka súťažnej výstavy vín, „Linčanský džbánek 2026“. Špecialitou súťaže je kategória ultrasuchých vín do 2 g/l zvyškového cukru. Štatút je len informatívny, definitívne záväzný štatút bude zverejnený v roku 2026.
03
máj
2026

Dni vína 2026 Nemčiňany

44. ročník súťaže vín s medzinárodnou účasťou 1981-2026.
Domov > Články > Poradňa > 

Diskusia - Mušt v demižóne prestal bublať

Mušt v demižóne prestal bublať

Iko, Vancouver (12. decembra 2003)

Vážení priatelia, obraciam sa na Vás s prosbou o radu. Po 10 dňoch
kvasenia (bublania) mi mušt v demižóne prestal bublať. Čo môže byť
príčinou? Mám dať do muštu kvasinky alebo cukor? Je to červené
burgundy. Za radu vám úprimne ďakujem.
3 príspevkov

Ondrej Neupauer
26.10.2020 09:31

zdravim trnkov vino robim uz niekolko rokov a vzdy bolo super toho roku som zobral 50ll demizon urobil som podla navodu zatvoril kvasnou zatkou a vino nie a nie bublat mam ho zalozene asi tri dni a nic mozno prebuble za den raz ci dvakrat ale neviem nevidel som to zatku ma zaliatu voskom cize neunika nikde ,,,moze to byt ze je malo na 50l ---je tam 12l trniek ,,25l vody 7kg ckru kvasinky a zivna sol po jenom sacku

habinka
13.09.2018 15:19

dobry den,
mame cervene hrozno na dvore, tento rok som skusil ja vyrobit vino, som ho pomlel, vylisoval pridal cukor, aby na mustomeri ukazovalo 22stupnov..len teraz neviem ako ho treba nechat kvasit, niekedy stryko naplnil az po vrh, navliekol na hrdlo taky gumeny lievik, aby ta spina a pena odtekali a ked kleslo zas dolial...tak ci tak treba, alebo taky stupen s hadickou a zasunut hadicku do flase s vodou...prosim o radu...aj ako dlho ma tento proces fermentacie prebiehat...dakujem

tibor
20.09.2018 12:32

Postup ako kvasiť víno nájdete na našich stránkach v časti:
https://vinko.sk/poradna/ako-kvasit-vino