Diskusia - Úprava kyselín vo víne
Úprava kyselín vo víne
Pozdravujem, pri sťahovaní bieleho vína, som v 50l fľaši nameral pH 3,9 a reagentom stanovenie kyselín 4g/l,chcem kúpiť kys. vínnu, ako sa to počíta, aby som dosiahol cca 6-7g/l. Ďakujem Milan
jan košice
26.10.2016 07:26
som malovinár, ako jednoducho zistím množstvo kyselín vo víne? mám doma len PH tester
tibor
31.10.2016 11:38
imrisko33
25.11.2015 15:47
Nie je mi jasne ako závisí účinok síri od kyselín. Viete k tomu niečo viacej?
tibor
25.11.2015 17:05
Toto je dost obsirna tema na diskusny príspevok. Velmi zjednodusene mozno povedat, ze cim je nizsie pH(vo vine je viac kyseliny) tym je SO2 ucinejsie a to antimikrobialne aj antioxidacne. Viac sa teme budem venovat v samostatnom clanku.