MÁTE 18 ALEBO VIAC ROKOV?

Stránka sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Prosíme potvrďte svoj vek.
  
Ľutujeme, ale pokiaľ nemáte 18 rokov, nemáte prístup na našu stránku
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
Informácie o súboroch cookie.
Domov > Články > Poradňa > 

Diskusia - Úprava kyselín vo víne

Úprava kyselín vo víne

Pozdravujem, pri sťahovaní bieleho vína, som v 50l fľaši nameral pH 3,9 a reagentom stanovenie kyselín 4g/l,chcem kúpiť kys. vínnu, ako sa to počíta, aby som dosiahol cca 6-7g/l. Ďakujem Milan
4 príspevkov

jan košice
26.10.2016 07:26

som malovinár, ako jednoducho zistím množstvo kyselín vo víne? mám doma len PH tester

imrisko33
25.11.2015 15:47

Nie je mi jasne ako závisí účinok síri od kyselín. Viete k tomu niečo viacej?

tibor
25.11.2015 17:05

Toto je dost obsirna tema na diskusny príspevok. Velmi zjednodusene mozno povedat, ze cim je nizsie pH(vo vine je viac kyseliny) tym je SO2 ucinejsie a to antimikrobialne aj antioxidacne. Viac sa teme budem venovat v samostatnom clanku.