MÁTE 18 ALEBO VIAC ROKOV?

Stránka sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Prosíme potvrďte svoj vek.
  
Ľutujeme, ale pokiaľ nemáte 18 rokov, nemáte prístup na našu stránku
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
Informácie o súboroch cookie.
01
november
2022

Víno roka - VínkoPRO 2023 - priebežné výsledky

VinkoPRO 2023 je rebríček vín, ktoré sa zúčastnia najmenej 3 súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v súťažnej sezóne 2022/2023.
05
apríl
2023

Gustus Juvenilis 2023

Nitrianska súťaž, špecializujúca sa na degustátorov mladších ako 35 rokov.
12
apríl
2023

Vínne trhy Pezinok 2023

Vážení priatelia, organizačný výbor si vás dovoľuje pozvať na 26. ročník podujatia, ktoré má na Slovensku dobré meno a tradíciu. Predkladáme vám štatút súťaže, ktorý je záväzný pre všetkých účastníkov VTP 2023.
14
apríl
2023

Angel Wines

Jemnosť vo flaši
15
apríl
2023

27. ročník degustácie vín v Čajkove

Vážení priatelia dobrého vína,
organizačný výbor degustácie vín Vinohradníckeho spolku Čajkov v spolupráci s obcou Čajkov si Vás dovoľuje pozvať na:

27. ROČNÍK DEGUSTÁCIE VÍN V ČAJKOVE

      Obrázok 

Domov > Články > Zo sveta > 

Ročník 2014: Napätie,... so šťastným koncom!

Ročník 2014: Napätie,... so šťastným koncom!

Po ničím mimoriadnej zime v regióne Champagne, sa vinič prebral do života skoro na jar. Kvitnutie prebehlo v ideálnych podmienkach okolo 10 júna. Až do konca júla, bola vegetácia asi 10 dní dopredu, v porovnaní s desať ročným priemerom, čo naznačovalo, že oberačka začne už začiatkom septembra.
Avšak, neobvykle chladné a daždivé počasie v auguste spomalilo vegetatívny rast. Ako Francúzi hovoria Veraison (začiatok zretia) začal veľmi pozvoľne v celom regióne.

Toto takmer jesenné počasie v lete, bolo príčinou určitých obáv vinohradníkov. Aj napriek daždivému počasiu, bolo nebezpečenstvo vzniku rozvoja Botrytídy minimálne, pretože denné teploty ostávali nízke.
V septembri sa konečne vrátilo slnečné počasie a veľké rozdiely medzi dennými a nočnými teplotami pomáhali hroznu dozrievajú rýchlo a dobre.

V Deutz riadil zber hrozna riaditeľ vinohradov Patrick Boivin. Nožnice oberačov začali cvakať 12. septembra. Zber trval asi dva týždne a počasi