MÁTE 18 ALEBO VIAC ROKOV?

Stránka sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Prosíme potvrďte svoj vek.
  
Ľutujeme, ale pokiaľ nemáte 18 rokov, nemáte prístup na našu stránku
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
Informácie o súboroch cookie.

postup31postup32postup33

Dovážate šumivé víno alebo liehoviny?

Modul EMCS eColKo je tu pre Vás, uľahčí Vám tvorbu daňových hlásení a komunikáciu s Finančnou správou SR pre tovary podliehajúce spotrebným daniam (lieh a alkoholické nápoje, tabak a tabakové výrobky, energia a energetické výrobky). 

Pre vinárske výrobky, je v evidencii k dispozícii sekcia, ktorá obsahuje časti ako kategória vína, vinohradnícka zóna, tretia krajina pôvodu a operácie s vinárskym výrobkom.

Hlásenie je možné editovať priamo, alebo vytvoriť importom z ERP ekonomických systémov, alebo z evidencie Daňového skladu - modul eColKo.


Obrázok 

01
november
2023

Víno roka - VínkoPRO 2024

VinkoPRO 2024 je rebríček vín, ktoré sa zúčastnia najmenej 3 súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v súťažnej sezóne 2023/2024.
PREDBEŽNÉ VÝSLEDKY, posledná aktualizácia 23.5.2024
27
jún
2024

Víno SAV 2024

Víno Slovenskej akadémie vied (SAV) je súťaž vín vyrobených v Slovenskej republike z hrozna pochádzajúceho zo Slovenskej republiky, ktoré hodnotia vynikajúci slovenskí vedci - členovia Učenej spoločnosti SAV (ďalej len UčS SAV) pri odbornej garancii popredných slovenských hodnotiteľov. Zámerom súťaže je neformálnym spôsobom, na základe anonymného výberu, odporučiť vína, ktoré by SAV využívala vo svojich zariadeniach a najmä pri rôznych svojich aktivitách s cieľom podporiť propagáciu slovenských vín vynikajúcej kvality.
Trofeje Víno SAV sa udeľujú ako osobitný prejav uznania vedeckej komunity kvalitným produktom v SR v snahe popularizovať a propagovať SAV, ako aj zásadne podporiť kvalitnú domácu produkciu, s osobitným ocenením jej inovatívnosti a prihliadnutím na regionálny rozvoj SR.
01
august
2024

AWC Vienna 2024

AWC Vienna je pre našich vinárov najúspešnejšou zahraničnou súťažou. V minulom roku získali slovenské vína
Domov > Články > Zo sveta > 

Champagne Deutz, Keď sa sen stane skutočnosťou...

Champagne Deutz, Keď sa sen stane skutočnosťou...

Šampanský dom Deutz uvádza na trh svoju vlajkovú loď, Cuvée William Deutz 2002. Zoznámte sa prosím...

cuvee_william_deutz_2002_01V roku 2002 sa po miernej zime, vegetácia prebudila veľmi skoro a vinič kvitol v ideálnych podmienkach v prvej polovici júna. Leto prišlo v znamení striedania sa dažďa a slnka, studené vlny sa striedali s teplými čo dávalo dôvod obávať sa o kvalitu úrody.  Príchod septembra bol však požehnaním vďaka suchému a teplému obdobiu, ale s chladnými nocami, vďaka čomu hrozno rýchlo dozrelo a zároveň si uchovalo dostatok kyselín. Hrozno bolo zberané 12. septembra. Víno malo doslova ideálne analytické hodnoty. Alkohol na úrovni 11 %, s obsahom 7 gramov kyselín sľuboval výnimočnú kvalitu.






cuvee_william_deutz_200202Kompozícia vína pozostáva z troch odrôd:
Pinot Noir: 62%, z vinohradu v Ay, Mareuil-sur-Ay, Bouzy, Louvois a Ambonnay.
Chardonnay: 27%, z vinohradu v Avize, Le Mesnil-sur-Oger, s malým podielom z Montagne de Reims.
Pinot Meunier: 11% z vinohradu v Pierry and Chatillon-sur-Marne.


Degustačné poznámky: 
Víno má v kalichu zlatý odtieň s krištáľovými odleskami. Extrémne jemné bublinky.
Jemná, bohatá a komplexná vôňa, s rozvíjajúcimi sa arómami kvetinúcej a aj varenej bielej broskyne, ktorá sa opiera o krásne medovo sladké tóny korenia a kandizovaného zázvoru.
Chuť je podmanivá, bohatá a plná na podnebí. Šampanské uvoľňuje jemné tóny čerešne, vinohradníckej broskyne a medu. Je jemné a harmonicky vyvážené.
Textúra vína je hodvábna, komplexná a rafinovaná, s dlhou dochuťou.


Snúbenie s jedlom:
Predovšetkým ako štýlový aperitív, Cuvée William Deutz sa perfektne hodí ku gourmet jedlám: caviar, jemné textúry, delikátne ryby ako arktický sivoň, morský vlk (grilovaný alebo v ľahkej omáčke), pečená foie gras a takťiež jemne a exoticky aromatizované biele mäso. Taktiež sa veľmi dobre hodí so suši a ázijskými jedlami ako je napr. Pekingská kačica.


Degustačné poznámky sú z degustácie ktorá sa konala v Deutz,  13. Júna 2014.

Treba mať na pamäti že šampanské je živou substanciou a neustále sa mení.