MÁTE 18 ALEBO VIAC ROKOV?

Stránka sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Prosíme potvrďte svoj vek.
  
Ľutujeme, ale pokiaľ nemáte 18 rokov, nemáte prístup na našu stránku
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
Informácie o súboroch cookie.

postup31postup32postup33

Dovážate šumivé víno alebo liehoviny?

Modul EMCS eColKo Vám uľahčí tvorbu daňových hlásení a komunikáciu s Finančnou správou SR pre tovary podliehajúce spotrebným daniam (lieh a alkoholické nápoje, tabak a tabakové výrobky, energia a energetické výrobky). 

Pre vinárske výrobky, je v evidencii k dispozícii sekcia, ktorá obsahuje časti ako kategória vína, vinohradnícka zóna, tretia krajina pôvodu a operácie s vinárskym výrobkom.

Hlásenie je možné editovať priamo, alebo vytvoriť importom z ERP ekonomických systémov, alebo z evidencie Daňového skladu - modul eColKo.


Obrázok 

01
január
2025

Víno roka - VínkoPRO 2025

VinkoPRO 2025 je rebríček vín, ktoré sa zúčastnia najmenej 3 súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v súťažnej sezóne 2024/2025.
PREDBEŽNÉ VÝSLEDKY, posledná aktualizácia 18.6.2025
01
júl
2025

AWC Vienna 2025 summer tasting

Po novom rozdelení súťaže, je otvorené prihlasovanie do letného kola AWC Vienna 2025
05
september
2025

Verejná ochutnávka degustačnej súťaže vín Terra Wag - Šaľa 2025

Termín verejnej ochutnávky
5.9.2025 od 17:00-22:00
6.9.2025 od 17:00-22:00
Domov > Články > Z domova > 

Trophée Hubert 2010

Trophée Hubert 2010

Spoločnosť Hubert J.E., formou partnerstva podporuje najrôznejšie aktivity v oblasti kultúry, športu a vzdelávania. Už tradične je partnerom súťaže someliérov Trophée Hubert 2010, ktorá sa konala v Hoteli Devín, v Bratislave.

Na súťaži sa stretlo 13 súťažiacich, ktorí počas dvoch dní preverili svoje vedomosti a praktické zručnosti v jednotlivých disciplínach. Finalisti súťaže obsluhovali vo virtuálnej reštaurácii známy pár, tanečníčku Ivanu Surovcová a operného speváka Filipa Tůmu.
Finálovú časť tvorilo päť disciplín, ktoré vypovedali o odbornej znalosti finalistov z oblasti ušľachtilých nápojov a cigár. Všetky disciplíny prebehali v anglickom jazyku. Prvou disciplínou bol servis sektu, pri ktorom porota hodnotila správny popis šumivého vína, otváranie sektovej fľaše, degustáciu a odporúčanie k jedlu. Druhou disciplínou bolo odporučenie jedál k určeným vínam. Treťou a štvrtou disciplínou bola anonymná degustácia dvoch vzoriek vína a určenie dvoch anonymných vzoriek ušľachtilých nápojov. Táto zaujímavá disciplína spočívala v rozpoznaní krajiny pôvodu jednotlivých ušľachtilých nápojov, popisu ich senzorických vlastností a odporúčania k jedlu. Po sčítaní bodov zo všetkých disciplín, odborná komisia vyhlásila víťaza Gabriela Kollára, ktorý vďaka úspechu na kvalifikačnej súťaži Trophée Hubert 2010 postupuje na Majstrovstvá Európy v Štrasburgu.