MÁTE 18 ALEBO VIAC ROKOV?

Stránka sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Prosíme potvrďte svoj vek.
  
Ľutujeme, ale pokiaľ nemáte 18 rokov, nemáte prístup na našu stránku
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
Informácie o súboroch cookie.

      Obrázok 

11
marec
2022

Concours mondial de Bruxelles, Rosé Selection 2022

Concours mondial de Bruxelles, Rosé Selection 2022 sa bude konať v severošpanielskom Valladolide.
17
marec
2022

Concours Mondial du Sauvignon 2022

Concours Mondial du Sauvignon sa mal v roku 2021 konať v portugalskom Torres Vedras. Pre uzavreté hranice sa hodnotenie nakoniec konalo v Bruseli. Už 13. ročník znovu miere na juh Portugalska a dúfam, že tentoraz už bude všetko v poriadku a hodnotenie sa .
19
máj
2022

Concours mondial de Bruxelles, Cosenza 2022

Concours mondial de Bruxelles opäť zamieri do Talianska, tentokrát na juh do slnečnej Kalábrie.
01
júl
2022

CMB Sparkling session 2022

Concours mondial de Bruxelles, hodnotenie šumivých vín.
20
september
2022

CMB Sweet and Fortiied session 2022

Concours mondial de Bruxelles, hodnotenie sladkých a fortifikovaných vín.
Domov > Články > Z domova > 

Neznáme vinárstva, Matyás.

Neznáme vinárstva, Matyás.

Ďalším neznámym vinárom, ktorý sa predstaví na I. strekovskom pivničnom festivale, je Mátyás András z obce Nová Vieska, ktorá leží na polceste medzi Strekovom a Gbelcami. Vždy som čakal, že až na Chardonnay, budú na južnom Slovensku vyrábať predovšetkým červené vína. Veď Alibernet, Cabernet Sauvignon, ale aj Frankovka modrá z južnoslovenskej oblasti už preslávili nejedného vinára. András vyrába Rizling vlašský, Sauvignon, Rizling rýnsky, Peseckú leánku, Rizling rýnsky, Rulandské biele, Rulandské šedé a z červených vín Rulandské modré, Cabernet Sauvignon a Frankovku modrú.


matyas03 PD Strekov, organizátor I. strekovského pivničného festivalu, venoval do súťaže Rizling vlašský.

Rizling vlašský 2007, neskorý zber, suché.

Nižšia až stredná intenzita farby, odtiene v reduktívnej oblasti farebného spektra.
Vôňa vína prezrádza kontakt so sudom, čo odrode Rizling vlašský často pristane. Charakter vône pripomína barik. Chuť vína už celkom zreteľne odhaľuje drevo. Ale nie je to barik. Lignínové tóny poukazujú skôr na klasický drevený sud. Rizling vlašský sa v chuti prejavuje svojou mierne adstringentnou opulentnosťou. Kyselina je v chuti pekne vyvážená a harmonická, víno je suché. Víno je vďaka sudu predýchané a v náznakoch poukazuje na francúzsku školu.

tv