MÁTE 18 ALEBO VIAC ROKOV?

Stránka sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Prosíme potvrďte svoj vek.
  
Ľutujeme, ale pokiaľ nemáte 18 rokov, nemáte prístup na našu stránku
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
Informácie o súboroch cookie.

postup31postup32postup33

Dovážate šumivé víno alebo liehoviny?

Modul EMCS eColKo je tu pre Vás, uľahčí Vám tvorbu daňových hlásení a komunikáciu s Finančnou správou SR pre tovary podliehajúce spotrebným daniam (lieh a alkoholické nápoje, tabak a tabakové výrobky, energia a energetické výrobky). 

Pre vinárske výrobky, je v evidencii k dispozícii sekcia, ktorá obsahuje časti ako kategória vína, vinohradnícka zóna, tretia krajina pôvodu a operácie s vinárskym výrobkom.

Hlásenie je možné editovať priamo, alebo vytvoriť importom z ERP ekonomických systémov, alebo z evidencie Daňového skladu - modul eColKo.


Obrázok 

01
november
2023

Víno roka - VínkoPRO 2024

VinkoPRO 2024 je rebríček vín, ktoré sa zúčastnia najmenej 3 súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v súťažnej sezóne 2023/2024.
PREDBEŽNÉ VÝSLEDKY, posledná aktualizácia 28.6.2024
Domov > Články > Z domova > 

Miro Dudo je Richtárom mesiaca.

Miro Dudo je Richtárom mesiaca.

Nezaspať na vavrínoch. To je prvé pravidlo každej úspešnej firmy, za akú nepochybne treba považovať aj známu modranskú vínnu reštauráciu U Richtára. Páni Mrva a Belan, prišli s ďalším novým nápadom. Každý mesiac bude vyhradený pre jedného vinára. Jeho vína budú po celý mesiac v ponuke v rozšírenom sortimente a budú v ponuke ako rozlievané. To umožní hosťom k jednotlivým jedlám ochutnať viac vzoriek vína a usporiadať si tak svoju vlastnú enogastro minisúťaž.

mb01
Miro Dudo v neodmysliteľnom klobúku.
Každý prvý piatok v mesiaci sa predstaví jeden vinár osobne na degustácii. Tým úplne prvým bol známy modranský vinár Ing. Miroslav Dudo. Na degustáciu priniesol vína typické pre modranský rajón, ročníka 2006. Veltlínske červené skoré neskorý zber, Dievčie hrozno výber z hrozna , Sauvignon neskorý zber, Silvánske zelené barrique 2005, Tramín červený výber z hrozna , Feteasca regala ľadový zber 2005, Cabernet Sauvignon neskorý zber 06 a Svätovavrinecké 2006 neskorý zber barrique. K uvedeným vínam sme si vybrali dva druhy jedla. Výborný hovädzí argentínsky Korenený steak, s grilovanou zeleninou a famózneho Zubáča na bielom víne.

mb02
Martin Belan v akcii.
Nemusíte byť ani veľkým znalcom aby ste uhádli, že k steaku sme vyskúšali Cabernet Sauvignon a Svätovavrinecké a k Zubáčovi sériu bielych vín.

Lepšiu predstavu o zubáčovi získate keď uvediem úplný názov jedla: Grilované filety zo zubáča na lahodnej smotanovo-vínovej omáčke. Neviem aký druh vína použili v kuchyni, ale pre mňa bol najlepším partnerom Sauvignon, ktorý svojou plnosťou a jemne florálne ovocnou arómou dokonale ladil s najjemnejšou rybou našich vôd.
mb03
Grilovaný filet so Sauvignonom.


Rafinovane pripravený steak plným názvom: Marinovaný biftek z argentínskej sviečkovej na divokom korení, pripravovaný na grile podľa originálnej receptúry, chutil naozaj znamenite a jeho partnermi bola dvojica červených vín. V tomto prípade bolo ťažšie rozhodnúť, ale ja som dal prednosť ľahšiemu a nebarikovanému Cabernet Sauvignonu. Ak by bolo mäso výraznejšie korenené, prípadne krvavšie, bol by sa viac hodil Vavrinec. Nie sú to však jediné možnosti.
mb04
Argentínska sviečková a slovenský Cabernet Sauvignon.


Kuchár ktorý pripravoval biftek čo to prezradil aj z tajomstva jeho prípravy. Musí to byť v prvom rade starostlivo vybraný druh mäsa. V tomto prípade je najvhodnejšia metóda pokus-omyl. V Argentíne majú vyšľachtené plemeno dobytka a overený spôsob chovu. Navyše mäso bolo marinované a dobre odležané. Na jeho prípravu stačil krátky čas iba 7 minút. Keďže som nemal požiadavku na spôsob prípravy, kuchár volil zlatú strednú cestu a biftek bol urobený médium. Krásne ružový, ale nie červený, uprostred hebký a šťavnatý. Takúto lahôdku si doma veru nepripravíte.

Výber jedál aj vín je U Richtára široký. Vinárom mesiaca február je Miro Dudo, ale to nikomu nebráni vyskúšať ktorékoľvek jedlo v kombinácii s ktorýmkoľvek vínom a pripraviť tak pre seba či svojich blízkych pekný zážitok.

tv