MÁTE 18 ALEBO VIAC ROKOV?

Stránka sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Prosíme potvrďte svoj vek.
  
Ľutujeme, ale pokiaľ nemáte 18 rokov, nemáte prístup na našu stránku
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
Informácie o súboroch cookie.

postup31postup32postup33

Dovážate šumivé víno alebo liehoviny?

Modul EMCS eColKo je tu pre Vás, uľahčí Vám tvorbu daňových hlásení a komunikáciu s Finančnou správou SR pre tovary podliehajúce spotrebným daniam (lieh a alkoholické nápoje, tabak a tabakové výrobky, energia a energetické výrobky). 

Pre vinárske výrobky, je v evidencii k dispozícii sekcia, ktorá obsahuje časti ako kategória vína, vinohradnícka zóna, tretia krajina pôvodu a operácie s vinárskym výrobkom.

Hlásenie je možné editovať priamo, alebo vytvoriť importom z ERP ekonomických systémov, alebo z evidencie Daňového skladu - modul eColKo.


Obrázok 

01
november
2023

Víno roka - VínkoPRO 2024

VinkoPRO 2024 je rebríček vín, ktoré sa zúčastnia najmenej 3 súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v súťažnej sezóne 2023/2024.
PREDBEŽNÉ VÝSLEDKY, posledná aktualizácia 12.4.2024
18
apríl
2024

VÍNO SPU 2024

Vážení priatelia a milovníci vína,
dňa 18.4.2024 sa uskutoční odborná degustácia a dňa 22.05.2024 verejná prehliadka 15. ročníka celoslovenskej súťažnej výstavy vín „VÍNO SPU 2024“. Srdečne vás pozývame na účasť v súťaži, ako aj na verejnej ochutnávke súťažných vín.
Naše motto: „Na Slovensku sa organizuje mnoho súťaží vín, ale táto jediná sa koná na vinohradnícko – vinárskej, AKADEMICKEJ pôde“.
23
apríl
2024

Gustus Juvenilis 2024

Nominačná súťaž do Národného salóna vín, špecializujúca sa na degustátorov mladších ako 35 rokov.
24
apríl
2024

Agrovíno 2024

XXXVI. VÝSTAVA VÍN je určená pre všetky vína, ktoré môžu súťažiť v jednotlivých kategóriách určených štatútom, bez ohľadu na ich geografický pôvod. Súťaž AGROVÍNO je nominačnou súťaźou pre Národný salón vín, konanou pod záštitou Zväzu vinohradníkov a vinárov SR.
26
apríl
2024

Výstava vín Vínne trhy Pezinok 2024

Združenie pezinských vinohradníkov a vinárov si Vás dovoľuje pozvať
do Krušičovej kúrie,
Radničné nám. č.9
na 27. ročník verejnej ochutnávky - výstavy vín Vínne trhy Pezinok 2024.
Domov > Články > Z domova > 

Juniorské somelierske majstrovstvá Slovenska Vitis Trophée Junior 2017 poznajú svojho šampióna. Je ním Miriama Havettová.

Juniorské somelierske majstrovstvá Slovenska Vitis Trophée Junior 2017 poznajú svojho šampióna. Je ním Miriama Havettová.

Už po štvrtýkrát sa zišli mladí nádejní somelieri a somelierky, aby si zmerali svoje sily na majstrovstvách Slovenska Vitis Trophée Junior 2017. Tento ročník sa majstrovstiev zúčastnilo 22 súťažiacich z 11 škôl celého Slovenska. Najvyššie ocenenie získala Miriama Havettová zo Strednej odbornej školy hotelových služieb a obchodu v Nových Zámkoch.

Už po štvrtýkrát si študenti, pracovníci v gastronómii a somelieri do 21 rokov zmerali sily nielen v teoretických, ale aj praktických znalostiach o víne. Až 22 mladých vinárskych talentov sa stretlo v priestoroch Hotelovej akadémie v Liptovskom Mikuláši. Víťazom Vitis Trophée junior pre rok 2017 sa stala Miriama Havettová zo Strednej odbornej školy hotelových služieb a obchodu v Nových Zámkoch, ktorá presvedčila odbornú porotu ukážkovými teoretickými poznatkami, ako aj praktickými zručnosťami. „Som rada, že energia a čas, ktorú som venovala do prípravy na súťaž, priniesli takýto skvelý výsledok. Posúva ma to vpred a už teraz sa teším, ako sa naučím ešte viac o práci s vínom. Chcem sa tomu venovať aj po skončení školy,“ dodáva víťazka Miriama. Ďalšie medailové pozície obsadili Miroslav Szabó z rovnakej strednej školy a Patrícia Bačová zo Spojenej školy Modrý Kameň.

Teoretická časť súťaže sa skladala z testu so všeobecnými otázkami z oblasti vinárstva a vinohradníctva na Slovensku a vo svete, gastronómie a somelierstva. Praktická časť preverila schopnosti správne posúdiť a senzoricky zhodnotiť vlastnosti nápojov, ako aj zručnosti v servise vína. Výsledky teoretickej a praktickej časti rozhodli o tom, ktorí traja najlepší somelieri postúpili do finále. V ňom si zmerali sily v troch disciplínach – odporučenie vhodných nápojov k menu, popis senzorických vlastností vína a servis šumivého vína.

Na súťažiacich odborným okom dozerala hodnotiaca komisia, ktorej predsedom bola hlavná enologička spoločnosti Hubert J.E. Ing. Ingrid Vajcziková, PhD. „Aj tento ročník ukázal, že nám rastie ďalšia generácia kvalitných somelierov. Z ich zručností je citeľná láska k vínu, čo je veľkou devízou pre ich budúce profesionálne povolanie somelierov,“ zhodnotila výsledky 
súťaže. Ďalšími členmi odbornej komisie boli aj Beáta Vlnková, prezidentka Asociácie somelierov SR, Juraj Kordiak, somelier spoločnosti Hubert J.E. a technológ spoločnosti Hubert J.E., Ing. Juraj Slováček.