Hubert v novom šate.
Spoločnosť Hubert J.E. sa rozhodla redesignovat svoj najpredávanejší výrobok,
Hubert Club. Z môjho pohľadu ide iba o kozmetické korekcie, ale k lepšiemu.
Zákazník je na značku Hubert navyknutý a k tomu patrí aj adjustáž. Výrazná zmena
etikety by možno bola skôr na škodu. Ale nie len etiketami posiľnuje Hubert
svoje postavenie. V pomaly sa končiacom roku 2006 sa značke Hubert podarilo
víťaziť na všetkých súťažných fórach, kde sa objavila. Počnúc nominačnými
výstavami, cez súťaže s medzinárodnou účasťou, až po Národný Salón Vín.
Spanilá jazda sereďských sektov sa začala koncom marca v Pezinku na Vínnych trhoch. HubertSekt, brut, 2003 sa stal šampiónom výstavy. Identický HubertSekt v prevedení demisec skončil za ním. V polovici mája si tieto dva sekty poradie vymenili. HubertSekt demisec sa stal šampiónom výstavy, HubertSekt brut skončil za ním. Dvojčatá HubertSekt brut a demisec sa ako jediní zástupcovia bubliniek zaradili medzi 100 najlepších slovenských vín Národného salónu vín. Titul Šampión Národného salónu vín si odniesol demisec.
Na výstavy ktoré sa konali neskôr začala spoločnosť prihlasovať Hubert Grand rosé, medium dry. Prešovská Muvina aj bratislavský Vinofest udelili titul najlepšieho vína Hubertu Grand rosé, medium dry.
Začiatkom júla sa konala odborná degustácia VinoForum Modra 2006. Hubert Grand rosé, medium dry bolo najvyššie hodnotené slovenské víno, ktoré ako jediné zo slovenských získalo zlatú medailu. V silnej konkurencii zahraničných sektov získal Hubert Grand rosé titul šampióna VinoFóra.
HubertSekt L´Original Brut
HUBERTsekt brut je akostné šumivé víno biele, ktoré je vyrobené originálnou metódou - kvasením vo fľašiach. Neutíchajúce jemné perlenie, decentná biskvitová vôňa a delikátna chuť sú nedostižnými prednosťami tohoto moku, tak veľmi pripomínajúceho rodné Francúzsko. Je nositeľom tradície značky Hubert. Dominantný je v počte získaných ocenení za kvalitu.
Ocenenia v roku 2006: Na nominačnej súťaži vín - Vínne trhy Pezinok, ktorá sa konala v marci 2006, sa akostné šumivé víno Hubertsekt, biele, brut, ročník 2003 stalo šampiónom kategórie šumivých vín. Počtom získaných bodov naviac splnilo podmienky pre postup do prvého ročníka výberovej súťaže Národný salón vín Slovenskej republiky 2006.
Charakteristika:
Cuvée: Pinot blanc, Rizling vlašský, Veltlínske zelené
Obsah cukru: 9 g/l
Obsah alkoholu: 12 % obj.
Senzorickú charakteristiku nájdete v článku z nitrianskeho Agrovína
HubertSekt L´Original Demi Sec
HUBERTsekt polosladké je akostné
šumivé víno biele, ktoré je výsledkom zvládnutého procesu kvasenia, tvorby a
zrenia vína vo fľaši. Najmodernejšie technologické postupy výroby a kvalitné
odrodové vína burgundského typu zaručujú jemné, dlhotrvajúce perlenie a
jedinečný chuťový vnem, ktorý úspešne dotvára slávnostné okamihy náročnejších
konzumentov.
Ocenenia v roku 2006: Na nominačnej súťaži vín Agrovíno
Nitra, ktorá sa konala v máji 2006, akostné šumivé víno Hubertsekt, biele,
polosladké, ročník 2003, zvíťazilo v kategórii šumivých vín. Počtom získaných
bodov rovnako splnilo podmienky pre postup do prvého ročníka výberovej súťaže
Národný salón vín Slovenskej republiky 2006.
Charakteristika:
Cuvée: Pinot blanc, Rizling vlašský, Veltlínske zelené
Obsah cukru:
34 g/l
Obsah alkoholu: 12,1 % obj.
Senzorickú charakteristiku nájdete v článku z nitrianskeho Agrovína
Hubert Grand Rosé
Hubert Grand Rosé je vyrábaný metódou charmat -
druhotné kvasenie prírodného vína v uzavretých kvasných nádržiach. Pod
mimoriadne atraktívnym obalom odhalí konzument nežnú farebnosť, hojnú perlivosť,
jemnú škoricovú vôňu a plnú zamatovú chuť.
Ocenenia v roku 2006: Na
medzinárodnej prehliadke vín Muvina 2006 ohodnotila degustačná komisia Hubert
Grand Rose 2005 ako najlepšie víno v kategórii šumivých vín.
Charakteristika:
Cuvée: Svätovavrinecké
Obsah cukru: 35 g/l
Obsah alkoholu: 11,6 % obj.
Spracované s použitím materiálov spoločnosti Hubert J.E., s r.o.