MÁTE 18 ALEBO VIAC ROKOV?

Stránka sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Prosíme potvrďte svoj vek.
  
Ľutujeme, ale pokiaľ nemáte 18 rokov, nemáte prístup na našu stránku
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
Informácie o súboroch cookie.

postup31postup32postup33

Dovážate šumivé víno alebo liehoviny?

Modul EMCS eColKo Vám uľahčí tvorbu daňových hlásení a komunikáciu s Finančnou správou SR pre tovary podliehajúce spotrebným daniam (lieh a alkoholické nápoje, tabak a tabakové výrobky, energia a energetické výrobky). 

Pre vinárske výrobky, je v evidencii k dispozícii sekcia, ktorá obsahuje časti ako kategória vína, vinohradnícka zóna, tretia krajina pôvodu a operácie s vinárskym výrobkom.

Hlásenie je možné editovať priamo, alebo vytvoriť importom z ERP ekonomických systémov, alebo z evidencie Daňového skladu - modul eColKo.


Obrázok 

01
január
2025

Víno roka - VínkoPRO 2025

VinkoPRO 2025 je rebríček vín, ktoré sa zúčastnia najmenej 3 súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v súťažnej sezóne 2024/2025.
PREDBEŽNÉ VÝSLEDKY, posledná aktualizácia 18.6.2025
25
marec
2026

Linčanský džbánek 2026

Spolok vinárov a vinohradníkov Zeleneč, organizuje odbornú degustáciu 25. ročníka súťažnej výstavy vín, „Linčanský džbánek 2026“. Špecialitou súťaže je kategória ultrasuchých vín do 2 g/l zvyškového cukru. Štatút je len informatívny, definitívne záväzný štatút bude zverejnený v roku 2026.
Domov > Články > Z domova > 

Aké drinky namiešali víťazi 16. ročníka súťaže Hubert Cup?

Aké drinky namiešali víťazi 16. ročníka súťaže Hubert Cup?

Slnko, drink s osviežujúcim sektom a ľadom v ruke k letu skrátka patria! V tomto štýle sa konala aj medzinárodná barmanská sútaž Hubert Cup, v ktorej si zmerali svoje sily najlepší barmani a barmanky z celého sveta. Skvelú šou ste mohli zažiť 18.júna 2016 vo vonkajších priestoroch reštaurácie Savoy, hotela Radisson Blu Carlton v Bratislave. Spoločnosť Hubert J.E. v spolupráci so Slovenskou barmanskou asociáciou a magazínom Inbar & Restaurant otvorilo prestížnou súťažou Hubert Cup letnú sezónu už po šestnásty krát. Súťažilo sa v dvoch kategóriách v miešaní drinkov na báze sektu: Sekt Coctail a Flair. Víťazom súťažnej kategórie Sekt Coctail sa stala Šárka Seibertová a v kategórií Flair bol najlepší Miroslav Kľačanský.

Na medzinárodnej barmanskej súťaži Hubert Cup sa predstavili profesionáli z barmanského odvetvia, ktorých  hodnotila odborná komisia na čele s viceprezidentom Slovenskej barmanskej asociácie, Jánom Šuchtom. Hodnotenie súťažiacich spočívalo vo všetkých aspektoch, ktoré chuť a dizajn správne namiešaného drinku ovplyvňujú.

 

Tento ročník bol zaujímavý faktom, že do finále v kategórií Sekt Coctail sa prebojovali dve ženy, čo svedčí o tom, že záujem o miešanie alkoholických drinkov nie je len čisto mužská záležitosť. „Veľmi nás teší každoročná medzinárodná účasť na súťaži a fakt, že do súťaže sa hlásia stále nové tváre barmanského odvetvia. V kategórií Sekt Cocktail sme mali tento rok mladučkú Slovenku, ktorá sa nebála ukázať talent, ktorý skrýva a získala tretie miesto. Bolo mi cťou jej osobne odovzdať diplom s cenou a verím, že jej úspech podporí ďalších mladých barmanov v zapojení sa do prestížnej súťaže s kreatívnymi nápadmi na miešanie drinkov,“ hovorí konateľ Hubert J.E pre marketing Ing. Miroslav Tkáč.

 

Populárna kategória Sekt Cocktail spočíva v namiešaní drinku s použitím maximálne šiestich ingrediencií, vrátane sektu Hubert. Súťažiaci majú za úlohu pripraviť 5 porcií alkoholického drinku za vyhradený časový limit 6 minút. Veľmi dôležitou súčasťou súťažného drinku je aj pútavá dekorácia, ktorú majú možnosť si barmani pripraviť vopred. Porota hodnotí nielen chuť a dizajn drinku, ale aj celý priebeh prípravy. Atraktívne prvenstvo získala za kategóriu Sekt Coctail talentovaná Šárka Seibertová z Českej republiky. Jej originálny drink „Yummy Bubbles“ učaroval nie len porote, ale aj divákom, ktorí mali možnosť ho ochutnať. „Inšpiráciu som čerpala z kombinácie aromatickej bazy a hrozna, ktoré spoločne vytvárajú ľahkú a sviežu chuť“, povedala šťastná víťazka.

 

Divácky atraktívna kategória Flair je prehliadkou zručností samotného miešania drinkov, ale aj nezameniteľnej šou. Súťažiaci mali za úlohu pripraviť 3 porcie drinkov za 5 minút. Táto kategória, v ktorej barmani predviedli  svoje umenie bola hodnotená podľa náročnosti trikov, zladenia pohybov s hudbou, či  samotnej interakcie s divákmi. Najväčší talent a originálnu šou predviedol Miroslav Kľačanský, ktorého vystúpenie zaujalo každého diváka z publika. „Trénoval som viac ako 2 mesiace, bolo to síce náročné, ale vyplatilo sa“, zdôveril sa nám spokojný víťaz.


Ďalšie informácie nájdete na stránke www.hubertsekt.sk a https://www.facebook.com/S.Hubertom.mi.zivot.chuti

 

Šárka Seibertová, jej víťazný drink v kategórii Sekt Coctail: Yummy Bubbles

Zloženie:

  •          1 cl PAVAN likér
  •          1 cl ST. GERMAIN likér
  •          2 cl Seagram’s lime twisted gin
  •          1 cl Lemongrass sirup, Monin
  •          doliať Hubert sekt Chardonnay

 Dekorácia: Kvet bazy s malinou, limetkovou kôrou a lemongrass