MÁTE 18 ALEBO VIAC ROKOV?

Stránka sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Prosíme potvrďte svoj vek.
  
Ľutujeme, ale pokiaľ nemáte 18 rokov, nemáte prístup na našu stránku
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
Informácie o súboroch cookie.
01
november
2021

Víno roka - VínkoPRO 2022

VinkoPRO 2022 je rebríček vín, ktoré sa zúčastnia najmenej 3 súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v sezóne 2021/2022.
01
august
2022

AWC Vienna 2022

AWC Vienna je pre našich vinárov najúspešnejšou zahraničnou súťažou. V tomto roku bez podpory Ministerstva, ale stále s nízkym štartovným.
07
september
2022

2. kolo Národný salón vín Slovenskej republiky 2022

17. ročník
Národný salón vín Slovenskej republiky 2022 je vyvrcholením série nominačných súťaží, ktorej sa môžu zúčastniť iba vína vyrobené v Slovenskej republike z hrozna pochádzajúceho zo Slovenskej republiky.
20
september
2022

CMB Sweet and Fortiied session 2022

Concours mondial de Bruxelles, hodnotenie sladkých a fortifikovaných vín.

      Obrázok 

Sceľovanie

NARIADENIE KOMISIE (ES) č. 606/2009
z 10. júla 2009

1. Pojem „sceľovanie“ v zmysle článku 32 druhého pododseku písm.
d) nariadenia (ES) č. 479/2008 znamená miešanie vín alebo muštov
rôzneho pôvodu, pochádzajúcich z rôznych odrôd viniča, rôznych
rokov zberu alebo rôznych kategórií vína alebo muštu.
2. Za rôzne kategórie vína alebo muštu sa považujú:
a) červené víno, biele víno, ako aj mušty alebo vína vhodné na výrobu
niektorej z uvedených kategórií vína;
b) víno bez chráneného označenia pôvodu/zemepisného označenia, víno
s chráneným označením pôvodu (CHOP) a víno s chráneným zemepisným
označením (CHZO), ako aj mušty alebo vína vhodné na
výrobu niektorej z uvedených kategórií vína.
Na účely uplatňovania tohto odseku sa ružové víno považuje za červené
víno.
3. Za sceľovanie sa nepovažuje:
a) obohacovanie prostredníctvom pridania zahusteného hroznového
muštu alebo rektifikovaného zahusteného hroznového muštu;
b) úprava obsahu zvyškového cukru.