MÁTE 18 ALEBO VIAC ROKOV?

Stránka sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Prosíme potvrďte svoj vek.
  
Ľutujeme, ale pokiaľ nemáte 18 rokov, nemáte prístup na našu stránku
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
Informácie o súboroch cookie.

Rektifikovaný zahustený hroznový mušt

Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 1308/2013 zo 17. decembra 2013 , ktorým sa vytvára spoločná organizácia trhov s poľnohospodárskymi výrobkami, a ktorým sa zrušujú nariadenia Rady (EHS) č. 922/72, (EHS) č. 234/79, (ES) č. 1037/2001 a (ES) č. 1234/2007

„Rektifikovaný zahustený hroznový mušt“ je:

a)

tekutý nekaramelizovaný produkt, ktorý:

i)

sa získava čiastočnou dehydratáciou hroznového muštu vykonávanou akoukoľvek povolenou metódou okrem pôsobenia priameho tepla tak, aby hodnota nameraná refraktometrom používaným podľa metódy, ktorá sa má predpísať v súlade s článkom 80 ods. 5 prvým pododsekom a článkom 91 prvým pododsekom písm. d), bola pri teplote 20 °C najmenej 61,7 %;

ii)

bol ošetrený povoleným spôsobom na účely znižovania obsahu kyselín a eliminácie iných zložiek ako cukru;

iii)

má tieto vlastnosti:

pH najviac 5 pri 25 °Brix,

optickú hustotu meranú pri 425 nm a hrúbke 1 cm najviac 0,100 pre hroznový mušt s hustotou 25 °Brix,

obsah sacharózy nezistiteľný analytickou metódou, ktorá sa má určiť,

index Folin-Ciocalteau najviac 6,00 pri 25 °Brix,

titrovateľné kyseliny najviac 15 miliekvivalentov na kilogram celkového obsahu cukrov,

obsah oxidu siričitého najviac 25 miligramov na kilogram celkového obsahu cukrov,

celkový obsah katiónov najviac 8 miliekvivalentov na kilogram celkového obsahu cukrov,

vodivosť pri 25 °Brix a 20 °C najviac 120 mikrosiemens/cm,

obsah hydroxymetylfurfuralu najviac 25 miligramov na kilogram celkového obsahu cukrov,

obsahuje mesoinozitol.

b)

pevný nekaramelizovaný produkt, ktorý:

i)

sa získava kryštalizáciou tekutého rektifikovaného zahusteného hroznového muštu bez použitia rozpúšťadiel;

ii)

bol ošetrený povoleným spôsobom na účely znižovania obsahu kyselín a eliminácie iných zložiek ako cukru;

iii)

po rozpustení v roztoku pri 25 °Brix má v tieto vlastnosti:

pH najviac 7,5,

optickú hustotu meranú pri 425 nm a hrúbke 1 cm najviac 0,100,

obsah sacharózy nezistiteľný analytickou metódou, ktorá sa má určiť,

index Folin-Ciocalteau najviac 6,00,

titrovateľné kyseliny najviac 15 miliekvivalentov na kilogram celkového obsahu cukrov,

obsah oxidu siričitého najviac 10 miligramov na kilogram celkového obsahu cukrov,

celkový obsah katiónov najviac 8 miliekvivalentov na kilogram celkového obsahu cukrov,

vodivosť pri 20 °C najviac 120 mikrosiemens/cm,

obsah hydroxymetylfurfuralu najviac 25 miligramov na kilogram celkového obsahu cukrov,

obsahuje mesoinozitol.

Povolený skutočný obsah alkoholu rektifikovaného zahusteného hroznového muštu je najviac 1 obj. %.