Odrody ktoré sa môžu použiť pre cuvée Aromatických šumivých vín a Akostných AŠV s CHOP
NARIADENIE KOMISIE (ES) č. 606/2009
z 10. júla 2009
Zoznam odrôd viniča, ktorých hrozno sa može použiť na zostavenie cuvée na prípravu akostných aromatických šumivých vín a akostných aromatických šumivých vín s chráneným označením pôvodu
Airén, Aleatico N, Alvarinho, ???????? (Assyrtiko), Bourboulenc B, Brachetto N, Busuioacă de Bohotin, Clairette B, Colombard B, Csaba gyöngye B, Cserszegi fűszeres B, Devín, Fernao Pires, Freisa N, Gamay N, Gewuerztraminer Rs, Giro N,
ˇM1 Glera
ˇB ?????????? (Glykerythra), Huxelrebe, Irsai Olivér B, Macabeu B, Všetky odrody Malvoisie, Mauzac blanc a rosé, Monica N, ??????????? (Moschofilero), Müller-Thurgau B, Všetky muškátové odrody, Manzoni moscato, Nektár, Pálava B, Parellada B, Perle B, Piquepoul B, Poulsard,
ˇM1 __________
ˇB ??????? (Roditis)
ˇB Scheurebe, Tămâioasă românească, Torbato, Touriga Nacional, Verdejo, Zefír B.