Forditáš, Mášláš
NARIADENIE KOMISIE (ES) č. 606/2009
z 10. júla 2009
Nalievanie vína alebo hroznového muštu na kaly, hroznové výlisky
alebo matolinové výlisky cibéb „aszú“/„výberu“.
Nalievanie vína alebo hroznového muštu na kaly, hroznové výlisky
alebo matolinové výlisky cibéb „aszú“/„výberu“, ktoré sa ustanovuje
v bode 2 časti D prílohy VI k nariadeniu (ES) č. 479/2008, sa vykonáva
v súlade s vnútroštátnymi právnymi predpismi účinnými od 1. mája
2004 takto:
a) „Tokaji fordítás“ alebo „Tokajský forditáš“ sa vyrába nalievaním
muštu alebo vína na matolinové výlisky cibéb „aszú“/„výberu“;
b) „Tokaji máslás“ alebo „Tokajský mášláš“ sa vyrába nalievaním
muštu alebo vína na kaly „szamorodni“/„samorodného“ alebo
„aszú“/„výberu“.
Uvedené výrobky musia pochádzať z toho istého roku zberu.