Zber vzoriek na Vinalies Paris
Od dnešného dňa až do piatku 26. Januára prebieha zber vzoriek na súťaž Vinalies Internationales Paris. Z podporou Zväzu vinohradníkov a vinárov Slovenska môžete využiť výhodnejšie podmienky prihlasovania vín. Podrobnosti k registrácii na súťaž nájdete v článku.
Termín prihlasovania vín zberu vzoriek
Zber vzoriek sa uskutoční 22.-26.januára 2018
Miesto zberu: Víno Matyšák, Glejovka 10/A, 902 01 Pezinok, Tel.: 0905 167 212, pani Miklovičová.
Doprava vzoriek: Dopravu vzoriek na súťaž zabezpečuje Zväz vinohradníkov a vinárov Slovenska a taktiež hradí náklady s ňou spojené.
Dôležité upozornenie!
Okrem elektronického prihlásenia ktoré musí urobiť každý samostatne je potrebné zaslať aj informácie o prihlásených vínach na adresu zvhv@zvhv.sk
Postup pri prihlasovaní vín:
1. Každá firma sa zaregistruje samostatne a prihlási všetky svoje vzorky online na web stránke https://vinalies-internationales.com/en/. On line nahrávate aj analytický rozbor max. 1 rok starý aj etiketu. Nezabudnite zaškrtnúť platbu bankovým prevodom – bank transfer!!! Ale faktúru neplatíte. Na kartón nalepíte aj „Samples of no commercial value“ Vinalies International.
2. Vyplňte tabuľku v prílohe a pošlite mi ju – potrebujem ju len na vystavenie sprievodných dokladov a faktúry. Vystavím Vám faktúru a tú uhradíte pred transportom.
3. Podmienky usporiadateľa:
4. Počet vzoriek 6 ks, plne adjustovaných a označených originál etiketou. Pri balení nepoužívať polystyrén.
5. Vína musí byť minimálne 1000 l, u špeciálnych vín 100 l.
6. Cena za vzorku je 135 Eur + DPH. To sú konečné náklady, dopravu hradí Zväz vinohradníkov a vinárov Slovenska.
Pre členov Zväzu vinohradníkov a vinárov Slovenska bude platiť aj ďalšia zľava z ceny štartovného, tá však bude stanovená až po zistení počtu prihlásených vín.
Ku každej vzorke musí byť doložený aj analytický rozbor, nie starší ako jeden rok, ktorý musí byť jednoznačne stotožniteľný s konkrétnou vzorkou a musí obsahovať:
• Skutočný obsah alkoholu( pri 20°C v obj. % ),
• potenciálny obsah alkoholu ( pri 20°C v obj. % ),
• cukor (glukóza + fruktóza) v g/L,
• celkové kyseliny v mEq/L,*
• prchavé kyseliny v mEq/L,*
• celkový oxide siričitý v mg/L,
• pretlak oxidu uhličitého v baroch, pri šumivých a perlivých vínach.
* Miliekvivalent na liter (mEq/L) celkových kyselín, je najjednoduchšie stanoviť v prepočte na kyselinu vínnu. Vypočítate ho ako množstvo príslušnej kyseliny v gramoch, x 1000, x sýtnosť kyseliny, / molová hmotnosť
1g kyseliny vínnej zodpovedá 13,32 meq
1g kyseliny octovej zodpovedá 16,65 meq