MÁTE 18 ALEBO VIAC ROKOV?

Stránka sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Prosíme potvrďte svoj vek.
  
Ľutujeme, ale pokiaľ nemáte 18 rokov, nemáte prístup na našu stránku
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
Informácie o súboroch cookie.
10
december
2022

Novianska ochutnávka mladých vín 2022

Prezentácia zúčastnených vzoriek súťaže VINUM NOVUM 2022,
oficiálne vyhodnotenie súťaže, odovzdávanie cien, medailí, verejná výstava vzoriek.
16
december
2022

Víno Skovajsa - MY NIČ TO VINIČ

MALOKARPATSKÉ RODINNÉ VINÁRSTVO sídli v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti v mestečku Pezinok.

Ochutnáme ich produkciu v piatok 16.12.2022 o 19:00 hod v Pivnici pod hradom, kedy budete mať možnosť spoznať ich vlastný (rodinný) vinársky rukopis.
08
marec
2023

Concours Mondial du Sauvignon 2023

Concours Mondial du Sauvignon sa v roku 2023 presunie do JAR, go krajiny kde sa rodia krásne vína odrody Sauvignon blanc.

      Obrázok 

Domov > Články > Súťaže > 

Šampióni NSV, ružový Cabernet

Šampióni NSV, ružový Cabernet

V ročníku 2010 boli najväčšou nádejou ružové vína. Vysoké kyseliny, florálna aromatika a výrazná vôňa najviac pristanú rosé vínam. Je pravda, že v ročníku 2010 bolo viacero nádherných vín. Preto som s napätím očakával výsledky Národného salónu vín v kategórii ružových vín.

vinkor-csr-10

Cabernet Sauvignon rosé 2010 neskorý zber,

Vinkor, Ing. Ján Vršek Vinosady

Víno jemne sýtejšej farby, s príťažlivým lososovo ružovým odtieňom.

Vôňa je veľmi intenzívna, začína sa podmanivou zelenou aromatikou listov čiernej ríbezle v kombinácii so šťavnato pôsobiacim zeleným egrešom s prechodom do vinohradníckej broskyne. V druhej vlne prichádza ovocie. Vôňa malín, lesných jahôd a šťavnatosť čerešní. Po celý čas sa v pozadí drží tón zeleného egreša.

Chuť sa nestratí ani po mimoriadne intenzívnej vôni. Pôsobí ovocne, sviežo a mimoriadne šťavnato. Prelínajú sa v nej maliny s egrešovými tónmi a niekde medzitým sa objaví aj červená ríbezľa.

Hrozno pochádza z Dvorov nad Žitavou , dosiahlo cukornatosť 21 °NM. Celý objem hrozna bol spracovaný na ružové víno, priamym lisovaním pri nízkom tlaku, 0,7 atm, bez nakvášania. Víno kvasilo pri nízkej teplote, iba 13 °C.