MÁTE 18 ALEBO VIAC ROKOV?

Stránka sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Prosíme potvrďte svoj vek.
  
Ľutujeme, ale pokiaľ nemáte 18 rokov, nemáte prístup na našu stránku
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
Informácie o súboroch cookie.

postup31postup32postup33

Dovážate šumivé víno alebo liehoviny?

Modul EMCS eColKo je tu pre Vás, uľahčí Vám tvorbu daňových hlásení a komunikáciu s Finančnou správou SR pre tovary podliehajúce spotrebným daniam (lieh a alkoholické nápoje, tabak a tabakové výrobky, energia a energetické výrobky). 

Pre vinárske výrobky, je v evidencii k dispozícii sekcia, ktorá obsahuje časti ako kategória vína, vinohradnícka zóna, tretia krajina pôvodu a operácie s vinárskym výrobkom.

Hlásenie je možné editovať priamo, alebo vytvoriť importom z ERP ekonomických systémov, alebo z evidencie Daňového skladu - modul eColKo.


Obrázok 

01
november
2023

Víno roka - VínkoPRO 2024

VinkoPRO 2024 je rebríček vín, ktoré sa zúčastnia najmenej 3 súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v súťažnej sezóne 2023/2024.
PREDBEŽNÉ VÝSLEDKY, posledná aktualizácia 28.6.2024
01
august
2024

AWC Vienna 2024

AWC Vienna je pre našich vinárov najúspešnejšou zahraničnou súťažou. V minulom roku získali slovenské vína
Domov > Články > Súťaže > 

Šampióni ČS Ligy. Slamové víno, Neuburské 2003 Sonberk.

Šampióni ČS Ligy. Slamové víno, Neuburské 2003 Sonberk.

Posledným z trojice víťazov Česko – Slovenskej vinárskej ligy, je v kategórii sladkých vín firma Sonberk. V súvislosti so slamovými vínami sa Prof. Malík nikdy nezabudne zmieniť o „mladom Drápalovi“. Meno Oldřicha Drápala mladšieho, sa bude navždy spájať s prvým slamovým vínom vyrobeným v Čechách, alebo lepšie povedané na Morave. A nielen, že slamáky začal robiť prvý, ale robí ich aj dobre.

Hrozno nechal sušiť od konca októbra do konca marca čo je až päť mesiacov namiesto zákonom požadovaných troch. Nesušil ho zavesené na šnúrkach, ale tak ako tradícia žiada na slamených rohožiach. Niet divu, že cukornatosť muštu dosiahla 42 °NM. Výťažnosť muštu dosiahla 15%. Zo zosušených strapcov boli ručne odstraňované poškodené bobule. V takto hustom mušte kvasinkám trvalo 12 mesiacov kým mušt premenili na víno.,

Hodnotenie vína.(Vínko.sk)
Výraznejšia slamovožltá farba.
To čo sa vo vôni objavuje ako prvé, neviem nazvať inak ako charakteristická vôňa slamových vín ktorá vzniká „pripálením“ pri sušení hrozna. Vôňa je výrazná. Možno si to iba nahováram, no zdá sa mi, že vo vôni cítim práve tú slamu. Samozrejme okrem medovo karamelových tónov. V takejto kombinácii sa to v závislosti od skúseností, alebo predstavivosti môže javiť aj ako sušené ovocie.
V chuti je veľmi výrazný cukor. Pôsobí až olejovo prisladko. Dominuje med s karamelom, pridáva sa púpava, ostatné lúčne kvety a peľ. V závere, ako to už pri slamových vínach býva, prevládne karamel. Dochuť je dlhá, hlavne v znamení peľu a karamelu.

Hodnotenie Prof. Malíka v prílohe Pravdy.
Bezkonkurenčný „slamák“ (nielen) tejto súťaže. Mladý Olda Drápal to jednoducho „umí“. Bezchybná žltkavo-zelenkavá farba. Lákavá tropickoovocná, biskvitovo-bábovková a decentne korenistá vôňa vína. Telo majstra fitnesu, vypracované, lákavé. Predlhá dochuť, čistý ananásový chvostík.