MÁTE 18 ALEBO VIAC ROKOV?

Stránka sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Prosíme potvrďte svoj vek.
  
Ľutujeme, ale pokiaľ nemáte 18 rokov, nemáte prístup na našu stránku
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
Informácie o súboroch cookie.

postup31postup32postup33

Dovážate šumivé víno alebo liehoviny?

Modul EMCS eColKo Vám uľahčí tvorbu daňových hlásení a komunikáciu s Finančnou správou SR pre tovary podliehajúce spotrebným daniam (lieh a alkoholické nápoje, tabak a tabakové výrobky, energia a energetické výrobky). 

Pre vinárske výrobky, je v evidencii k dispozícii sekcia, ktorá obsahuje časti ako kategória vína, vinohradnícka zóna, tretia krajina pôvodu a operácie s vinárskym výrobkom.

Hlásenie je možné editovať priamo, alebo vytvoriť importom z ERP ekonomických systémov, alebo z evidencie Daňového skladu - modul eColKo.


Obrázok 

01
január
2025

Víno roka - VínkoPRO 2025

VinkoPRO 2025 je rebríček vín, ktoré sa zúčastnia najmenej 3 súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v súťažnej sezóne 2024/2025.
PREDBEŽNÉ VÝSLEDKY, posledná aktualizácia 27.5.2025
11
jún
2025

GROW du Monde 2025

GROW je akronymom slov Graševina, Rizling. Olasz a Welsch. Všetko sú to rôzne označenia odrody Rizling vlašský, ktoré sa používajú v stredoerurópskom regióne a na balkáne. Tento ročník sa mal pôvodne konať na Morave, ale nakoniec je miestom stretnutia srbská Fruška Gora.
17
jún
2025

Víno SAV 2025

Víno Slovenskej akadémie vied (SAV) je súťaž vín vyrobených v Slovenskej republike z hrozna pochádzajúceho zo Slovenskej republiky, ktoré hodnotia vynikajúci slovenskí vedci - členovia Učenej spoločnosti SAV (ďalej len UčS SAV) pri odbornej garancii popredných slovenských hodnotiteľov. Zámerom súťaže je neformálnym spôsobom, na základe anonymného výberu, odporučiť vína, ktoré by SAV využívala vo svojich zariadeniach a najmä pri rôznych svojich aktivitách s cieľom podporiť propagáciu slovenských vín vynikajúcej kvality.
Trofeje Víno SAV sa udeľujú ako osobitný prejav uznania vedeckej komunity kvalitným produktom v SR v snahe popularizovať a propagovať SAV, ako aj zásadne podporiť kvalitnú domácu produkciu, s osobitným ocenením jej inovatívnosti a prihliadnutím na regionálny rozvoj SR.
21
jún
2025

Jánske vína Bita leto 2025

Vážení priatelia dobrého vína.
Pozývame vás na Deň otvorených pivníc do Dolných Krškan - Nitra, na vinohradnícky hon Bita. Môžete ochutnať 129 vín v 15-tich pivniciach. Podujatie sa koná 21.6.2025 v čase 15.00 - 22.00.
Vinohradnícky spolok Bita.
01
júl
2025

AWC Vienna 2025 summer tasting

Po novom rozdelení súťaže, je otvorené prihlasovanie do letného kola AWC Vienna 2025

Cave de Cruet, Crémant de Savoie

Cave de Cruet, Crémant de Savoie

Aktuálne najnovším prírastkom do rodiny francúzskych Crémantov je Crémant de Savoie. Na Crémantoch je asi najpríťažlivejšia ich rozmanitosť. Nájdete ich v každom kúte Francúzska a vždy iný. Cave de Cruet patrí k špičke savojských bubliniek...

cave_de_cruet_cremant_de_savoieCrémant de Savoie, Cave de Cruet

Po naliati sa vytvorí jemná bohatá pena, víno má veľmi jemné perlenie a vo farbe prevažuje zelený odtieň.

Vôňa je kvetinkovo svieža s príjemnou ovocnosťou dužiny letných jabĺk, ktorá nemá nič spoločné s oxidatívnym jablkom. Na pozadí sa objavuje aj mineralita pochádzajúca z vápencov. Čím viac času doprajete vínu v kalichu, tým výraznejšie budú minerálne arómy a po ohriati vína sa dokonca objaví aj jemná krémovosť s jemným náznakom biskvitu.

Chuť je živá svieža, ale mineralita drží kyselinku na uzde. Spočiatku je minerlita naozaj dôrazná, postupne prechádza do kvetinkových odtieňov, nasledujú citrusové tóny a zase bylinky. Víno má nečakane plné telo a po ohriati sa opäť zvýrazní jemná krémovosť, ktorá spolu s alkoholom vytvára pocit plného vína a dobre vyzretej suroviny.

Body: 90

Odrodová skladba je klasická, Jacquére, Chardonnay  a Altesse. Pri popise vína výrobca uvádza, že víno vyzrievalo dva roky. Nie je mi celkom jasné čo tým myslia, pretože podľa prejavu autolyzátu vyzrievalo na kaloch tak najviac pol roka. Treba overiť priamo u vinára.