Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

postup31postup32postup33

06
august
2019

AWC Vienna 2019

Najväčšia oficiálne uznaná súťaž na svete. Vinár Michael Edlmoser založil súťaž, ktorá sa stala jednou z najväčších a najdôležitejších súťaží na svete. Počet vzoriek sa pohybuje okolo 13.000 a počet zúčastnených vinárstiev dosahuje takmer 2.000.
28
november
2019

Novianska ochutnávka mladých vín 2019

6. ročník súťaže mladých vín regiónu Požitavie
31
december
2019

Víno roka - VínkoPRO 2019

VínkoPRO 2019 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2019.
Priebežné výsleky

Camerlon 2012

Camerlon 2012

Víno ešte nie je nafľašované a stále odpočíva v sude. Toto je víno pri ktorom si môžeme predstaviť, čo to znamená nákup en primeur.

Camerlon 2012

Mäkká a hlboká vôňa už v podchladenom stave. Prezreté čierne ovocie, predovšetkým černice s morušami a na pozadí veľmi elegantné drevo. Pozvoľne začne vystupovať aróma čiernych ríbezlí, ktorá postupne ovládne celú ovocnú časť vône. Charakter dreva je už klasicky prevažne cédrový, s horkou čokoládou a v tejto chvíli aj dobrou kávou. Celkovo je vôňa veľmi príjemná, prezrádza že aj ešte stále mladá.

V ústach sa správa presne tak ako napovedala vôňa.  Mäkké extraktívne víno s dominantnou ovocnosťou a ohromujúcou štruktúrou  tanínov. Krásne vyzreté taníny evokujú vysoko percentnú horkú čokoládu so závanom cédrového dreva. Taníny sú ešte veľmi mladé, ale dokonale jemné so zamatovým prejavom. V dochuti pomedzi taníny presvitá ovocnosť čiernych ríbezlí a spolu odoznievajú v krásnom akorde. Víno pôsobí sviežo, ale predsa len má mäkšiu kyselinku ako predchádzajúce vína.
Víno ťažšie hodnotí v tomto momente pretože ešte nepatrí do kalichu ale do najzadnejšieho kúta tichej tmavej pivnice kde dozreje do krásy. Vzhľadom na mäkkosť, predpokladám že bude vyzrievať určite rýchlejšie ako napr. 2007, ale o to skôr sa ním budeme môcť potešiť.

Vinári predávali vína v prvom resp. druhom roku. Dnes mám v kalichu víno, ktoré má za sebou tri roky a predsa ho považujem za nezrelé. Nakoniec, veď víno ešte ani nie je nafľašované a mám pocit že dokonca stále odpočíva v barikovom, prípadne veľkom sude. Kiež by takýchto vín bolo viac. Toto je víno pri ktorom si môžeme predstaviť čo to znamená nákup en primeur.