Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
01
január
2018

VínkoPRO 2018

VínkoPRO 2018 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2018.
Priebežné výsleky
01.01.2018 00:00
22
október
2018

Valné zhromaždenie

Valné zhromaždenie členov TERROIR POŽITAVIE a školenie degustátorov.
22.10.2018 16:00
23
október
2018

Svätokatarínske víno 2018

Svätokatarínske víno je značkou, ktorá garantuje kvalitu mladých vín. Nevyhnutnou podmienkou na udelenie známky Svätokatarínske víno je senzorické posúdenie vín a výber iba tých najlepších.
23.10.2018 11:00
10
november
2018

Festival vín Chute Malých Karpát

V sobotu 10. novembra 2018 bude Slovensko v oblasti Malých Karpát žiť nielen komunálnymi voľbami, ale najmä dobrým vínom. V obciach Pezinok, Šenkvice, Vinosady, Modra, Častá, Doľany, Suchá nad Parnou a Ružindol sa od 11:00 do 21:00 hod. otvoria brány profesionálnych vinárstiev. Už po tretí raz sa tak môžu milovníci kvalitného vína a dobrého jedla zúčastniť jesenného festivalu otvorených pivníc s názvom Chute Malých Karpát.
10.11.2018 00:00

Camerlon 2012

Camerlon 2012

Víno ešte nie je nafľašované a stále odpočíva v sude. Toto je víno pri ktorom si môžeme predstaviť, čo to znamená nákup en primeur.

Camerlon 2012

Mäkká a hlboká vôňa už v podchladenom stave. Prezreté čierne ovocie, predovšetkým černice s morušami a na pozadí veľmi elegantné drevo. Pozvoľne začne vystupovať aróma čiernych ríbezlí, ktorá postupne ovládne celú ovocnú časť vône. Charakter dreva je už klasicky prevažne cédrový, s horkou čokoládou a v tejto chvíli aj dobrou kávou. Celkovo je vôňa veľmi príjemná, prezrádza že aj ešte stále mladá.

V ústach sa správa presne tak ako napovedala vôňa.  Mäkké extraktívne víno s dominantnou ovocnosťou a ohromujúcou štruktúrou  tanínov. Krásne vyzreté taníny evokujú vysoko percentnú horkú čokoládu so závanom cédrového dreva. Taníny sú ešte veľmi mladé, ale dokonale jemné so zamatovým prejavom. V dochuti pomedzi taníny presvitá ovocnosť čiernych ríbezlí a spolu odoznievajú v krásnom akorde. Víno pôsobí sviežo, ale predsa len má mäkšiu kyselinku ako predchádzajúce vína.
Víno ťažšie hodnotí v tomto momente pretože ešte nepatrí do kalichu ale do najzadnejšieho kúta tichej tmavej pivnice kde dozreje do krásy. Vzhľadom na mäkkosť, predpokladám že bude vyzrievať určite rýchlejšie ako napr. 2007, ale o to skôr sa ním budeme môcť potešiť.

Vinári predávali vína v prvom resp. druhom roku. Dnes mám v kalichu víno, ktoré má za sebou tri roky a predsa ho považujem za nezrelé. Nakoniec, veď víno ešte ani nie je nafľašované a mám pocit že dokonca stále odpočíva v barikovom, prípadne veľkom sude. Kiež by takýchto vín bolo viac. Toto je víno pri ktorom si môžeme predstaviť čo to znamená nákup en primeur.