Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
01
január
2018

VínkoPRO 2018

VínkoPRO 2018 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2018.
Priebežné výsleky
01.01.2018 00:00
22
október
2018

Valné zhromaždenie

Valné zhromaždenie členov TERROIR POŽITAVIE a školenie degustátorov.
22.10.2018 16:00
23
október
2018

Svätokatarínske víno 2018

Svätokatarínske víno je značkou, ktorá garantuje kvalitu mladých vín. Nevyhnutnou podmienkou na udelenie známky Svätokatarínske víno je senzorické posúdenie vín a výber iba tých najlepších.
23.10.2018 11:00
10
november
2018

Festival vín Chute Malých Karpát

V sobotu 10. novembra 2018 bude Slovensko v oblasti Malých Karpát žiť nielen komunálnymi voľbami, ale najmä dobrým vínom. V obciach Pezinok, Šenkvice, Vinosady, Modra, Častá, Doľany, Suchá nad Parnou a Ružindol sa od 11:00 do 21:00 hod. otvoria brány profesionálnych vinárstiev. Už po tretí raz sa tak môžu milovníci kvalitného vína a dobrého jedla zúčastniť jesenného festivalu otvorených pivníc s názvom Chute Malých Karpát.
10.11.2018 00:00

Camerlon 2011

Camerlon  2011

Veľké víno. Škoda slov, treba ho ochutnať. Alebo ešte lepšie, odložiť do archívu na slávnostné chvíle.

Camerlon 2011

camerlon_11_02Ihneď od prvého momentu je mi jasné že mám v kalichu znamenité víno. Mimoriadne podmanivá a komplexná aróma, v ktorá okrem obligátnych aróm ovocia a empyreumatík nájdete aj arómu, ktorá zásadným spôsobom ovplyvňuje celkové vnímanie vône a posúva ho do elitného klubu veľkých vín červeného ročníka 2011. Tou arómou sú tie najušľachtilejšie bylinné tóny. Nájdete výrazný tymian, rozmarín, závan kvalitného tabaku, po nich pomaly vychádzajú na denné svetlo ovocné arómy čiernych ríbezlí a možno ešte černíc avšak tých čiernych ríbezlí je tam predsa len viac. Pozadie vône sa opiera o pevné dubové drevo, ktoré sa prejavuje čiastočne formou cédra čiastočne horkej čokolády.


Chuť je spočiatku akoby hamblivá, po krátkom ohriati sa, však začnú v rýchlom slede objavovať arómy tymianu s rozmarínom, šťavnatá a korenistá ovocnosť kôstkovín, prezretých višní, sliviek, po nich vystúpi čierna ríbezľa, nasleduje céder, jemná vanilka, dotyk lignínu a v závere opäť dominuje čierna ríbezľa až ovládne celú dochuť. Pri vínach ročníka 2011 si vždy všímam jemnosť tanínov, pretože z pohľadu  vyzretosti polyfenolov sme lepší ročník nezažili. Camerlon 2011 je pevné víno s výraznou aj keď nevtieravou štruktúrou, ktoré moje slová potvrdzuje. Taníny sú dokonale jemné, ich hladkosť sa dá prirovnať jedine k hodvábu a iba pri sústredení sa na ne, nájdete akoby kúsok zamatu.
Ako sa postupne víno otvára, jednotlivé druhy aróm akoby sa na pomyselnom tróne striedali v akejsi sínusoide. Chvíľku má prevahu slivka, potom zase ríbezľa, aby ustúpila čokoláde s cédrovou príchuťou a tá zase bylinkám. Aj medzi bylinami je súboj medzi tymianom a rozmarínom na jednej strane a tabakom na strane druhej. Zdá sa, že tabak dokázal vyrovnať sily a výsledkom je krásna harmónia chute a dochute.


Víno okrem elegancie, dokonalej harmónie, excelentnej textúre tanínov, vyniká aj rafinovanosťou a nevšedným charakterom, ktorý sa z času na čas objavuje vo vynikajúcich vín napr. v Toskánsku, Chateauneuf du Pape či Bordeuax.


Body 95



Zatiaľ najlepšie víno od Matyšáka a nie len od neho.
Víno ma očarilo celkovou komplexnosťou eleganciou, ale aj vnútornou štruktúrou pevnosťou ktorá zďaleka nie je postavená iba na ovocnosti či dreve. Majstrovský kúsok. 95 bodov som myslím zatiaľ žiadnemu vínu nedal. Víno má potenciál vyzrievania neviem koľko ale po skúsenosti s ročníkom 2007 by som sa vôbec nebál skladovať ho do roku 2022. Aj keď je veľké pokušenie nevypiť ho už teraz.