MÁTE 18 ALEBO VIAC ROKOV?

Stránka sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Prosíme potvrďte svoj vek.
  
Ľutujeme, ale pokiaľ nemáte 18 rokov, nemáte prístup na našu stránku
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
Informácie o súboroch cookie.

      Obrázok 

11
marec
2022

Concours mondial de Bruxelles, Rosé Selection 2022

Concours mondial de Bruxelles, Rosé Selection 2022 sa bude konať v severošpanielskom Valladolide.
17
marec
2022

Concours Mondial du Sauvignon 2022

Concours Mondial du Sauvignon sa mal v roku 2021 konať v portugalskom Torres Vedras. Pre uzavreté hranice sa hodnotenie nakoniec konalo v Bruseli. Už 13. ročník znovu miere na juh Portugalska a dúfam, že tentoraz už bude všetko v poriadku a hodnotenie sa .
19
máj
2022

Concours mondial de Bruxelles, Cosenza 2022

Concours mondial de Bruxelles opäť zamieri do Talianska, tentokrát na juh do slnečnej Kalábrie.
02
jún
2022

Zlatý pohár Česko Slovenska 2022

Zlatý pohár Česko Slovenska je jedinečná soutěž českých a slovenských vín, která propojuje dva historicky a kulturně blízké trhy a má unikátní posoutěžní přesah do aktivit spojených s propagací vína.
Po minuloročnom kole ktoré sa konalo na Morave, hodnotenie štvrtého ročníka súťaže bude opäť na Slovensku.
24
jún
2022

Festival soutěžních vín - Zlatý pohár Česko Slovenska Brno 2022

Ochutnejte stovky vín z České republiky a Slovenska na unikátním festivalu uprostřed Brna. 24. a 25. června (14.00-22.00 hod.) ožije Zelný trh tradicemi, kulturou a hlavně vínem. Vstup je zdarma, platíte jen tolik, kolik sami „odegustujete“.
Domov > Články > Poradňa > 

Poradňa: Chcem predávať víno.

Poradňa: Chcem predávať víno.

Chcem predávať vlastné sudové víno. Chcem sa informovať, kto mi dá
povolenie a aké náležitosti musím splniť aby som toto povolenie získal.

V identickom, alebo podobnom znení sa táto otázka opakuje so železnou
pravidelnosťou. Nebola zaslaná do poradne, ale do diskusného fóra.
Rozhodol som sa ju uverejniť v sekcii novinky. O odpoveď som požiadal,
Hlavného radcu a vrchného inšpektora pre víno, Štátnej veterinárnej a
potravinovej správy SR, Ing Mareka Závrackého.

V prvom rade je potrebné získať od hygieny povolenie na výrobu a predaj. Podrobnejšie informácie si záujemca môže nájsť na stránke Regionálneho úradu verejného zdravotníctva www.szubb.sk

Po získaní rozhodnutia Okresného hygienika na prevádzku je potrebné sa zaregistrovať na príslušnej Regionálnej veterinárnej a potravinovej správe formou vyplneného tlačiva. Potom ohlásenie sa na ÚKSÚP formou tlačiva.

Pri uvádzaní vína do obehu – predaja, je potrebné si nechať analyzovať víno v akreditovanom laboratóriu na kvalitu a zdravotnú neškodnosť.

Ing. Marek Závracký