MÁTE 18 ALEBO VIAC ROKOV?

Stránka sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Prosíme potvrďte svoj vek.
  
Ľutujeme, ale pokiaľ nemáte 18 rokov, nemáte prístup na našu stránku
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
Informácie o súboroch cookie.

postup31postup32postup33

Dovážate šumivé víno alebo liehoviny?

Modul EMCS eColKo je tu pre Vás, uľahčí Vám tvorbu daňových hlásení a komunikáciu s Finančnou správou SR pre tovary podliehajúce spotrebným daniam (lieh a alkoholické nápoje, tabak a tabakové výrobky, energia a energetické výrobky). 

Pre vinárske výrobky, je v evidencii k dispozícii sekcia, ktorá obsahuje časti ako kategória vína, vinohradnícka zóna, tretia krajina pôvodu a operácie s vinárskym výrobkom.

Hlásenie je možné editovať priamo, alebo vytvoriť importom z ERP ekonomických systémov, alebo z evidencie Daňového skladu - modul eColKo.


Obrázok 

10
február
2025

Fajnkošt 2025

Nominačná súťaž hroznových vín pre Národný salón vín Slovenskej republiky 2025.
Spolok vinárov a fajnkoštérov Budmerice v spolupráci s Obecným úradom v Budmericiach vás pozýva na 27. ročník budmerickej výstavy vín, Fajnkošt.

Festival ružových vín 2015

Festival ružových vín 2015

Siedmy ročník Festivalu ružových vín spojených s prehliadkou malých rodinných vinárstviev.
Vstupenky v cene 15€ (súčasťou je 5€ voucher na nákup vína u vinárov) je možné zakúpiť v NISYS, alebo na ticketportal.sk
Vstupenky za vínny pas si môžete vymeniť v Ponitrianskom múzeu od 12:00 a užite si úsmev leta na Festivale ružových vín.

Dátum od 20.06.2015 13:00
do 20.06.2015 21:00

Adresa

centrum mesta Nitra (Ponitrianske múzeum, vybrané kaviarne, reštaurácie a bary)
Svätoplukokovo námestie
949 01 Nitra
Slovakia

Organizátor

Gio Caffé

Prevádzka Nitra, Organizátor Festivalu ružových vín v Nitre

Spoluorganizátor

PD Mojmírovce

Prvá písomná zmienka vinohradníckej obce Mojmírovce ( v minulosti Urmín) pochádza z roku 1156. O existencii výroby a predaja vína svedčia historické listiny z roku 1290. Už vtedy Urmínčania dodávali víno do Ostrihomu. V súčasnosti sa moderné vinárstvo sústreďuje na produkciu a výrobu kvalitných akostných vín s prívlastkom. Hlavným zámerom enológa pána Juraja Majšíka je snaha prispôsobiť sa východzej surovine, objaviť v nej to najlepšie až skryté, čo vie hrozno ponúknuť pre milovníkov vína. "Konzumenta nechceme unaviť, ale ponúknuť mu prirodzenú sviežosť mojmírovských bielych vín."

Vinárstvo Anton Uhnák

Hrozno pestujeme výhradne v Čajkove, kde obhospodarujeme približne 8,5 hektárov vinohradov v honoch Sádovie, Podhorie, Vinná Dolina a Deberča. Ročná produkcia je 55 000 litrov vína.
Sortiment tvoria u nás tradičné odrody ako Pesecká leánka , Veltlínske zelené, Rizling rýnsky, Pinot blanc, Frankovka modrá…
Pri výrobe vína sa snažíme nechať vínam ich prirodzený charakter tým, že používame len prirodzené kvasinky, ktoré sa nachádzajú v bobuliach hrozna.
Spracovanie a výroba vína prebieha pomocou moderných technológií, ale radi experimentujeme pri procese kvasenia. Jedinečný charakter a mineralitu našim vínam dodáva tufové a andezitové podložie pochádzajúce zo sopečných vyvrenín Štiavnických vrchov.

Navara Vinárstvo s. r. o.

Firma vsadila na kvalitu a výhradne sa špecializuje na výrobu prívlastkových vín. Väčšina hrozna pochádza od vinohradníkov z Malokarpatskej a Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti. Pri výrobe bielych vín uplatňuje reduktívnu technológiu a červené víno dozvrieva v barikových sudoch.
Umelecká adjustáž etikiet je tým, podľa čoho je vína možné dokonale rozpoznať. Pri koncepcií etikiet vinárstvo vychádza z tesného spojenia chute a umenia.

Žitavské vinice

Tak ako, každý človek je niečim iný a výnimočný, tak sa aj my snažíme pristupovať k jednotlivým odrodám. Vyhnúť sa ich úskaliam a využiť ich potenciál naplno. Vína, ktoré u nás ochutnáte majú výrazný odrodový charakter, častokrát sú esenciou danej odrody, no naviac obsahujú aj nezameniteľný podpis Žitavských viníc. Za vínami stoja dvaja ľudia, Jozef Teplan a Tomáš Strelinger. Obaja sú rovnakou mierou podpisaný pod vínami, Tomáš hlavne ako brilantný vinohradník a Jozef ako vinár s neuveriteľnou intuíciou pre vznik veľkých vín.

Velkeer

Velkeer - rodinné vinárstvo a vinohradníctvo s vlastnými vinohradmi.
Vďaka kombinácii tradičných vinárskych postupov a tých najmodernejších technológií dokážeme do každej fľaše zazátkovať príbeh plný výnimočnej chuti a vône.

Vinárstvo Trnovec

Skúsenosti z vinohradnícko-vínárskej výroby zbieral Ing.Ladislav Trnovec od roku 1979. Práve to ho priviedlo k rozhodnutiu osamostatniť sa, a uplatniť ich v rodinnom vinárskom podniku v Nitrianskom vinohradníckom rajóne.

Vinárstvo Berta, s.r.o.

Vo Vinárstve Berta sa vydali cestou vinárskej moderny s dôrazom na terroir. Bratia Bertovci sa priúčali vinárskemu remeslu na Novom Zélande, v jednom z najlepších vinárstiev. Možno aj to je jeden z dôvodov prečo sa rozhodli prejsť výhradne na skrutkové uzávery.

Víno Matyšák

Máloktorá značka na Slovensku sa môže pochváliť takým dynamickým a progresívnym rozvojom, ako rodinné vinárstvo Petra Matyšáka. Od založenia vinárstva v roku 1989 uplynulo dvadsaťtri rokov.

Château Topoľčianky

Château Topoľčianky je dnes prakticky jediný z bývalých vinárskych závodov, ktorý nie len že prežil manažérsku privatizáciu, ale vďaka svojim prémiovým vínam sa dokázal zaradiť medzi najelitnejšie slovenské vinárstva.

Shebo Winery Trade s.r.o.

Ponúkame Vám to najlepšie víno zo slovenských viníc. Či už ste milovníkom vína, majiteľom reštaurácie či hotelu, alebo len hľadáte ten správny darček pre Vašich blízkych, isto si vyberiete z našej širokej ponuky bielych, červených a ružových vín. Vyrábame nielen tiché vína, ale tiež vína šumivé.

Chateau Malanta

Chateau Malanta – je malé rodinné vinárstvo bratov Petra a Jozefa Czakových z malebnej obce pod Zoborom, Nitrianskych Hrnčiaroviec, ktorá patrí do Nitrianskej vinohradníckej oblasti.

Víno Purus s.r.o

Naše rodinné vinárstvo a vinohradníctvo PURUS s.r.o. v súčasnosti hospodári v meste Modra na 8 ha vlastných a prenajatých viníc, pričom spracovávame výhradne vlastné dopestované hrozno, pretože sme presvedčení, že našim zákazníkom iba tak ponúkame najvyššiu kvalitu.

Dubovský a Grančič

Na Slovensku nie je veľa vinárstiev, ktoré by mali tak hlboké vinohradnícke a vinárske korene. Miloš s Bohušom sa poznali už od detstva, v neskoršom veku ich spojilo hlavne víno. V roku 2003 sa rozhodli, že skúsia urobiť niekoľko sto litrov vína spolu. Víno sa podarilo, a tak v nasledujúcom roku zvýšili produkciu. Nakoniec sa v roku 2005 rozhodli založiť si spoločné vinárstvo. Všetko svoje úsilie preto venovali rozvoju vinohradov. Doteraz sa im podarilo získať dvanásť hektárov parciel v okolí Svätého Jura. Časť z nich vlastnia, zvyšok si prenajímajú.
PRÍĎTE K NÁM NA DEGUSTÁCIU
Radi Vás privítame na degustácii priamo u nás vo vinárstve v degustačnej miestnosti s kapacitou 35 osôb. Termín si treba dohodnúť vopred na telefónnom čísle 0907 740 500.
V prípade záujmu vieme spraviť degustáciu vína na základe dohody aj u klienta. Taktiež ponúkame možnosť organizovania celodenných seminárov a školení pre firmy.

Pivnica Tibava s.r.o.

Firma PIVNICA TIBAVA s.r.o. od roku 2000 úspešne spracúva hrozno a vyrába víno, vysádza nové vinice a modernizuje ako vinohradnícke tak i spracovateľlské kapacity podniku, investuje do rozvoja regiónu formou rekonštrukcie pôvodnej Tibavskej pivnice na výnimočné agroturisticko-gastronomické zariadenie, ktoré v blízkej budúcnosti prinesie široké spektrum možností aktívneho oddychu v lone prírody, ako aj neopakovateľné zážitky pri degustáciách vína v autentickom prostredí vínnej pivnice a archívu spolu s vysoko-kvalitnými gastronomickými a ubytovacími službami.
Súčasná prevádzka na spracovanie hrozna a výrobu vína ako aj firemná predajňa a administratívne zázemie firmy sídli v Sobranciach a prechádza postupnou rozsiahlou modernizáciou. Vďaka tomu v súčasnosti poskytuje čoraz širšie možnosti vysoko-kvalitnej práce so surovinami za použitia nových šetrných technológií a metód spracovania hrozna, ošetrovania muštov a vín, čo dopomáha zvýrazniť kvalitatívne charakteristiky tibavského vína.

Polák winery, s. r. o.

Vinársku spoločnosť JANOUŠEK založil v roku 2006 manažér Ing. Mário Polák a enológ Ing. Roman Janoušek. Vína z ich produkcie: Rizling vlašský, Rizling rýnsky, Veltlínske zelené, Chardonnay, Rulandské šedé, Pálava, Frankovka modrá, Rulandské modré, Alibernet, Zweigeltrebe a Cabernet Sauvignon - sa okamžite zaradili medzi slovenskú elitu a gurmáni sa o nich vyjadrujú v superlatívoch. Ing. Mário Polák, Branislav Valjent a Ing. Jurajom Somorovský tvoria v súčastnosti cieľavedomý, pracovný a úspešný team tejto spoločnosti, s vynikajúcim renomé doma i v zahraničí.

Organizátor výstavy

Festival ružových vín 2015

Nechajte sa uniesť letným úsmevom ružových vín.
20..6.2015 od 13:00h v centre mesta Nitra (Ponitrianske múzeum, vybrané kaviarne, reštaurácie a bary)