Modul EMCS eColKo je tu pre Vás, uľahčí Vám tvorbu daňových hlásení a komunikáciu s Finančnou správou SR pre tovary podliehajúce spotrebným daniam (lieh a alkoholické nápoje, tabak a tabakové výrobky, energia a energetické výrobky).
Pre vinárske výrobky, je v evidencii k dispozícii sekcia, ktorá obsahuje časti ako kategória vína, vinohradnícka zóna, tretia krajina pôvodu a operácie s vinárskym výrobkom.
Hlásenie je možné editovať priamo, alebo vytvoriť importom z ERP ekonomických systémov, alebo z evidencie Daňového skladu - modul eColKo.
VinkoPRO 2025 je rebríček vín, ktoré sa zúčastnia najmenej 3 súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v súťažnej sezóne 2023/2024.
PREDBEŽNÉ VÝSLEDKY, posledná aktualizácia 31.12.2025
Nenechajte si ujsť možnosť ochutnať naše nové vína ako prví!
Pripravili sme si pre vás ochutnávku nových vín z ročníka 2024 priamo v priestoroch, kde vznikajú. V sobotu 29. marca budete mať možnosť nazrieť do pivníc a spoznať bližšie chuť vín zo srdca Tekova. Chýbať nebude ani výborná káva a špeciality k vínu.
Tešíme sa na vás 🥂
Info
Kedy? Sobota, 29. marec 2025, 13:00 - 20:00
Kde? Víno Nichta, Čajkov 552
Vstupenky
Cena degustačného setu v predpredaji je 10€ a na mieste 14€. Lístky v predpredaji si môžete zakúpiť na zavinom.sk alebo v priestoroch našej vinotéky v Čajkove.
Degustačný set zahŕňa pohár na víno a štartovací balíček 10 žetónov na ochutnávku vína. Predpredajové degustačné sety si vyzdvihnete priamo pri vstupe do vinárstva.
Využitie vinohradníctva a vinárstva pre rozvoj cestovného ruchu
Podunajská vínna cesta je občianske združenie fyzických a právnických osôb, ktoré svojim členstvom prejavujú záujem o rozvoj podunajského regiónu a jeho tradičných hospodárskych odvetví.
Cieľom je aktívne sa podieľať na rozvoji vinohradníctva a vinárstva, rozvíjať vínnu a vidiecku turistiku, vytvárať podmienky pre zachovanie kultúrnych a iných tradícií a propagovať podunajský región.
Staviame na minulosti, tvoríme v prítomnosti, pozeráme do budúcnosti.
Poézia slnka chytená do skla. Víno. Spájame tradíciu našich predkov s vedou a modernou technológiou a neustále hľadáme spôsoby, ako vyrobiť víno, ktoré uspokojí všetky vaše zmysly. Ochutnajte s nami všetko, čo „terroir“ v Bátorových Kosihách ponúka.
Chateau Belá je bez pochýb najslávnejším južnoslovenským vinárstvom. V zahraničí je známe skôr vďaka slávnemu nemeckému vinárovi Egonovi Müllerovi, ale v skutočnosti pod všetkými vínami figuruje podpis charizmatického Miroslava Petrecha.
V súčasnosti vo vinárstve ÉÓS Wine Dvory obhospodarujeme 117 hektárov vlastných vinohradov, z ktorých značnú časť úrody spracovávame vo vlastnej réžii, s priemernou ročnou produkciou 350 tisíc litrov akostných odrodových vín a akostných odrodových vín s prívlastkom. Na výrobu vín spracovávame hrozno výlučne z lokality Viničný vrch, ktorá sa rozprestiera na rozhraní katastrálnych území Branova, Semerova a Dvorov nad Žitavou. Táto lokalita je súčasťou Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti, ktorá je najteplejšou a najslnečnejšou vinohradníckou oblasťou Slovenska. Viničný vrch sa nachádza na najvyššom bode katastra obce Dvory nad Žitavou. Meria 141 m.n.m. Je tu vysadených 15 odrôd viniča hroznorodého.
Naša ochranná známka je ÉÓS - bohyňa rannej zory po grécky.
HR winery sa nachádza v obci Gbelce v malebnom prostredí uprostred viníc. HR winery obrába úctyhodných 300 ha vinohradov v Gbelcoch a okolí, na šiestich rozličných honoch a ak zarátame aj menšie výsadby, celkovo je tých honov až osem. Gbelce patria k obciam s najväčším slnečným svitom na úpätí pohronskej pahorkatiny.
Vinárstvo Château Rúbaň leží v Podunajskej nížine a patrí do Strekovského rajónu Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti. Nájdete ho na okraji obce Rúbaň v areáli dobového kaštieľa s rozľahlým lesoparkom.
Vo Vinárstve Berta sa vydali cestou vinárskej moderny s dôrazom na terroir. Bratia Bertovci sa priúčali vinárskemu remeslu na Novom Zélande, v jednom z najlepších vinárstiev. Možno aj to je jeden z dôvodov prečo sa rozhodli prejsť výhradne na skrutkové uzávery.
Sme rodinná firma, ktorá sa venuje pestovaniu hrozna aj jeho spracovaniu na víno. Na výrobu vína používame iba vlastné hrozno z našich strekovských vinohradov, pretože sme presvedčení o tom, že iba z kvalitnej suroviny sa dá urobiť dobré víno. Tým že spracovávame iba vlastné hrozno plne zodpovedáme za deklarovanú kvalitu. Vyrábame iba odrodové vína s prívlastkom.
Používame moderné vinárske metódy, riadené kvasenie, vymrazovanie a v prípade potreby zohrievanie. Týmito fyzikálnymi metódami výroby vína predchádzame používaniu chemických či biologických prípravkov. Pri spracovaní modrých odrôd používame vinifikátor.
Naším domovom je južnoslovenský vidiek, kde je zem taká úrodná, že z každého padnutého semiačka vyklíči rastlinka, kde na Petra - Pavla sa žne a na piesčitých, slnkom zaliatych kopcoch v septembri dozrieva hrozno. Na takomto mieste vyrástlo aj naše
VINÁRSTVO a PENZIÓN ST. PETRUS VINI.
Tento agroturistický objekt, ktorý bol vybudovaný
za pomoci eurofondov ,tak zapadá do koloritu , akoby tu bol odjakživa. Je obkolesený vinohradmi a pivničkami, ktoré sa v tejto oblasti nazývajú „hajlokmi“. Nachádzame sa hneď za rázovitou dedinkou Svätý Peter, na mieste, ktoré naši predkovia nazvali „Čőzheď“. Odtiaľto pochádza aj chýrny „Svätopeterský rizling“.
Vintop Karkó nie je klasické vinárstvo. Okrem vína ponúka celý balík služieb, od reštaurácie, ubytovania, wellness až po rybačku na Dunaji. Pán Karkó založil svoje vinárstvo v roku 1992. Od produkcie 3.000 fliaš vysokokvalitných vín s prívlastkom sa prepracoval na produkciu v objeme 100.000 fliaš ročne.
Pivnica Sándor sa nachádza na ľavom brehu Hrona v malebnej pivničnej oblasti s názvom- Iszomfalva v Kameníne. Cieľom je pokračovanie tradícií a výroba vín ktoré vyzdvihujú terroir štúrovského vinárskeho rajónu. Pestujeme odrody ako Rizling rýnsky, Muller Thurgau a Svätovavrinecké ale aj odrodu Dunaj, ktorá bola vysadená v roku 2010. Zameriavame sa hlavne na rosé a biele vína vyrábané reduktívnou technológiou. Medzi naše úspechy patria okrem mnohých medailí na rôznych súťažiach hlavne to, že kto naše vínka ochutná, veľmi pravdepodobne si ich aj obľúbi.
Malé rodinné vinárstvo BORVIN sa nachádza v Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti, v obci Bátorove Kosihy. Filozofia vinárstva je výroba kvalitných vín z kvalitnej suroviny. Vinárstvo sa špecializuje najmä na výrobu červených vín terroirového typu. Ročná produkcia vinárstva sa pohybuje okolo 5000 až 7000 litrov vína ročne, závisí však od ročníka.