MÁTE 18 ALEBO VIAC ROKOV?

Stránka sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Prosíme potvrďte svoj vek.
  
Ľutujeme, ale pokiaľ nemáte 18 rokov, nemáte prístup na našu stránku
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
Informácie o súboroch cookie.

postup31postup32postup33

Dovážate šumivé víno alebo liehoviny?

Modul EMCS eColKo je tu pre Vás, uľahčí Vám tvorbu daňových hlásení a komunikáciu s Finančnou správou SR pre tovary podliehajúce spotrebným daniam (lieh a alkoholické nápoje, tabak a tabakové výrobky, energia a energetické výrobky). 

Pre vinárske výrobky, je v evidencii k dispozícii sekcia, ktorá obsahuje časti ako kategória vína, vinohradnícka zóna, tretia krajina pôvodu a operácie s vinárskym výrobkom.

Hlásenie je možné editovať priamo, alebo vytvoriť importom z ERP ekonomických systémov, alebo z evidencie Daňového skladu - modul eColKo.


Obrázok 

01
január
2025

Víno roka - VínkoPRO 2025

VinkoPRO 2025 je rebríček vín, ktoré sa zúčastnia najmenej 3 súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v súťažnej sezóne 2024/2025.
PREDBEŽNÉ VÝSLEDKY, posledná aktualizácia 11.04.2025
23
apríl
2025

Agrovíno 2025

XXVII. VÝSTAVA VÍN je určená pre všetky vína, ktoré môžu súťažiť v jednotlivých kategóriách určených štatútom, bez ohľadu na ich geografický pôvod. Súťaž AGROVÍNO je nominačnou súťaźou pre Národný salón vín, konanou pod záštitou Zväzu vinohradníkov a vinárov SR.
26
apríl
2025

Víno Bojnice 2025

„VÍNO BOJNICE 2025“ je dvadsiatypiaty ročník súťaže vín s medzinárodnou účasťou.
Zároveň je jednou z nominačných súťaží pre Národný salón vín Slovenskej republiky 2025.
26
apríl
2025

Vínožúr Bojnice 2025

Drahí priatelia, milovníci kvalitného vína! Srdečne vás pozývame na 25. ročník jedinečnej vínnej akcie - VÍNOŽÚR 2025, ktorá je vyvrcholením odbornej časti medzinárodnej súťaže VÍNO BOJNICE.
30
apríl
2025

VÍNO SPU 2025

Vážení priatelia a milovníci vína,
dňa 30.4.2025 sa uskutoční odborná degustácia a dňa 15.05.2025 verejná prehliadka 16. ročníka celoslovenskej súťažnej výstavy vín „VÍNO SPU 2025“. Srdečne vás pozývame na účasť v súťaži, ako aj na verejnej ochutnávke súťažných vín.
Naše motto: „Na Slovensku sa organizuje mnoho súťaží vín, ale táto jediná sa koná na vinohradnícko – vinárskej, AKADEMICKEJ pôde“.
Ing. Klaudia Halászová, PhD., rektorka SPU v Nitre a prof. Ing. Dušan Igaz, PhD., dekan FZKI SPU v Nitre.

Swingová degustácia v Divadle A. Bagara

Swingová degustácia v Divadle A. Bagara

Udalosť je zrušená!

V piatok 13. marca 2020 sa už po tretíkrát môžu návštevníci tešiť na zaujímavé prepojenie divadelného priestoru a kvalitného vína na podujatí Degustácia v divadle.
Dátum od 13.03.2020 16:00
do 13.03.2020 22:00
Divadlo Andreja Bagara v Nitre otvorí svoje brány od 16:00 do 22:00 hodiny a poskytne priestor 16 regionálnym vinárom z Nitrianskeho kraja.Tešiť sa môžete na nové ročníky od Château Topoľčianky, PD Mojmírovce, Terra Wylak, Vinárstvo Bíro, Velkeer, Najväčšia vínna pivnica v Pukanci, Tajna winery, Pivnica Radošina, Anton Uhnák, Château Malanta, Academic winery, Komjathi, Fiero wine, Vinoma, Vinum Nobile winery.

Adresa

Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Nitra
Slovenská republika

Organizátor

Nitrianska organizácia cestovného ruchu

Nitrianska organizácia cestovného ruchu /NOCR/ vznikla ako organizácia destinačného manažmentu nitrianskeho regiónu v roku 2012. Združuje subjekty verejného a súkromného sektora s cieľom jednotnej propagácie Nitrianskeho regiónu ako modernej záeho regiónu ako modernej zážitkovej destinácie. Uskutočňuje aktivity zamerané na zvyšovanie počtu návštevníkov, predĺenie počtu dní strávených v destinácii, skvalitňovanie služieb a tvorbu atraktívnych produktov cestovného ruchu. Ambíciou je prezentovať nitriansky región medzi domácimi a zahraničnými návštevníkmi ako región ponúkajúci množstvo atrakcií.

Najväčšia vínna pivnica v Pukanci

V pivnici poznačenej časom i nezáujmom človeka sa spočiatku v jednoduchých podmienkach začalo rodiť víno, ktorého pôvod treba hľadať v najvyššie položených viniciach na Slovensku na úpätí Štiavnických vrchov. Dnes je to víno, v ktorom cítiť prácu a um vinohradníka ako aj maximálnu starostlivosť a srdce vinára. Víno, ktoré zasiahne zmysly priamo a intenzívne. Víno plné minerality jedinečného sopečného podložia, sviežosti, či rafinovanej ležérnosti.

PD Mojmírovce

Víno z vlastných viníc
Prvá písomná zmienka vinohradníckej obce Mojmírovce ( v minulosti Urmín) pochádza z roku 1156. O existencii výroby a predaja vína svedčia historické listiny z roku 1290. Už vtedy Urmínčania dodávali víno do Ostrihomu. V súčasnosti sa moderné vinárstvo sústreďuje na produkciu a výrobu kvalitných akostných vín s prívlastkom. Hlavným zámerom enológa pána Juraja Majšíka je snaha prispôsobiť sa východzej surovine, objaviť v nej to najlepšie až skryté, čo vie hrozno ponúknuť pre milovníkov vína. "Konzumenta nechceme unaviť, ale ponúknuť mu prirodzenú sviežosť mojmírovských bielych vín."

Pivnica Radošina

Tradícia výroby kvalitných radošinských vín
Novodobá história Pivnice Radošina sa začala písať v roku 2004, keď súčasní majitelia prevzali chátrajúce vinárstvo a v poslednej chvíli zachránili zdevastované vinohrady, kde sa celé storočia rodilo unikátne víno. Znie to ako legenda, ale známy Radošinský Klevner naozaj podávali na svadbe kráľovnej Alžbety II. Radošinský Klevner zažil svoj comeback v anglickej kráľovskej rodine aj pri poslednej návšteve Kráľovnej Alžbety II. na Slovensku. Víno nechýbalo ani na stoloch pri návšteve Slovenska pápežom Jánom Pavlom II.

Tajna vineyards & winery

Nad dedinou Tajná, ktorá má pre vašu informáciu vari tristo duší, bola ešte v roku 2008 stará niekoľko hektárová vinica. Bola  výnimočná predovšetkým svojou polohou. Stále sa cez ňu ťahá „prievan“. Preto vinič nezamrzne, aj keby prišli kruté hoci dvadsať stupňové mrazy ako tento rok v zime. Vtedy pred rokmi v nej boli štyridsaťročné štepy viniča, ktorého korene siahali až do hĺbky niekoľko desiatok metrov.  Boli z čias, kedy sa nové vinohrady  v družstvách vysádzali ľudovo povedané lárom – fárom. Keď sa na kvalitu hrozna veľmi nehľadelo a dôležité bolo, len koľko sa vína z vinohradu vycedilo.