MÁTE 18 ALEBO VIAC ROKOV?

Stránka sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Prosíme potvrďte svoj vek.
  
Ľutujeme, ale pokiaľ nemáte 18 rokov, nemáte prístup na našu stránku
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
Informácie o súboroch cookie.

postup31postup32postup33

Dovážate šumivé víno alebo liehoviny?

Modul EMCS eColKo je tu pre Vás, uľahčí Vám tvorbu daňových hlásení a komunikáciu s Finančnou správou SR pre tovary podliehajúce spotrebným daniam (lieh a alkoholické nápoje, tabak a tabakové výrobky, energia a energetické výrobky). 

Pre vinárske výrobky, je v evidencii k dispozícii sekcia, ktorá obsahuje časti ako kategória vína, vinohradnícka zóna, tretia krajina pôvodu a operácie s vinárskym výrobkom.

Hlásenie je možné editovať priamo, alebo vytvoriť importom z ERP ekonomických systémov, alebo z evidencie Daňového skladu - modul eColKo.


Obrázok 

01
november
2023

Víno roka - VínkoPRO 2024

VinkoPRO 2024 je rebríček vín, ktoré sa zúčastnia najmenej 3 súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v súťažnej sezóne 2023/2024.
PREDBEŽNÉ VÝSLEDKY, posledná aktualizácia 28.6.2024

Workshop a verejná prehliadka súťažných vín VÍNO SPU 2018

Vážení priatelia a milovníci vína,
v mene Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva, Slovenskej (FZKI) SPU v Nitre si Vás dovoľujeme informovať, že dňa 24.5.2018 sa uskutoční workshop a verejná prehliadka desiateho ročníka celoslovenskej súťažnej výstavy vín „VÍNO SPU 2018“.

Na vašu účasť sa teší: Organizačný výbor VÍNO SPU 2017.

Dátum od 24.05.2018 14:00
do 24.05.2018 22:00

Program verejnej prehliadky súťažných vín dňa 24.5.2018

14:00  – 14:10  Príhovor čestného hosťa podujatia Ing. Ondreja Korpása, CSc.
14:15 - 14:45 Workshop na tému: „Budovanie osobitosti slovenských vín tvorbou chránených označení pôvodu z originálnych apelácií“. Lektorom bude Ing. Ľudovít Bránecký, predseda OZ Vínna cesta Záhorie.
14:45 – 15:00  Diskusia
15:00 – 15:30  Odovzdávanie ocenení a predstavenie víťazných vín zástupcami výrobcov:
  •  Cena REKTORA SPU NITRA za šampióna v kategórii I – biele suché vína
  •  Cena DEKANKY FZKI SPU NITRA za najvyššie hodnotené víno zo slovenského novošľachtenca
  •  Cena The Best of Region NITRA za najlepšie víno z Nitrianskeho samosprávneho kraja, za víno pochádzajúce od výrobcu a zároveň z hrozna pôvodom z Nitrianskeho samosprávneho kraja
  • Cena Slovenský novošľachtenec  za najvyššie hodnotené víno zo slovenského novošľachtenca, bez ohľadu na kategóriu, farbu, ročník a obsah zvyškového cukru
  • Šampióni VÍNO SPU NITRA v kategórii II, III, IV
  •  Víťaz kategórie V
Podmienkou získania niektorého z vyššie uvedených ocenení je zastúpenie min. 10 vín v danej kategórii, min. od piatich výrobcov.

Od 15.30 Prezentácia súťažných vín verejnosti spojená s verejnou degustáciou.


Vstupné pre návštevníkov verejnej degustácie je 5 €. Pre študentov po predložení študentského preukazu je
výška vstupného 3 €.

V cene sú zahrnuté: pohár, taštička, katalóg a neobmedzená degustácia súťažných vzoriek.

Súvisiace udalosti

VÍNO SPU 2018

15.05.2018 09:00 Katedra ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva (KOVV)
Vážení priatelia a milovníci vína, v mene Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva (FZKI) SPU v Nitre si Vás dovoľujeme informovať, že dňa 15.5.2018 sa pod vedením Ing. Štefana Ailera uskutoční odborná degustácia 10. ročníka celoslovenskej súťažnej výstavy vín „VÍNO SPU 2018“.
Na Slovensku sa organizuje mnoho súťaží vín, ale táto, jediná, sa koná na vinohradnícko – vinárskej, AKADEMICKEJ pôde.

Adresa

Fakulta záhradníctva a krajinného inžinierstva SPU v Nitre
Tulipánová 7
949 01 Nitra
Slovenská republika

Organizátor

Katedra ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva (KOVV)

Katedra prechádza v rámci vedecko-výskumnej činnosti miernou zmenou profilácie z dôvodu dobudovania Výskumného centra AgroBioTech. Katedra sa začala zameriavať na hodnotenie zdrojov biologicky cenných a nutričných látok v ovocí, hrozne a víne a optimalizovanie spracovania suroviny s cieľom čo najviac zachovať tieto látky v čerstvej ovocnej šťave, mušte a vo víne.