Odborné prednášky a verejná prehliadka súťažných vín
Vážení priatelia a milovníci vína,
v mene Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva, Slovenskej (FZKI) SPU v Nitre si Vás dovoľujeme informovať, že dňa 12. 5. 2017 sa uskutočnia odborné prednášky a verejná prehliadka deviateho ročníka celoslovenskej súťažnej výstavy vín „VÍNO SPU 2017“.
Na vašu účasť sa teší: Organizačný výbor VÍNO SPU 2017.
vlado
Dátum konania
12.05.2017 14:00
Dátum ukončenia
12.05.2017 22:00
Program verejnej prehliadky súťažných vín
14.00 – 14.10 hod: Príhovor čestného hosťa podujatia Ing. Ondreja Korpása, Csc. 14.10 – 15.00 hod: Workshop na tému: „Cesty k úspechom slovenských prírodne sladkých vín“. Lektorom nosného príspevku bude Ing. Jozef Teplan, zástupca spoločnosti Žitavské vinice. 15.00 – 16.00 hod: Odovzdávanie ocenení a predstavenie víťazných vín zástupcami výrobcov:
Cena REKTORA SPU NITRA za šampióna v kategórii I – biele suché vína
Cena DEKANKY FZKI SPU NITRA za najvyššie hodnotené víno zo slovenského novošľachtenca
Šampióni VÍNO SPU NITRA v kategórii II, III, IV
Víťaz kategórie V
Od 16.00 hod: Prezentácia súťažných vín verejnosti spojená s verejnou degustáciou.
Vstupné pre návštevníkov verejnej degustácie je 5,- EUR. Pre študentov po predložení študentského preukazu je výška vstupného 3,- EUR. V cene sú zahrnuté pohár, taštička, katalóg a neobmedzená degustácia súťažných vzoriek.
Zástupcovia výrobcu majú jeden voľný vstup na verejnú degustáciu.
03.05.2017 09:00 Katedra ovocinárstva, vinohradníctva a vinárstva FZKI SPU v Nitre (KOVV)
Vážení priatelia a milovníci vína, v mene Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva (FZKI) SPU v Nitre si Vás dovoľujeme informovať, že dňa 3.5.2017 sa pod vedením Ing. Štefana Ailera uskutoční odborná degustácia 9. ročníka celoslovenskej súťažnej výstavy vín „VÍNO SPU 2017“.
vlado
Adresa
Fakulta záhradníctva a krajinného inžinierstva SPU v Nitre
Katedra prechádza v rámci vedecko-výskumnej činnosti miernou zmenou profilácie z dôvodu dobudovania Výskumného centra AgroBioTech. Katedra sa začala zameriavať na hodnotenie zdrojov biologicky cenných a nutričných látok v ovocí, hrozne a víne a optimalizovanie spracovania suroviny s cieľom čo najviac zachovať tieto látky v čerstvej ovocnej šťave, mušte a vo víne.