Hlavnou témou a programom budú vinári. Osobne. Prizvali sme vinárov a vinárstva z Požitavia, ale aj zástupcov každej vinohradníckej oblasti na Slovensku.
Spolu to bude pestrý mix 30 vinárov, od úplne drobných remeselných až po väčšie a známe vinárstva.
Zabudnite na mastné klobásky, predraženú cigánsku a studený guláš! Jedlo máme rovnako radi ako víno, a preto si dávame extra záležať, aby sa všetci dobre a kvalitne najedli. Nie sme proti klasike, naopak, tradície si ceníme, ale kvalita je prvoradá.K vinárstvu neodmysliteľne patrili a dodnes patria remeslá a hospodárske práce. Chceme ukázať ich dôležitosť, ale aj ich krásu a preto sme prizvali zručných remeselníkov ako napríklad sudár, sklár, hrnčiar či garbiar.
Na festivale nájdete poľnohospodársky dvor so živými zvieratami, múzeum vinárstva a vinohradníctva, ktoré bude situované medzi vinohradmi pod holým nebom.
Tradičná vinárska rodinná firma - Vinkova® nadväzuje na tradíciu rodinného vinárstva Juraja Košťála spred roka 1989. Firma využíva modernú technológiu spracovania hrozna, vinárstvo je vybavené najmodernejším uzavretým pneumatickým lisom, riadeným kvasením a špičkovou filtráciou. Biele vína zrejú v nerezových, časť červených vín vo veľkých drevených a zvyšok v barikových sudoch. Odrodová skladba je veľmi rôznorodá - Rizling rýnsky, Tramín červený, Rulandské šedé, Sauvignon Blanc, Frankovka modrá, Alibernet, Cabernet Sauvignon, Dunaj. Červené barique cuvée “Big George”, víno z čiernych ríbezlí “Čierna Perla” a ružové vína Cabernet Sauvignon a Frankovka modrá z vlastného vinohradu sú veľmi obľúbené značky medzi milovníkmi kvalitného vína. Vinkova vysadila 7 HA vlastných vinníc.