MÁTE 18 ALEBO VIAC ROKOV?

Stránka sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Prosíme potvrďte svoj vek.
  
Ľutujeme, ale pokiaľ nemáte 18 rokov, nemáte prístup na našu stránku
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
Informácie o súboroch cookie.
01
november
2022

Víno roka - VínkoPRO 2023

VinkoPRO 2023 je rebríček vín, ktoré sa zúčastnia najmenej 3 súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v súťažnej sezóne 2022/2023.
27
marec
2023

Víno Vráble 2023

Organizačný výbor výstavy zostavený z členov Združenia vrábeľských vinohradníkov, ZO Slovenského zväzu záhradkárov vo Vrábľoch a mesta Vráble usporiadajú 29. ročník súťažnej výstavy vín VÍNO VRÁBLE 2023, so štatútom uverejneným nižšie, ktorý je záväzný pre všetkých zúčastnených účastníkov.
05
apríl
2023

Gustus Juvenilis 2023

Nitrianska súťaž, špecializujúca sa na degustátorov mladších ako 35 rokov.
12
apríl
2023

Vínne trhy Pezinok 2023

Vážení priatelia, organizačný výbor si vás dovoľuje pozvať na 26. ročník podujatia, ktoré má na Slovensku dobré meno a tradíciu. Predkladáme vám štatút súťaže, ktorý je záväzný pre všetkých účastníkov VTP 2023.
14
apríl
2023

Angel Wines

Jemnosť vo flaši

      Obrázok 

Domov > Vinárstva > 

Diskusia - Jurský Hrozen - Víno Kosorín

diskusia 0

Jurský Hrozen - Víno Kosorín

Príbeh nášho mikrovinárstva sa tiahne od roku 2014, kedy som vo ViNOCENTRE začal osobne spoznávať svätojurských vinárov a ich vinohradnícku filozofiu. Vďaka tomu som sa nadchol pre myšlienku obnovy spustnutých viníc. Prvý “pusták” som začal obrábať v roku 2017. Veľmi rýchlo som zistil, že ma to nesmierne baví a po roku som pribral ďalší zanedbaný vinohrad.
Momentálne, už s veľkou podporou môjho otca, ktorého to tiež “chytilo”, obrábame cca hektár svätojurských vinohradov.
V roku 2019 sme obrali prvú úrodu a s veľkou morálnou aj materiálno-fyzickou podporou od spriaznených miestnych vinárov sme začali s výrobou vína vo Svätom Jure. Našou filozofiou je spracovávať výlučne hrozno z jurského chotára, ktoré bolo dopestované bez použitia herbicídov.
Hneď prvý rok sa nám potvrdilo, že ak chcete mať dobré víno musíte si to odmakať vo vinici a potom už stačí len nechať vínu priestor na prirodzený vývoj v pivnici. Príroda všetko zvládne aj sama.
Odrody – SV, RV, RR, IO, Dunaj
0 príspevkov