Modul EMCS eColKo Vám uľahčí tvorbu daňových hlásení a komunikáciu s Finančnou správou SR pre tovary podliehajúce spotrebným daniam (lieh a alkoholické nápoje, tabak a tabakové výrobky, energia a energetické výrobky).
Pre vinárske výrobky, je v evidencii k dispozícii sekcia, ktorá obsahuje časti ako kategória vína, vinohradnícka zóna, tretia krajina pôvodu a operácie s vinárskym výrobkom.
Hlásenie je možné editovať priamo, alebo vytvoriť importom z ERP ekonomických systémov, alebo z evidencie Daňového skladu - modul eColKo.
VinkoPRO 2025 je rebríček vín, ktoré sa zúčastnia najmenej 3 súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v súťažnej sezóne 2024/2025.
PREDBEŽNÉ VÝSLEDKY, posledná aktualizácia 18.6.2025
Príbeh nášho mikrovinárstva sa tiahne od roku 2014, kedy som vo ViNOCENTRE začal osobne spoznávať svätojurských vinárov a ich vinohradnícku filozofiu. Vďaka tomu som sa nadchol pre myšlienku obnovy spustnutých viníc. Prvý “pusták” som začal obrábať v roku 2017. Veľmi rýchlo som zistil, že ma to nesmierne baví a po roku som pribral ďalší zanedbaný vinohrad.
Momentálne, už s veľkou podporou môjho otca, ktorého to tiež “chytilo”, obrábame cca hektár svätojurských vinohradov.
V roku 2019 sme obrali prvú úrodu a s veľkou morálnou aj materiálno-fyzickou podporou od spriaznených miestnych vinárov sme začali s výrobou vína vo Svätom Jure. Našou filozofiou je spracovávať výlučne hrozno z jurského chotára, ktoré bolo dopestované bez použitia herbicídov.
Hneď prvý rok sa nám potvrdilo, že ak chcete mať dobré víno musíte si to odmakať vo vinici a potom už stačí len nechať vínu priestor na prirodzený vývoj v pivnici. Príroda všetko zvládne aj sama.
Odrody – SV, RV, RR, IO, Dunaj
Príbeh nášho mikrovinárstva sa tiahne od roku 2014, kedy som vo ViNOCENTRE začal osobne spoznávať svätojurských vinárov a ich vinohradnícku filozofiu. Vďaka tomu som sa nadchol pre myšlienku obnovy spustnutých viníc. Prvý “pusták” som začal obrábať v roku 2017. Veľmi rýchlo som zistil, že ma to nesmierne baví a po roku som pribral ďalší zanedbaný vinohrad.
Momentálne, už s veľkou podporou môjho otca, ktorého to tiež “chytilo”, obrábame cca hektár svätojurských vinohradov.
V roku 2019 sme obrali prvú úrodu a s veľkou morálnou aj materiálno-fyzickou podporou od spriaznených miestnych vinárov sme začali s výrobou vína vo Svätom Jure. Našou filozofiou je spracovávať výlučne hrozno z jurského chotára, ktoré bolo dopestované bez použitia herbicídov.
Hneď prvý rok sa nám potvrdilo, že ak chcete mať dobré víno musíte si to odmakať vo vinici a potom už stačí len nechať vínu priestor na prirodzený vývoj v pivnici. Príroda všetko zvládne aj sama.
Odrody – SV, RV, RR, IO, Dunaj