MÁTE 18 ALEBO VIAC ROKOV?

Stránka sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Prosíme potvrďte svoj vek.
  
Ľutujeme, ale pokiaľ nemáte 18 rokov, nemáte prístup na našu stránku
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
Informácie o súboroch cookie.

postup31postup32postup33

Dovážate šumivé víno alebo liehoviny?

Modul EMCS eColKo je tu pre Vás, uľahčí Vám tvorbu daňových hlásení a komunikáciu s Finančnou správou SR pre tovary podliehajúce spotrebným daniam (lieh a alkoholické nápoje, tabak a tabakové výrobky, energia a energetické výrobky). 

Pre vinárske výrobky, je v evidencii k dispozícii sekcia, ktorá obsahuje časti ako kategória vína, vinohradnícka zóna, tretia krajina pôvodu a operácie s vinárskym výrobkom.

Hlásenie je možné editovať priamo, alebo vytvoriť importom z ERP ekonomických systémov, alebo z evidencie Daňového skladu - modul eColKo.


Obrázok 

01
november
2023

Víno roka - VínkoPRO 2024

VinkoPRO 2024 je rebríček vín, ktoré sa zúčastnia najmenej 3 súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v súťažnej sezóne 2023/2024.
PREDBEŽNÉ VÝSLEDKY, posledná aktualizácia 23.5.2024
13
jún
2024

Zlatý pohár Česko Slovenska 2024

Zlatý pohár Česko Slovenska je jedinečná soutěž českých a slovenských vín, která propojuje dva historicky a kulturně blízké trhy a má unikátní posoutěžní přesah do aktivit spojených s propagací vína.
27
jún
2024

Víno SAV 2024

Víno Slovenskej akadémie vied (SAV) je súťaž vín vyrobených v Slovenskej republike z hrozna pochádzajúceho zo Slovenskej republiky, ktoré hodnotia vynikajúci slovenskí vedci - členovia Učenej spoločnosti SAV (ďalej len UčS SAV) pri odbornej garancii popredných slovenských hodnotiteľov. Zámerom súťaže je neformálnym spôsobom, na základe anonymného výberu, odporučiť vína, ktoré by SAV využívala vo svojich zariadeniach a najmä pri rôznych svojich aktivitách s cieľom podporiť propagáciu slovenských vín vynikajúcej kvality.
Trofeje Víno SAV sa udeľujú ako osobitný prejav uznania vedeckej komunity kvalitným produktom v SR v snahe popularizovať a propagovať SAV, ako aj zásadne podporiť kvalitnú domácu produkciu, s osobitným ocenením jej inovatívnosti a prihliadnutím na regionálny rozvoj SR.
01
august
2024

AWC Vienna 2024

AWC Vienna je pre našich vinárov najúspešnejšou zahraničnou súťažou. V minulom roku získali slovenské vína
Domov > Udalosti > Súťaže > 

Vienále Topoľčianky 2019

Vienále Topoľčianky 2019
Vienále Topoľčianky je unikátny projekt pod záštitou vinárstva Château Topoľčianky, pri ktorom hodnotenie vína majú v rukách výhradne dámy. Už po jedenásty krát sa stretnú degustátorky v Topoľčiankach, tentokrát v priestoroch Vinárskeho závodu Topoľčianky, aby vybrali to najlepšie z 12 kategórií hodnotených vín.
Registrácia vzoriek: od 16.02.2019do 21.03.2019
Hodnotenie vzoriek: od 27.03.2019 09:00do 27.03.2019 15:00

Fakty o VIENÁLE TOPOĽČIANKY

  • V roku 2018 bolo prihlásených viac ako 318 vzoriek vín od 56 producentov.
  • Odbornosť a nezaujatosť garantuje komisia zložená z enologičiek, zástupkýň kontrolných orgánov, obchodníčok, sommelierok a novinárok, ako aj samotný fakt, že organizátor vylúčil hodnotenie svojich vín.
  • Vienále Topoľčianky 2019 je nominačnou súťažou na Národný salón vín SR 2019.
  • Každoročne sa verejnej ochutnávky zúčastňuje takmer tisíc ľudí, ktorí si aj zakúpia vínny pas.
  • Návštevnosť počas 1. mája, kedy je v Chateau Topoľčianky Deň otvorených dverí, pravidelne dosahuje viac ako 10 000 ľudí, ktorí prídu priameho styku s Vienále Topoľčianky.    

Prihláška

Súvisiace udalosti

Verejná ochutnávka vín Vienále Topoľčianky 2019

01.05.2019 09:00 Château Topoľčianky
Verejná ochutnávka zúčastnených vín v priestoroch zámku Topoľčianky, kde prebehne aj odovzdávanie cien a vyhlásenie oficiálnych výsledkov súťaže - Vienále 2019.

Adresa

Vinárske závody Topoľčianky, s.r.o.
Cintorínska 31
95193 Topoľčianky
Slovenská republika

Organizátor

Vinárske závody Topoľčianky, s.r.o.

Vinárske závody Topoľčianky patria k popredným producentom vín v Nitrianskej vinohradníckej oblasti s dlhodobými skúsenosťami a tradíciou. Spoločnosť bola založená v roku 1993, nadväzuje na úspešnú tradíciu a svoje výrobky predáva pod ochrannou známkou „Château Topoľčianky“.
Názov účtu za novošľachtence kategória 2c sa štartovný poplatok neplatí
Názov banky Ako VS použite Vaše IČO
SWIFT CEKOSKBX
IBAN SK 02 7500 0000 0006 8421 6573

Vinárske závody Topoľčianky, s.r.o.

Zber vzoriek: 14.03.2019 07:30 - 22.03.2019 15:00
Osobne
Vinárske závody Topoľčianky, s.r.o.,
Cintorínska 31, 951 93 Topoľčianky

počas pracovných dní v čase od 7,30 do 15,00 hod. – Martin Kliniec, Jozef Záhorský

Víno Matyšák

Zber vzoriek: 14.03.2019 07:30 - 20.03.2019 15:00
Osobne
Víno Matyšák,
Glejovka 10/A, 902 01 Pezinok

počas pracovných dní od 7,30 do 15,00 hod.- Danka Miklovičová (+421 905 167 212)

Úhrada

Poštou
Prihlásenie do súťaže bude považované za splnené uhradením poplatku.

Možnosť úhrady bankovým prevodom na účet číslo SK 02 7500 0000 0006 8421 6573 / SWIFT: CEKOSKBX, VS: vaše IČO,
alebo
Možnosť úhrady v hotovosti pri odovzdávaní vzoriek (platí iba pri odovzdaní vzoriek u organizátora).

Za novošľachtence červené suché, kategória 2c sa poplatok neplatí.

Po zaplatení poplatku (štartovného) Vám organizátor dodatočne zašle faktúru.

Alternatívna prihláška

Poštou
Alternatívnu Prihlášku s analytickým rozborom vín zašlite do 20.3.2019 na adresu:
Vinárske závody Topoľčianky, s.r.o.
Cintorínska 31,
951 93 Topoľčianky

p. Ferner Tibor / eMail: ferner@vinotop.sk
tel.: 037/630 11 31, fax: 037/630 11 32

Samolepky

Poštou
Cena samolepky medaile 0,033,- € / kus s DPH (možnosť objednať od 5.04.2019).

Kategórie

MT 1.a Müller Thurgau - suché

Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Počet prihlásených: 14 vzoriek

RR 1.b Rizling rýnsky - suché

Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Počet prihlásených: 18 vzoriek

RV 1.c Ryzling vlašský - suché

Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Počet prihlásených: 25 vzoriek

RB 1.d Rulandské biele - suché

Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Počet prihlásených: 13 vzoriek

 1.e Tramín červený – suché

Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Počet prihlásených: 10 vzoriek

VZ 1.f Veltlínske zelené – suché

Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Počet prihlásených: 23 vzoriek

B-PS 1.g Biele víno bez rozdielu odrody - polosuché, polosladké

Polosuché 4 – 12 g/l a polosladké 12 – 45 g/l zvyškového cukru.
Počet prihlásených: 52 vzoriek

AL 2.a Alibernet - suché

Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Počet prihlásených: 24 vzoriek

FM 2.b Frankovka modrá - suché

Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Počet prihlásených: 22 vzoriek

Č-SN 2.c Slovenský novošľachtenec červené - suché

(Dunaj, Váh, Hron, Rimava, Nitria, Rosa, Rudava, Torysa)

Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Počet prihlásených: 24 vzoriek

R-S 3.a Ružové vína - suché

Medzi ružové vína sa môžu zaradiť všetky vína vyrobené z modrých odrôd, alebo ich kupážou.

Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Počet prihlásených: 19 vzoriek

R-PS 3.b Ružové vína - polosuché, polosladké

Medzi ružové vína sa môžu zaradiť všetky vína vyrobené z modrých odrôd, alebo ich kupážou.

Polosuché 4 – 12 g/l a polosladké 12 – 45 g/l zvyškového cukru.
Počet prihlásených: 22 vzoriek

Medaila

Zlatá medaila

87 až 100 bodov
87 b

Strieborná medaila

84 až 86,99 boodov
85 b

Neudelená strieborná medaila

V zmysle štatútu v súlade s odporúčaním OIV (30% medailí) strieborná medaila nebola udelená.
85 b

Bronzová medaila

80 až 83,99 bodov
80 b

Šampión

Šampión kategórie Müller Thurgau - suché

Šampión kategórie Ryzling rýnsky - suché

Šampión kategórie Rizling vlašský - suché

Šampión kategórie Rulandské biele - suché

Šampión kategórie Tramín červený - suché

Šampión kategórie Veltlínske zelené - suché

Šampión kategórie Biele víno bez rozdielu odrody - polosuché, polosladké

Šampión kategórie Alibernet - suché

Šampión kategórie Frankovka modrá - suché

Šampión kategórie Slovenský novošľachtenec červené

Šampión kategórie Ružové vína - suché

Šampión kategórie Ružové vína - polosuché, polosladké

Prezident

Predseda organizačného výboru

Predseda hodnotiacich komisií

Garant za NSV SR

Odborný garant

Členovia organizačného tímu

Spravuje:  vlado vinotop Tazka Jraj Uzovic Tribec

 Štatút Vienále Topoľčianky 2019

Štatút degustačnej súťaže vín Vienále Topoľčianky

 Alternatívna prihláška

Alternatívna prihláška degustačnej súťaže vín Vienále Topoľčianky 2019

 Výsledky súťaže Vienále 2019

Výsledky dámskej degustačnej súťaže vín Vienále Topoľčianky 2019