Vienále Topoľčianky 2019
Vienále Topoľčianky je unikátny projekt pod záštitou vinárstva Château Topoľčianky, pri ktorom hodnotenie vína majú v rukách výhradne dámy. Už po jedenásty krát sa stretnú degustátorky v Topoľčiankach, tentokrát v priestoroch Vinárskeho závodu Topoľčianky, aby vybrali to najlepšie z 12 kategórií hodnotených vín.
Registrácia vzoriek: od 16.02.2019do 21.03.2019
Hodnotenie vzoriek: od 27.03.2019 09:00do 27.03.2019 15:00
Fakty o VIENÁLE TOPOĽČIANKY
- V roku 2018 bolo prihlásených viac ako 318 vzoriek vín od 56 producentov.
- Odbornosť a nezaujatosť garantuje komisia zložená z enologičiek, zástupkýň kontrolných orgánov, obchodníčok, sommelierok a novinárok, ako aj samotný fakt, že organizátor vylúčil hodnotenie svojich vín.
- Vienále Topoľčianky 2019 je nominačnou súťažou na Národný salón vín SR 2019.
- Každoročne sa verejnej ochutnávky zúčastňuje takmer tisíc ľudí, ktorí si aj zakúpia vínny pas.
- Návštevnosť počas 1. mája, kedy je v Chateau Topoľčianky Deň otvorených dverí, pravidelne dosahuje viac ako 10 000 ľudí, ktorí prídu priameho styku s Vienále Topoľčianky.
Prihláška
Súvisiace udalosti
Verejná ochutnávka vín Vienále Topoľčianky 2019
01.05.2019 09:00 Château Topoľčianky
Verejná ochutnávka zúčastnených vín v priestoroch zámku Topoľčianky, kde prebehne aj odovzdávanie cien a vyhlásenie oficiálnych výsledkov súťaže - Vienále 2019.
Organizátor
Vinárske závody Topoľčianky, s.r.o.
Vinárske závody Topoľčianky patria k popredným producentom vín v Nitrianskej vinohradníckej oblasti s dlhodobými skúsenosťami a tradíciou. Spoločnosť bola založená v roku 1993, nadväzuje na úspešnú tradíciu a svoje výrobky predáva pod ochrannou známkou „Château Topoľčianky“.
Názov účtu | za novošľachtence kategória 2c sa štartovný poplatok neplatí |
Názov banky | Ako VS použite Vaše IČO |
SWIFT | CEKOSKBX |
IBAN | SK 02 7500 0000 0006 8421 6573 |
Vinárske závody Topoľčianky, s.r.o.
Zber vzoriek: 14.03.2019 07:30 - 22.03.2019 15:00
Osobne
Vinárske závody Topoľčianky, s.r.o.,
Cintorínska 31, 951 93 Topoľčianky
počas pracovných dní v čase od 7,30 do 15,00 hod. – Martin Kliniec, Jozef Záhorský
Cintorínska 31, 951 93 Topoľčianky
počas pracovných dní v čase od 7,30 do 15,00 hod. – Martin Kliniec, Jozef Záhorský
Víno Matyšák
Zber vzoriek: 14.03.2019 07:30 - 20.03.2019 15:00
Osobne
Víno Matyšák,
Glejovka 10/A, 902 01 Pezinok
počas pracovných dní od 7,30 do 15,00 hod.- Danka Miklovičová (+421 905 167 212)
Glejovka 10/A, 902 01 Pezinok
počas pracovných dní od 7,30 do 15,00 hod.- Danka Miklovičová (+421 905 167 212)
Úhrada
Poštou
Prihlásenie do súťaže bude považované za splnené uhradením poplatku.
Možnosť úhrady bankovým prevodom na účet číslo SK 02 7500 0000 0006 8421 6573 / SWIFT: CEKOSKBX, VS: vaše IČO,
alebo
Možnosť úhrady v hotovosti pri odovzdávaní vzoriek (platí iba pri odovzdaní vzoriek u organizátora).
Za novošľachtence červené suché, kategória 2c sa poplatok neplatí.
Po zaplatení poplatku (štartovného) Vám organizátor dodatočne zašle faktúru.
Možnosť úhrady bankovým prevodom na účet číslo SK 02 7500 0000 0006 8421 6573 / SWIFT: CEKOSKBX, VS: vaše IČO,
alebo
Možnosť úhrady v hotovosti pri odovzdávaní vzoriek (platí iba pri odovzdaní vzoriek u organizátora).
Za novošľachtence červené suché, kategória 2c sa poplatok neplatí.
Po zaplatení poplatku (štartovného) Vám organizátor dodatočne zašle faktúru.
Alternatívna prihláška
Poštou
Alternatívnu Prihlášku s analytickým rozborom vín zašlite do 20.3.2019 na adresu:
Vinárske závody Topoľčianky, s.r.o.
Cintorínska 31,
951 93 Topoľčianky
p. Ferner Tibor / eMail: ferner@vinotop.sk
tel.: 037/630 11 31, fax: 037/630 11 32
Vinárske závody Topoľčianky, s.r.o.
Cintorínska 31,
951 93 Topoľčianky
p. Ferner Tibor / eMail: ferner@vinotop.sk
tel.: 037/630 11 31, fax: 037/630 11 32
Samolepky
Poštou
Cena samolepky medaile 0,033,- € / kus s DPH (možnosť objednať od 5.04.2019).
Kategórie
MT 1.a Müller Thurgau - suché
Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Počet prihlásených: 14 vzoriek
RR 1.b Rizling rýnsky - suché
Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Počet prihlásených: 18 vzoriek
RV 1.c Ryzling vlašský - suché
Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Počet prihlásených: 25 vzoriek
RB 1.d Rulandské biele - suché
Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Počet prihlásených: 13 vzoriek
TČ 1.e Tramín červený – suché
Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Počet prihlásených: 10 vzoriek
VZ 1.f Veltlínske zelené – suché
Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Počet prihlásených: 23 vzoriek
B-PS 1.g Biele víno bez rozdielu odrody - polosuché, polosladké
Polosuché 4 – 12 g/l a polosladké 12 – 45 g/l zvyškového cukru.
Počet prihlásených: 52 vzoriek
AL 2.a Alibernet - suché
Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Počet prihlásených: 24 vzoriek
FM 2.b Frankovka modrá - suché
Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Počet prihlásených: 22 vzoriek
Č-SN 2.c Slovenský novošľachtenec červené - suché
(Dunaj, Váh, Hron, Rimava, Nitria, Rosa, Rudava, Torysa)
Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Počet prihlásených: 24 vzoriek
R-S 3.a Ružové vína - suché
Medzi ružové vína sa môžu zaradiť všetky vína vyrobené z modrých odrôd, alebo ich kupážou.
Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Za suché sa považujú vína s obsahom zvyškového cukru do 4 g/l alebo do 9 g/l v prípade ,že obsah kyselín je o 2 g/l nižší ako obsah cukru.
Počet prihlásených: 19 vzoriek
R-PS 3.b Ružové vína - polosuché, polosladké
Medzi ružové vína sa môžu zaradiť všetky vína vyrobené z modrých odrôd, alebo ich kupážou.
Polosuché 4 – 12 g/l a polosladké 12 – 45 g/l zvyškového cukru.
Polosuché 4 – 12 g/l a polosladké 12 – 45 g/l zvyškového cukru.
Počet prihlásených: 22 vzoriek
Medaila
Zlatá medaila
87 až 100 bodov
87 b
Strieborná medaila
84 až 86,99 boodov
85 b
Neudelená strieborná medaila
V zmysle štatútu v súlade s odporúčaním OIV (30% medailí) strieborná medaila nebola udelená.
85 b
Bronzová medaila
80 až 83,99 bodov
80 b
Šampión
Šampión kategórie Müller Thurgau - suché
Šampión kategórie Ryzling rýnsky - suché
Šampión kategórie Rizling vlašský - suché
Šampión kategórie Rulandské biele - suché
Šampión kategórie Tramín červený - suché
Šampión kategórie Veltlínske zelené - suché
Šampión kategórie Biele víno bez rozdielu odrody - polosuché, polosladké
Šampión kategórie Alibernet - suché
Šampión kategórie Frankovka modrá - suché
Šampión kategórie Slovenský novošľachtenec červené
Šampión kategórie Ružové vína - suché
Šampión kategórie Ružové vína - polosuché, polosladké
Prezident
Predseda organizačného výboru
Predseda hodnotiacich komisií
Garant za NSV SR
Odborný garant
Členovia organizačného tímu
Spravuje: vlado vinotop Tazka Jraj Uzovic Tribec
Štatút Vienále Topoľčianky 2019
Štatút degustačnej súťaže vín Vienále Topoľčianky
Alternatívna prihláška
Alternatívna prihláška degustačnej súťaže vín Vienále Topoľčianky 2019
Výsledky súťaže Vienále 2019
Výsledky dámskej degustačnej súťaže vín Vienále Topoľčianky 2019