MÁTE 18 ALEBO VIAC ROKOV?

Stránka sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Prosíme potvrďte svoj vek.
  
Ľutujeme, ale pokiaľ nemáte 18 rokov, nemáte prístup na našu stránku
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
Informácie o súboroch cookie.

postup31postup32postup33

Dovážate šumivé víno alebo liehoviny?

Modul EMCS eColKo Vám uľahčí tvorbu daňových hlásení a komunikáciu s Finančnou správou SR pre tovary podliehajúce spotrebným daniam (lieh a alkoholické nápoje, tabak a tabakové výrobky, energia a energetické výrobky). 

Pre vinárske výrobky, je v evidencii k dispozícii sekcia, ktorá obsahuje časti ako kategória vína, vinohradnícka zóna, tretia krajina pôvodu a operácie s vinárskym výrobkom.

Hlásenie je možné editovať priamo, alebo vytvoriť importom z ERP ekonomických systémov, alebo z evidencie Daňového skladu - modul eColKo.


Obrázok 

01
január
2025

Víno roka - VínkoPRO 2025

VinkoPRO 2025 je rebríček vín, ktoré sa zúčastnia najmenej 3 súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v súťažnej sezóne 2024/2025.
PREDBEŽNÉ VÝSLEDKY, posledná aktualizácia 15.5.2025
27
máj
2025

Tokaj 2025

TOKAJ 2024 je XXIV. ročník medzinárodnej súťaže vín s výraznou podporou Košického samosprávneho kraja, Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Bratislava zameraná na európske vína so širším priestorom pre prírodne suché a sladké vína a tokajské vína. Zároveň je jednou z nominačných súťaží pre Národný salón vín Slovenskej republiky 2025.

Cieľom súťaže TOKAJ 2025 je podporiť Tokajskú vinohradnícku oblasť a v rámci európskych vín dať širší priestor prírodne sladkým vínam v ich najušľachtilejšej forme.
11
jún
2025

GROW du Monde 2025

GROW je akronymom slov Graševina, Rizling. Olasz a Welsch. Všetko sú to rôzne označenia odrody Rizling vlašský, ktoré sa používajú v stredoerurópskom regióne a na balkáne. Tento ročník sa mal pôvodne konať na Morave, ale nakoniec je miestom stretnutia srbská Fruška Gora.
17
jún
2025

Víno SAV 2025

Víno Slovenskej akadémie vied (SAV) je súťaž vín vyrobených v Slovenskej republike z hrozna pochádzajúceho zo Slovenskej republiky, ktoré hodnotia vynikajúci slovenskí vedci - členovia Učenej spoločnosti SAV (ďalej len UčS SAV) pri odbornej garancii popredných slovenských hodnotiteľov. Zámerom súťaže je neformálnym spôsobom, na základe anonymného výberu, odporučiť vína, ktoré by SAV využívala vo svojich zariadeniach a najmä pri rôznych svojich aktivitách s cieľom podporiť propagáciu slovenských vín vynikajúcej kvality.
Trofeje Víno SAV sa udeľujú ako osobitný prejav uznania vedeckej komunity kvalitným produktom v SR v snahe popularizovať a propagovať SAV, ako aj zásadne podporiť kvalitnú domácu produkciu, s osobitným ocenením jej inovatívnosti a prihliadnutím na regionálny rozvoj SR.
01
júl
2025

AWC Vienna 2025 summer tasting

Po novom rozdelení súťaže, je otvorené prihlasovanie do letného kola AWC Vienna 2025
Domov > Udalosti > Súťaže > 

Medzinárodná prehliadka vín Muvina 2015

Registrácia vzoriek: do 31.05.2015
Hodnotenie vzoriek: od 11.06.2015 00:00do 12.06.2015 00:00

Výsledky nominačných súťaží a NSV SR 2015

Súhrn výsledkov nominačných súťaží a Národného salónu vín 2015

Zber vzoriek: od 31.05.2015 00:00

Kategórie

I I. biele vína z nearomatických odrôd, ref. č. 1

A - tiché (tlak CO2 < 50 kPa pri 20 °C)
• suché (0 - 4 g/l redukujúcich cukrov)
Počet prihlásených: 0 vzoriek

II I. biele vína z nearomatických odrôd, ref. č. 2

A - tiché (tlak CO2 < 50 kPa pri 20 °C)
• polosuché (4,1 - 12 g/l redukujúcich cukrov)
Počet prihlásených: 0 vzoriek

III I. kategória: biele vína z nearomatických odrôd, ref. č. 3

A - tiché (tlak CO2 < 50 kPa pri 20 °C)
• polosladké (12,1 - 45 g/l redukujúcich cukrov)
Počet prihlásených: 0 vzoriek

IV I. kategória: biele vína z nearomatických odrôd, ref. č. 4

A - tiché (tlak CO2 < 50 kPa pri 20°C)
• sladké (nad 45 g/l redukujúcich cukrov)
Počet prihlásených: 0 vzoriek

V I. kategória: biele vína z nearomatických odrôd, ref. č. 7

C - šumivé vína (tlak CO2 > 250 kPa pri 20 °C)
• suché (0 - 12 g/l redukujúcich cukrov)
Počet prihlásených: 0 vzoriek

VI I. kategória: biele vína z nearomatických odrôd, ref. č. 8

C - šumivé vína (tlak CO2 > 250 kPa pri 20 °C)
• polosuché (12,1 - 32 g/l redukujúcich cukrov)
Počet prihlásených: 0 vzoriek

VII I. kategória: biele vína z nearomatických odrôd, ref. č. 9

C - šumivé vína (tlak CO2 > 250 kPa pri 20 °C)
• polosladké (32,1 - 50 g/l redukujúcich cukrov)
Počet prihlásených: 0 vzoriek

VIII I. kategória: biele vína z nearomatických odrôd, ref. č. 10

C - šumivé vína (tlak CO2 > 250 kPa pri 20 °C)
• sladké (nad 50 g/l redukujúcich cukrov)
Počet prihlásených: 0 vzoriek

IX II. kategória: ružové vína, ref. č. 11

A - tiché (tlak CO2 > 50 kPa pri 20 °C)
• suché (0 - 4 g/l redukujúcich cukrov)
Počet prihlásených: 0 vzoriek

X II. kategória: ružové vína, ref. č. 12

A - tiché (tlak CO2 <50 kPa pri 20 °C)
• polosuché (4,1 - 12 g/l redukujúcich cukrov)
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XI II. kategória: ružové vína, ref. č. 13

A - tiché (tlak CO2 < 50 kPa pri 20 °C)
• polosladké (12,1 - 45 g/l redukujúcich cukrov)
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XII II. kategória: ružové vína, ref. č. 14

A - tiché (tlak CO2 < 50 kPa pri 20 °C)
• sladké (nad 45 g/l redukujúcich cukrov)
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XIII II. kategória: ružové vína, ref. č. 17

šumivé vína (tlak CO2 > 250 kPa pri 20 °C)
• suché (0 - 12 g/l redukujúcich cukrov)
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XIV II. kategória: ružové vína, ref. č. 18

šumivé vína (tlak CO2 > 250 kPa pri 20 °C)
• polosuché (12,1 - 32 g/l redukujúcich cukrov)
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XV II. kategória: ružové vína, ref. č. 19

šumivé vína (tlak CO2 >250 kPa pri 20 °C)
• polosladké (32,1 - 50 g/l redukujúcich cukrov)
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XVI II. kategória: ružové vína, ref. č. 20

šumivé vína (tlak CO2 > 250 kPa pri 20 °C)
• sladké (nad 50 g/l redukujúcich cukrov)
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XVII III. kategória: červené vína, ref. č. 21

tiché (tlak CO2 < 50 kPa pri 20 °C)
• suché (0 - 4 g/l redukujúcich cukrov)
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XVIII III. kategória: červené vína, ref. č. 22

tiché (tlak CO2 <50 kPa pri 20 °C)
• ostatné ( nad 4 g/l redukujúcich cukrov)
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XIX III. kategória: červené vína, ref. č. 25

tiché (tlak CO2 < 50 kPa pri 20 °C)
• ostatné ( nad 4 g/l redukujúcich cukrov)
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XX IV. kategória: biele vína z aromatických odrôd, ref. č. 26

tiché (tlak CO2 < 50 kPa pri 20 °C)
• suché (0 - 4 g/l redukujúcich cukrov) 26
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XXI IV. kategória: biele vína z aromatických odrôd, ref. č. 27

A - tiché (tlak CO2 < 50 kPa pri 20 °C)
• polosuché (4,1 - 12 g/l redukujúcich cukrov)
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XXII IV. kategória: biele vína z aromatických odrôd, ref. č. 28

A - tiché (tlak CO2 < 50 kPa pri 20 °C)
• polosladké (12,1 - 45 g/l redukujúcich cukrov)
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XXIII IV. kategória: biele vína z aromatických odrôd, ref. č. 29

A - tiché (tlak CO2 < 50 kPa pri 20 °C)
• sladké (nad 45 g/l redukujúcich cukrov)
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XXIV IV. kategória: biele vína z aromatických odrôd, ref. č. 32

C - šumivé vína (tlak CO2 > 250 kPa pri 20 °C)
• suché (0 - 12 g/l redukujúcich cukrov)
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XXV IV. kategória: biele vína z aromatických odrôd, ref. č. 33

C - šumivé vína (tlak CO2 > 250 kPa pri 20 °C)
• polosuché (12,1 - 32 g/l redukujúcich cukrov)
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XXVI IV. kategória: biele vína z aromatických odrôd, ref. č. 34

C - šumivé vína (tlak CO2 < 250 kPa pri 20 °C)
• polosladké (32,1 - 50 g/l redukujúcich cukrov)
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XXVII IV. kategória: biele vína z aromatických odrôd, ref. č. 35

C - šumivé vína (tlak CO2 > 250 kPa pri 20 °C)
• sladké (nad 50 g/l redukujúcich cukrov)
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XXVIII V. kategória: vína spod kožky, ref. č. 36

(samorodné tokajské, Château Chalon…)
• obsahujúce do 4 g/l red. cukrov, do 15% alkoholu
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XXIX V. kategória: vína spod kožky, ref. č. 37

(samorodné tokajské, Château Chalon…)
• obsahujúce do 4 g/l red. cukrov, nad 15% alkoholu
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XXX V. kategória: vína spod kožky, ref. č. 38

(samorodné tokajské, Château Chalon…)
• obsahujúce 4,1 - 20 g/l red. cukrov, do 15% alkoholu
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XXXI V. kategória: vína spod kožky, ref. č. 39

(samorodné tokajské, Château Chalon…)
• obsahujúce 4,1 - 20 g/l red. cukrov, nad 15% alkoholu
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XXXII V. kategória: vína spod kožky, ref. č. 40

(samorodné tokajské, Château Chalon…)
• obsahujúce nad 20 g/l red. cukrov, do 15% alkoholu
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XXXIII V. kategória: vína spod kožky, ref. č. 41

(samorodné tokajské, Château Chalon…)
• obsahujúce nad 20 g/l red. cukrov, nad 15% alkoholu 41
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XXXIV VI. kategória: prírodne sladké vína, ref. č. 42

(ľadové, slámové, hrozienkové a botrytické)
•z nearomatických odrôd
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XXXV VI. kategória: prírodne sladké vína, ref. č. 43

(ľadové, slámové, hrozienkové a botrytické)
• z aromatických odrôd
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XXXVI VII. kategória: likérové vína, , ref. č. 44

A - z nearomatických odrôd (portské, tokajské výbery, madeira ..)
• obsahujúce do 6 g/l red. cukrov
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XXXVII VII. kategória: likérové vína, ref. č. 45

A - z nearomatických odrôd (portské, tokajské výbery, madeira ..)
• obsahujúce 6,1 - 40 g/l red. cukrov, do 18% alkoholu
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XXXVIII VII. kategória: likérové vína, ref. č. 46

A - z nearomatických odrôd (portské, tokajské výbery, madeira ..)
• obsahujúce 6,1 - 40 g/l red. cukrov, nad 18% alkoholu
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XXXIX VII. kategória: likérové vína, ref. č. 47

A - z nearomatických odrôd (portské, tokajské výbery, madeira ..)
• obsahujúce 40,1 - 80 g/l red. cukrov, do 18% alkoholu
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XL VII. kategória: likérové vína, ref. č. 48

A - z nearomatických odrôd (portské, tokajské výbery, madeira ..)
• obsahujúce 40,1 - 80 g/l red. cukrov, nad 18% alkoholu
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XLI VII. kategória: likérové vína, ref. č. 49

A - z nearomatických odrôd (portské, tokajské výbery, madeira ..)
• obsahujúce nad 80 g/l red. cukrov, do 18% alkoholu
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XLII VII. kategória: likérové vína, ref. č. 50

A - z nearomatických odrôd (portské, tokajské výbery, madeira ..)
• obsahujúce nad 80 g/l red. cukrov, nad 18% alkoholu
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XLIII VII. kategória: likérové vína, ref. č. 51

B – z aromatických odrôd
Počet prihlásených: 0 vzoriek

XLIV VII. kategória: likérové vína, ref. č. 52

C – likérové vína spod kožky (jerez, fino)
Počet prihlásených: 0 vzoriek

Medaila

Veľká zlatá

92 b

zlatá medaila

85 b

strieborná medaila

82 b

Bronzová medaila

80 b

Šampión

Šampión Muvina 2015

Pre suché biele vína nearomatických a aromatických odrôd,
pre biele ostatné vína, pre prírodne sladké vína, pre ružové vína,
pre červené vína, pre šumivé vína, ako aj pre spoločnú skupinu vín spod kožky a likérových vín-
85 b