Modul EMCS eColKo Vám uľahčí tvorbu daňových hlásení a komunikáciu s Finančnou správou SR pre tovary podliehajúce spotrebným daniam (lieh a alkoholické nápoje, tabak a tabakové výrobky, energia a energetické výrobky).
Pre vinárske výrobky, je v evidencii k dispozícii sekcia, ktorá obsahuje časti ako kategória vína, vinohradnícka zóna, tretia krajina pôvodu a operácie s vinárskym výrobkom.
Hlásenie je možné editovať priamo, alebo vytvoriť importom z ERP ekonomických systémov, alebo z evidencie Daňového skladu - modul eColKo.
VinkoPRO 2025 je rebríček vín, ktoré sa zúčastnia najmenej 3 súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v súťažnej sezóne 2024/2025.
PREDBEŽNÉ VÝSLEDKY, posledná aktualizácia 15.5.2025
TOKAJ 2024 je XXIV. ročník medzinárodnej súťaže vín s výraznou podporou Košického samosprávneho kraja, Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Bratislava zameraná na európske vína so širším priestorom pre prírodne suché a sladké vína a tokajské vína. Zároveň je jednou z nominačných súťaží pre Národný salón vín Slovenskej republiky 2025.
Cieľom súťaže TOKAJ 2025 je podporiť Tokajskú vinohradnícku oblasť a v rámci európskych vín dať širší priestor prírodne sladkým vínam v ich najušľachtilejšej forme.
GROW je akronymom slov Graševina, Rizling. Olasz a Welsch. Všetko sú to rôzne označenia odrody Rizling vlašský, ktoré sa používajú v stredoerurópskom regióne a na balkáne. Tento ročník sa mal pôvodne konať na Morave, ale nakoniec je miestom stretnutia srbská Fruška Gora.
Víno Slovenskej akadémie vied (SAV) je súťaž vín vyrobených v Slovenskej republike z hrozna pochádzajúceho zo Slovenskej republiky, ktoré hodnotia vynikajúci slovenskí vedci - členovia Učenej spoločnosti SAV (ďalej len UčS SAV) pri odbornej garancii popredných slovenských hodnotiteľov. Zámerom súťaže je neformálnym spôsobom, na základe anonymného výberu, odporučiť vína, ktoré by SAV využívala vo svojich zariadeniach a najmä pri rôznych svojich aktivitách s cieľom podporiť propagáciu slovenských vín vynikajúcej kvality.
Trofeje Víno SAV sa udeľujú ako osobitný prejav uznania vedeckej komunity kvalitným produktom v SR v snahe popularizovať a propagovať SAV, ako aj zásadne podporiť kvalitnú domácu produkciu, s osobitným ocenením jej inovatívnosti a prihliadnutím na regionálny rozvoj SR.
Výstav vín - verejná degustácia Veľké Zálužie 2019
Srdečne Vás pozývame na verejnú degustáciu Výstavy vín Veľké Zálužie 2019.
17:00h - vyhlásenie výsledkov a odovzdávanie cien za účasti ocenených vystavovateľov a pozvaných hostí.
Fiero Wine je malé rodinné vinárstvo, ktoré založil Jozef Švec z Kmeťova. Jeho ambiciózny syn František, ktorého kamaráti v Anglicku volali Fiero sa uchopil vedenia tohto vinárstva.
Château Topoľčianky je dnes prakticky jediný z bývalých vinárskych závodov, ktorý nie len že prežil manažérsku privatizáciu, ale vďaka svojim prémiovým vínam sa dokázal zaradiť medzi najelitnejšie slovenské vinárstva.
Hrozno pestujeme vo vlastnom vinohrade, o ktorý sa s láskou staráme, ručne obhospodarujeme v súlade s princípmi ekologického poľnohospodárstva a víno vyrábame s úctou k tradíciám starých otcov. Sme v poradí už 6. generácia vinárov. Radi Vás privítame a ponúkneme v našom hajloku na Pustej hore v Kozárovciach. Robíme ochutnávky našich vín. Taktiež poskytujeme našim návštevníkom a fanúšikom dobrého vína možnosť ubytovania v našom viničnom dome, 2+2 - 2 samostatné izby pre 2 osoby so spoločnou kúpeľňou, k dispozícii je aj sauna a 2 kryté terasy s grilom + miesto na opekanie. Pre fanúšikov kempovania máme k dispozícii miesto vo vinici na zaparkovanie vanov resp. obytných automobilov, ktorí majú taktiež k dispozícii terasu s grilom, prístupom k pitnej vode a tiež ku miestu na opekanie. Nachádzame sa v príjemnom prostredí vinohradov pri priehrade v Kozárovciach odkiaľ máte možnosť absolvovať množstvo výletov po okolí či už na bicykloch alebo na autách.
Vinohradnícko - vinárska spoločnosť ŠINTAVAN vznikla v roku 1996 a nadväzuje na tradíciu bývalého roľníckeho družstva. Firma hospodári na ľavom brehu rieky Váh v predhorí Považského Inovca v Nitrianskej vinohradníckej oblasti. Obhospodaruje 90 ha viníc v katastri obce Vinohrady nad Váhom. Orientácia vinohradov s južným a juhozápadným sklonom vytvára výborné prírodné podmienky na výrobu kvalitných vín. Hrozno dosahuje vysokú cukornatosť s intenzívnou chuťou a výrazne príjemnými kyselinkami. Ročná produkcia je 200 000 l, pričom vína vynikajú odrodovým charakterom, arómou a sviežosťou a sú vyrábané z hrozna, dopestovaného výlučne v našich viniciach. V našej lokalite sa darí bielym odrodám, ako je Rizling rýnsky, Rizling vlašský, Devín, Feteasca regala, Rulandské biele, Sauvignon, Veltlínske zelené a červeným odrodám ako sú Frankovka modrá, Cabernet Sauvignon, Alibernet, Dunaj a ďalším.
Vinárstvo Terra Wylak vo Veľkom Záluží bolo založené v roku 2015. Jedným zo zakladateľov je aj vinár pán Roman Holec, ktorého meno sa stalo na Slovensku zárukou kvality ním produkovaných vín. Vinárstvo vybavené najmodernejšou technológiou ponúka svojim návštevníkom ubytovanie v penzióne s kapacitou 22 lôžok s možnosťou raňajok. K dispozícii sú aj dve degustačné miestnosti v ktorých organizujú riadené degustácie vedené pánom Holecom. Školiaca miestnosť s kapacitou 50 ľudí je využívaná na rôzne porady, školenia alebo firemné prezentácie.
Príbeh vinárstva sa začal písať v roku 1991, kedy vzniklo rodinné vinárstvo, ale začal sa už skôr, pretože pestovanie viniča a výroba vína má v rodine Bírových dlhodobú tradíciu. Ing. Juraj Bíro, ktorý vyštudoval vinohradníctvo na Morave, začal v roku 1993 s výsadbou vlastných vinohradov.
V roku 2018 s k vinárstvu pripojil syn Filip, ktorý je s vinárčinou spätý už odmalička. Vyštudoval vinárstvo na SPU v Nitre a povzbudený ziskom ocenenia „Nádej slovenského vinárstva za rok 2018“, sa pustil do ďalšieho rozvoja vinárstva.
Vyrábame víno z vlastných vinohradov o výmere 4,5 ha, ktoré sa nachádzajú v Nitrianskej vinohradníckej oblasti v obci Veľké Zálužie. Vinohradnícky hon Rapata je situovaný juhovýchodne v nadmorskej výške 250 m. Pri výrobe využívame moderné technologické postupy v kombinácií s tradičnými metódami.