Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
01
január
2018

VínkoPRO 2018

VínkoPRO 2018 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2018.
Priebežné výsleky
01.01.2018 00:00
22
september
2018

Deň otvorených tokajských pivníc 2018

Pozývame Vás na 14. ročník prehliadky pivníc spojený s ochutnávkou tokajských vín, ktorý sa uskutoční:
22. septembra 2018 v sobotu od 9. 00 – 19. 00 hod vo Veľkej Tŕni, Malej Tŕni, Viničkách.
Lístky si môžete zakúpiť prostredníctvom www.tokajregnum.sk, prípadne na železničnej stanici Slovenské Nové Mesto 22.9.2017 od 9:00 do 14:00 hod.

Vinári z TOKAJA
22.09.2018 09:00
28
september
2018

Nitriansky vínny festival 2018

28. a 29. september sú dni, kedy budú nitrianske hradné pivnice už po deviaty raz otvorené pre všetkých milovníkov dobrého vína. Po roku Vás opäť srdečne pozývame na Nitriansky vínny festival!
28.09.2018 17:00
13
október
2018

Spojenie jedla s vínom v MOVINE

Zažite jedinečné spojenie chutí počas návštevy vo vinárstve MOVINO. Milovníci vín si prídu na svoje pri zaujímavých spojeniach vína a jedla vo forme netradičných kanapiek. Fanúšikovia umenia majú možnosť si pozrieť zaujímavú výstavu ako aj nahliadnuť do novozrekonštruovaných pivničných priestorov.
13.10.2018 16:00

Tokaji Aszú 5 puttonyos

Hodnotiť

Ročník 2009
Farba Biele
Klasifikácia Tiché
Charakter Sladké
Zvyškový cukor 186,00g /l
Celkové kyseliny 7,00g /l v prep. na k.vínnu
Alkohol 11,50%v/v
OdrodaObsahVinicaŠKČZberRokVýnosCukornatosť
Furmint
FľašaVyrobené množstvoDátum plnenia

Disznókő

Acclaimed as one of the three most favourable sites for Aszú in Tokaj, the Disznókő estate is a single tract of land set in 250 acres (100 hectares). Our south, southwest-facing slopes planted with local Furmint, Hárslevelű and Zéta are open to the plain.
Morning autumn mists and warm breezes ensure optimal
conditions for noble rot. The Botrytis develops, concentrating the natural sugars, flavours and acids in the grapes. Our wines gain their fire from the mineral-rich volcanic land, rhyolite-tuff with clay soils.