Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.

                      postup31postup32postup33

01
september
2017

Degustácia kolekcie Národného salónu vín 2017

Výber 100 najlepších slovenských vín pod jednou strechou
01.09.2017 00:00
01
december
2017

Furmint Forum 2017

Veľkolepá ochutnávka vín z odrody furmint. Okrem slovenských vín, sa budú dať ochutnať Furminty z Maďarska a to nielen z Tokajskej oblasti. Svoje vína prídu osobne predstaviť vinári z najznámejších slovenských a maďarských vinárstiev. Z netokajských oblastí tu budú Furminty z Balatonu, Balkánu, či zo Slovenska z Belej. Celkovo vás čaká viac ako 100 vín od viac ako 30 vinárov, skvelá príležitosť lepšie spoznať vína tejto jedinečnej odrody. Program zahŕňa takisto odborné workshopy na tému história a súčasnosť odrody Furmint.
01.12.2017 17:00

Starý koreň Chardonnay

Time for 4Q

Starý koreň Chardonnay 2015 Time for 4Q Biele Výber z hrozna D.S.C. L-62 - PD Mojmírovce

V našich vinohradoch sú už 47 rokov vysadené spoľahlivo rodiace kry pevného Chardonnay. Každoročne nám dávajú sebaisté, presvedčivé víno s veľkou hĺbkou a šarmom. Decentný vzhľad, ovocno-korenistá vôňa, aperitívne dlhá a zemitá chuť.

Šarža L-62
Ročník 2015
Farba Biele
Klasifikácia Tiché
Charakter Suché
Prívlastok Výber z hrozna
Označ. pôvodu D.S.C.
Spracovanie Odrodové
Školenie Antikor
Teplota podávania 10,00 - 12,00 °C
Zvyškový cukor 7,50g /l
Celkové kyseliny 6,30g /l v prep. na k.vínnu
Alkohol 14,20%v/v
Fľašová zrelosť 2 - 4 r
OdrodaObsahVinicaŠKČZberRokVýnosCukornatosť
Chardonnay100,00 %Dolná hora-Čásarovská - Mojmírovce
FľašaVyrobené množstvoDátum plnenia
Standard 0,750l

PD Mojmírovce

Prvá písomná zmienka vinohradníckej obce Mojmírovce ( v minulosti Urmín) pochádza z roku 1156. O existencii výroby a predaja vína svedčia historické listiny z roku 1290. Už vtedy Urmínčania dodávali víno do Ostrihomu. V súčasnosti sa moderné vinárstvo sústreďuje na produkciu a výrobu kvalitných akostných vín s prívlastkom. Hlavným zámerom enológa pána Juraja Majšíka je snaha prispôsobiť sa východzej surovine, objaviť v nej to najlepšie až skryté, čo vie hrozno ponúknuť pre milovníkov vína. "Konzumenta nechceme unaviť, ale ponúknuť mu prirodzenú sviežosť mojmírovských bielych vín."