Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
01
január
2018

VínkoPRO 2018

VínkoPRO 2018 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2018.
Priebežné výsleky
01.01.2018 00:00
28
september
2018

Nitriansky vínny festival 2018

28. a 29. september sú dni, kedy budú nitrianske hradné pivnice už po deviaty raz otvorené pre všetkých milovníkov dobrého vína. Po roku Vás opäť srdečne pozývame na Nitriansky vínny festival!
28.09.2018 17:00
13
október
2018

Spojenie jedla s vínom v MOVINE

Zažite jedinečné spojenie chutí počas návštevy vo vinárstve MOVINO. Milovníci vín si prídu na svoje pri zaujímavých spojeniach vína a jedla vo forme netradičných kanapiek. Fanúšikovia umenia majú možnosť si pozrieť zaujímavú výstavu ako aj nahliadnuť do novozrekonštruovaných pivničných priestorov.
13.10.2018 16:00
05
júl
2019

Požitavský festival vína

Prvý festival požitavských vín na jednom mieste.
05.07.2019 10:00

Sauvignon Dolná Hora

Hodnotiť

Time for 4Q

Vinica v najlepších rokoch, ideálna poloha. Víno plné slnka, príťažlivých vôní s tónmi rozkvitnutého broskyňového sadu a čerstvo pokosenej lúky. Šťavnatá chuť s pikantnou kyselkavou dochuťou, ktorá pripomína kiwi a egreše.

Šarža L-91
Ročník 2016
Farba Biele
Klasifikácia Tiché
Charakter Suché
Označ. pôvodu D.S.C.
Spracovanie Odrodové
Školenie Antikor
Teplota podávania 10,00 - 12,00 °C
Čas dekantácie 10 min
Zvyškový cukor 4,80g /l
Celkové kyseliny 7,50g /l v prep. na k.vínnu
Alkohol 12,50%v/v
Fľašová zrelosť 2 - 4 r
OdrodaObsahVinicaŠKČZberRokVýnosCukornatosť
Sauvignon100,00 %Dolná hora-Čásarovská - Mojmírovce18.09. - 18.03.201622,20 °NM
FľašaVyrobené množstvoDátum plnenia
Standard 0,750l2570 ks15.02.2018

PD Mojmírovce

Prvá písomná zmienka vinohradníckej obce Mojmírovce ( v minulosti Urmín) pochádza z roku 1156. O existencii výroby a predaja vína svedčia historické listiny z roku 1290. Už vtedy Urmínčania dodávali víno do Ostrihomu. V súčasnosti sa moderné vinárstvo sústreďuje na produkciu a výrobu kvalitných akostných vín s prívlastkom. Hlavným zámerom enológa pána Juraja Majšíka je snaha prispôsobiť sa východzej surovine, objaviť v nej to najlepšie až skryté, čo vie hrozno ponúknuť pre milovníkov vína. "Konzumenta nechceme unaviť, ale ponúknuť mu prirodzenú sviežosť mojmírovských bielych vín."