Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
01
január
2018

VínkoPRO 2018

VínkoPRO 2018 je vyhodnotenie najlepších vín zo všetkých súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v roku 2018.
Priebežné výsleky
01.01.2018 00:00
28
september
2018

Nitriansky vínny festival 2018

28. a 29. september sú dni, kedy budú nitrianske hradné pivnice už po deviaty raz otvorené pre všetkých milovníkov dobrého vína. Po roku Vás opäť srdečne pozývame na Nitriansky vínny festival!
28.09.2018 17:00
13
október
2018

Spojenie jedla s vínom v MOVINE

Zažite jedinečné spojenie chutí počas návštevy vo vinárstve MOVINO. Milovníci vín si prídu na svoje pri zaujímavých spojeniach vína a jedla vo forme netradičných kanapiek. Fanúšikovia umenia majú možnosť si pozrieť zaujímavú výstavu ako aj nahliadnuť do novozrekonštruovaných pivničných priestorov.
13.10.2018 16:00
05
júl
2019

Požitavský festival vína

Prvý festival požitavských vín na jednom mieste.
05.07.2019 10:00

Sanzon classic

Hodnotiť
Sanzon classic 2015 Biele - Sanzon Tokaj

Ročník 2015
Farba Biele
Klasifikácia Tiché
Charakter Suché
Zvyškový cukor 3,60g /l
Celkové kyseliny 6,40g /l v prep. na k.vínnu
Alkohol 13,50%v/v
OdrodaObsahVinicaŠKČZberRokVýnosCukornatosť
Furmint92,00 %Meszes15.09. - 07.10.2015
Muškát žltý8,00 %Meszes
Classical and elegant dry furmint of Tokaj. Rich in fine details with the unique spices of Tokaj, long aftertaste with long aging potential.
In fragrances it shows elegancy, clean and clear aromas of the fruit and terroir, notes completed with aromas, spices of the oak.


2015 was a totally different vintage and experience after 2014. It was a warm vintage bringing a much faster ripening shown in the early vintage times. The fruits was more riped bringing a round and mouthfull structure.
Grape: Furmint with a hint of Muscat blanc (8%).

Date of the harvest: picking the grapes in 2 different times. First harvest: middle of September, Second harvest: first part of October
Vinification:

The grape was fermented in stainless steel tank with neutral selected yeast. The fermentation took place at low temperature at 14-16 C°. After the fermantation we aged the wine in the 500 l Hungarian oak barrels (Kádár Hungary) for 4 months on the fine lees. Fina
FľašaVyrobené množstvoDátum plnenia

Sanzon Tokaj

We founded our winery in 2014 on the 0.3 hectares plot inherited from my parents. I do not come from a winemaker-family but as I was born in the Tokaj region, we always had grapes and wines. In the last 3 years we increased our vineyards to 2,5ha, built a small but modern winery in the center of the lovely village of Erdőbénye. Individual vineyard sites we work on: Rány, Meszes and Nyakvágó with the 2 main grape of Furmint and Hárslevelű.