Modul EMCS eColKo Vám uľahčí tvorbu daňových hlásení a komunikáciu s Finančnou správou SR pre tovary podliehajúce spotrebným daniam (lieh a alkoholické nápoje, tabak a tabakové výrobky, energia a energetické výrobky).
Pre vinárske výrobky, je v evidencii k dispozícii sekcia, ktorá obsahuje časti ako kategória vína, vinohradnícka zóna, tretia krajina pôvodu a operácie s vinárskym výrobkom.
Hlásenie je možné editovať priamo, alebo vytvoriť importom z ERP ekonomických systémov, alebo z evidencie Daňového skladu - modul eColKo.
VinkoPRO 2025 je rebríček vín, ktoré sa zúčastnia najmenej 3 súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v súťažnej sezóne 2024/2025.
PREDBEŽNÉ VÝSLEDKY, posledná aktualizácia 18.6.2025
Adami Winery, založené v roku 1965, je miestne slovenské vinárstvo zamerané na výrobu vynikajúcich naturálnych vín s minimálnymi intervenciami. Naše rodinné vinárstvo sa venuje vinárskemu remeslu a vyrába výnimočné naturálne vína, ktoré stelesňujú naše dedičstvo a tradíciu a je v regióne známe odrodami ako pesecká leánka, frankovka modrá, alibernet, sauvignon, nória, rulandské biele. Obhospodarujeme plochu o výmere približne 1 hektár.
Som vinárka zo Svätého Jura, budujúca neveľké rodinné vinárstvo. Výrobe vína sa ako rodina venujeme dlhodobo, ešte pred vznikom vinárstva sme ho vyrábali pre vlastnú spotrebu a priateľov. Vinárskou tradíciou som naviazala na svojich rodičov a predkov, ktorí po generácie obrábali vinohrady v úžasnom jurskom chotári. Práve od nich som sa veľa naučila o tradičných metódach výroby, ktoré spájam s modernými technológiami.
Aktuálne obrábam okolo 1 ha pôdy nachádzajúcej sa v malebnom mestečku Svätý Jur, ktorého história je písaná vínom. Všetky moje vinice obhospodarujem ekologicky a v súlade s prírodou. Lebo práve kvalita hrozna sa odrazí vo výslednom produkte.
Mojim cieľom je zachovanie tradície vinárstva a vinohradníctva vo Svätom Jure a výroba kvalitných vín, ktoré v sebe odrážajú jedinečnú chuť terroiru nášho mesta.