Modul EMCS eColKo Vám uľahčí tvorbu daňových hlásení a komunikáciu s Finančnou správou SR pre tovary podliehajúce spotrebným daniam (lieh a alkoholické nápoje, tabak a tabakové výrobky, energia a energetické výrobky).
Pre vinárske výrobky, je v evidencii k dispozícii sekcia, ktorá obsahuje časti ako kategória vína, vinohradnícka zóna, tretia krajina pôvodu a operácie s vinárskym výrobkom.
Hlásenie je možné editovať priamo, alebo vytvoriť importom z ERP ekonomických systémov, alebo z evidencie Daňového skladu - modul eColKo.
VinkoPRO 2025 je rebríček vín, ktoré sa zúčastnia najmenej 3 súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v súťažnej sezóne 2024/2025.
PREDBEŽNÉ VÝSLEDKY, posledná aktualizácia 15.5.2025
TOKAJ 2024 je XXIV. ročník medzinárodnej súťaže vín s výraznou podporou Košického samosprávneho kraja, Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Bratislava zameraná na európske vína so širším priestorom pre prírodne suché a sladké vína a tokajské vína. Zároveň je jednou z nominačných súťaží pre Národný salón vín Slovenskej republiky 2025.
Cieľom súťaže TOKAJ 2025 je podporiť Tokajskú vinohradnícku oblasť a v rámci európskych vín dať širší priestor prírodne sladkým vínam v ich najušľachtilejšej forme.
GROW je akronymom slov Graševina, Rizling. Olasz a Welsch. Všetko sú to rôzne označenia odrody Rizling vlašský, ktoré sa používajú v stredoerurópskom regióne a na balkáne. Tento ročník sa mal pôvodne konať na Morave, ale nakoniec je miestom stretnutia srbská Fruška Gora.
Rodinná vinohradnícko-vinárska firma otca a syna Zsigmondovcov, Vinohrady a Vinárstvo Zsigmond nadväzuje na viac ako 100 ročné skúsenosti s pestovaním hrozna a výrobou vína. Firma je situovaná vo vinohradníckej obci Vinica, v Stredoslovenskej vinohradníckej oblasti. Zsigmondovci v súčasnosti obrábajú 60 ha vlastných vinohradov. Pestujú odrody, ktorým sa na južných svahoch Krupinskej vrchoviny obzvlášť darí: Rizling rýnsky, Rulandské biele, Rulandské šedé, Rulandské modré, Chardonnay, Tramín červený, Pálava, Muškát, Cabernet Sauvignon, Svätovavrinecké, Frankovka modrá a Alibernet. Všetky vína sú vyrábané iba z vlastných kontrolovaných vinohradov, pričom veľká pozornosť je venovaná kvalite spracovania hrozna a výrobe vína. Samozrejmosťou je reduktívne spracovanie a kvasenie vína. Dozrievanie prebieha v antikorových nádobách a drevených sudoch. Ročná produkcia je 50 000 fliaš vysokokvalitných vín.