MÁTE 18 ALEBO VIAC ROKOV?

Stránka sú určené iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Prosíme potvrďte svoj vek.
  
Ľutujeme, ale pokiaľ nemáte 18 rokov, nemáte prístup na našu stránku
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
Informácie o súboroch cookie.

postup31postup32postup33

Dovážate šumivé víno alebo liehoviny?

Modul EMCS eColKo je tu pre Vás, uľahčí Vám tvorbu daňových hlásení a komunikáciu s Finančnou správou SR pre tovary podliehajúce spotrebným daniam (lieh a alkoholické nápoje, tabak a tabakové výrobky, energia a energetické výrobky). 

Pre vinárske výrobky, je v evidencii k dispozícii sekcia, ktorá obsahuje časti ako kategória vína, vinohradnícka zóna, tretia krajina pôvodu a operácie s vinárskym výrobkom.

Hlásenie je možné editovať priamo, alebo vytvoriť importom z ERP ekonomických systémov, alebo z evidencie Daňového skladu - modul eColKo.


Obrázok 

01
november
2023

Víno roka - VínkoPRO 2024

VinkoPRO 2024 je rebríček vín, ktoré sa zúčastnia najmenej 3 súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v súťažnej sezóne 2023/2024.
PREDBEŽNÉ VÝSLEDKY, posledná aktualizácia 28.6.2024
01
august
2024

AWC Vienna 2024

AWC Vienna je pre našich vinárov najúspešnejšou zahraničnou súťažou. V minulom roku získali slovenské vína
Domov > Vinárstva > 

Diskusia - Rodinné vinárstvo Mátyás

diskusia 0

Rodinné vinárstvo Mátyás

Meliora sunt ea quae natura quam illa quae arte perfecta sunt
Našou filozofiou tak pri pestovaní viniča, ako pri výrobe vína je vrátiť sak prírodným metódam. Pri pestovaní sme prešli na ekologické vinohradníctvo, teda nepoužívame herbicídy, pesticídy ani žiadne umelé hnojivá, ktoré by prekryli minerálne látky dostávajúc z pôdy do hrozna a vína. Proti hubovým chorobám sú použité iba tradičné kontaktné (meď, síra) a biologické (výťažky z byliniek) prípravky, a aj tie iba v obmedzenom množstve. V snahe dosiahnuť čím vyššiu kvalitu hrozna, úrodu redukujeme na 1 kg na jednom koreni.

Pri výrobe vína taktiež uprednostňujeme tradičné metódy vinifikácie pred reduktívnou technológiou a sudové kvasenie a zrenie. Okrem síry pre stabilizáciu vína nepoužívame žiadne pomocné preparáty, ani ušľachtilé kultúry kvasiniek, ktoré síce uľahčujú život vinárom, ale do vína vnášajú cudzie tóny. Našou snahou je vyrobiť také vína, ktoré čo najviac odzrkadľujú terroir našich vinohradov.
0 príspevkov