Hlavnou témou a programom budú vinári. Osobne. Prizvali sme vinárov a vinárstva z Požitavia, ale aj zástupcov každej vinohradníckej oblasti na Slovensku.
Spolu to bude pestrý mix 30 vinárov, od úplne drobných remeselných až po väčšie a známe vinárstva.
Zabudnite na mastné klobásky, predraženú cigánsku a studený guláš! Jedlo máme rovnako radi ako víno, a preto si dávame extra záležať, aby sa všetci dobre a kvalitne najedli. Nie sme proti klasike, naopak, tradície si ceníme, ale kvalita je prvoradá.K vinárstvu neodmysliteľne patrili a dodnes patria remeslá a hospodárske práce. Chceme ukázať ich dôležitosť, ale aj ich krásu a preto sme prizvali zručných remeselníkov ako napríklad sudár, sklár, hrnčiar či garbiar.
Na festivale nájdete poľnohospodársky dvor so živými zvieratami, múzeum vinárstva a vinohradníctva, ktoré bude situované medzi vinohradmi pod holým nebom.
Rodinné vinárstvo Dr. Ing. Palík Ladislav a Palíková Klára, zamerané na vlastnú bioprodukciu od pestovania hrozna až po jeho spracovanie.
Výroba vína prebieha v 200 ročnej veľkopeseckej pivnici, ktorú nezničili ani búrlivé stáročia histórie. Popri sviežich, ľahkých, ovocných nápojoch sa nájdu aj teľnaté biele a červené vína. Našim cieľom je vyrobiť kvalitné, pre pesecký vinohrad charakteristické, cenovo dostupné vína. Naša pivnica je vhodná na usporiadanie rodinných aj firemných akcií.
Náš podnik vznikol v roku 2006. Majiteľmi sú Dr. Ing. Palík Ladislav a Palíková Klára.
Venujeme sa rastlinnej aj živočíšnej výrobe. Pestujeme predovšetkým pšenice, jačmeň, kukuricu, slnečnice, atď., ale dôležitou súčasťou rastlinnej výroby sú ovocinárstvo, pestovanie zeleniny a vinohradníctvo.
Naše výrobky sú certifikované bioprodukty.
Značnú časť vypestovaného bioovocia a biozeleniny sami spracujeme.
Sušenie je jedným z najstarších, najprírodnejších a najšetrnejších spôsobov konzervovania. Sušenie je založené na znížení obsahu vody ovocia a zeleniny, a keďže u nás sušenie prebieha veľmi šetrným spôsobom, pri 40 0C, v koncentrovanej forme sa zachovajú vitamíny, minerálne látky a vlákniny.