Modul EMCS eColKo je tu pre Vás, uľahčí Vám tvorbu daňových hlásení a komunikáciu s Finančnou správou SR pre tovary podliehajúce spotrebným daniam (lieh a alkoholické nápoje, tabak a tabakové výrobky, energia a energetické výrobky).
Pre vinárske výrobky, je v evidencii k dispozícii sekcia, ktorá obsahuje časti ako kategória vína, vinohradnícka zóna, tretia krajina pôvodu a operácie s vinárskym výrobkom.
Hlásenie je možné editovať priamo, alebo vytvoriť importom z ERP ekonomických systémov, alebo z evidencie Daňového skladu - modul eColKo.
VinkoPRO 2025 je rebríček vín, ktoré sa zúčastnia najmenej 3 súťaží, ktorých usporiadatelia využili informačný systém VinkoPRO v súťažnej sezóne 2024/2025.
PREDBEŽNÉ VÝSLEDKY, posledná aktualizácia 11.04.2025
XXVII. VÝSTAVA VÍN je určená pre všetky vína, ktoré môžu súťažiť v jednotlivých kategóriách určených štatútom, bez ohľadu na ich geografický pôvod. Súťaž AGROVÍNO je nominačnou súťaźou pre Národný salón vín, konanou pod záštitou Zväzu vinohradníkov a vinárov SR.
„VÍNO BOJNICE 2025“ je dvadsiatypiaty ročník súťaže vín s medzinárodnou účasťou.
Zároveň je jednou z nominačných súťaží pre Národný salón vín Slovenskej republiky 2025.
Drahí priatelia, milovníci kvalitného vína! Srdečne vás pozývame na 25. ročník jedinečnej vínnej akcie - VÍNOŽÚR 2025, ktorá je vyvrcholením odbornej časti medzinárodnej súťaže VÍNO BOJNICE.
Vážení priatelia a milovníci vína,
dňa 30.4.2025 sa uskutoční odborná degustácia a dňa 15.05.2025 verejná prehliadka 16. ročníka celoslovenskej súťažnej výstavy vín „VÍNO SPU 2025“. Srdečne vás pozývame na účasť v súťaži, ako aj na verejnej ochutnávke súťažných vín.
Naše motto: „Na Slovensku sa organizuje mnoho súťaží vín, ale táto jediná sa koná na vinohradnícko – vinárskej, AKADEMICKEJ pôde“.
Ing. Klaudia Halászová, PhD., rektorka SPU v Nitre a prof. Ing. Dušan Igaz, PhD., dekan FZKI SPU v Nitre.
Náš podnik vznikol v roku 2006. Majiteľmi sú Dr. Ing. Palík Ladislav a Palíková Klára.
Venujeme sa rastlinnej aj živočíšnej výrobe. Pestujeme predovšetkým pšenice, jačmeň, kukuricu, slnečnice, atď., ale dôležitou súčasťou rastlinnej výroby sú ovocinárstvo, pestovanie zeleniny a vinohradníctvo.
Naše výrobky sú certifikované bioprodukty.
Značnú časť vypestovaného bioovocia a biozeleniny sami spracujeme.
Sušenie je jedným z najstarších, najprírodnejších a najšetrnejších spôsobov konzervovania. Sušenie je založené na znížení obsahu vody ovocia a zeleniny, a keďže u nás sušenie prebieha veľmi šetrným spôsobom, pri 40 0C, v koncentrovanej forme sa zachovajú vitamíny, minerálne látky a vlákniny.
Rodinné vinárstvo Dr. Ing. Palík Ladislav a Palíková Klára, zamerané na vlastnú bioprodukciu od pestovania hrozna až po jeho spracovanie.
Výroba vína prebieha v 200 ročnej veľkopeseckej pivnici, ktorú nezničili ani búrlivé stáročia histórie. Popri sviežich, ľahkých, ovocných nápojoch sa nájdu aj teľnaté biele a červené vína. Našim cieľom je vyrobiť kvalitné, pre pesecký vinohrad charakteristické, cenovo dostupné vína. Naša pivnica je vhodná na usporiadanie rodinných aj firemných akcií.