Hlavnou témou a programom budú vinári. Osobne. Prizvali sme vinárov a vinárstva z Požitavia, ale aj zástupcov každej vinohradníckej oblasti na Slovensku.
Spolu to bude pestrý mix 30 vinárov, od úplne drobných remeselných až po väčšie a známe vinárstva.
Zabudnite na mastné klobásky, predraženú cigánsku a studený guláš! Jedlo máme rovnako radi ako víno, a preto si dávame extra záležať, aby sa všetci dobre a kvalitne najedli. Nie sme proti klasike, naopak, tradície si ceníme, ale kvalita je prvoradá.K vinárstvu neodmysliteľne patrili a dodnes patria remeslá a hospodárske práce. Chceme ukázať ich dôležitosť, ale aj ich krásu a preto sme prizvali zručných remeselníkov ako napríklad sudár, sklár, hrnčiar či garbiar.
Na festivale nájdete poľnohospodársky dvor so živými zvieratami, múzeum vinárstva a vinohradníctva, ktoré bude situované medzi vinohradmi pod holým nebom.
Vinohradníctvo a vinárstvo troch bratov Číčkovcov pochádzajúcich z Modry, obhospodaruje vinice na prvotriednych modranských polohách vo výmere 5,0 ha. Špecializujeme sa na výrobu prívlastkových vín, muštov a sezónneho burčiaku. Pestujeme muštové odrody Irsai Oliver, Muller Thurgau, Rulandské biele, Feteasca regala, Veltlínske zelené, Cabernet Sauvignon a Svätovavrinecké. V našich vínach cítiť vinohradníctvo, prírodu a Modru.