Diskusia - Akostné víno odrodové Slovensko Perlivé
Akostné víno odrodové
Tradičný výraz akostné víno sa používa len na označenie vína s chráneným označením pôvodu, ak hrozno, z ktorého bolo víno vyrobené,
- dosiahlo cukornatosť najmenej 16 °NM,
- najvyšší hektárový výnos neprekročil 18 000 kg/ha,
- skutočný obsah alkoholu vo víne je najmenej 9,5 % objemu,
- obohacovanie sa uskutočnilo podľa osobitného predpisu, pre červené víno najviac do 24 NM a pre biele víno najviac do 22 NM,
- spĺňa kvalitatívne požiadavky.
Víno podlieha povinnej certifikácii ÚKSUP, podľa z. 313/2009 Z.z.
- dosiahlo cukornatosť najmenej 16 °NM,
- najvyšší hektárový výnos neprekročil 18 000 kg/ha,
- skutočný obsah alkoholu vo víne je najmenej 9,5 % objemu,
- obohacovanie sa uskutočnilo podľa osobitného predpisu, pre červené víno najviac do 24 NM a pre biele víno najviac do 22 NM,
- spĺňa kvalitatívne požiadavky.
Víno podlieha povinnej certifikácii ÚKSUP, podľa z. 313/2009 Z.z.
Slovensko Perlivé