Informácie o súboroch cookie.
Tieto stránky využívajú súbory cookie.
Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.
30
jún
2017

Riadená degustácia vinárstva MAHID

Príďte k nám, spoznáte úspešné vinárstvo, jeho zakladateľov a v diskusii sa dozviete viac o ich vínách, ako aj úspechoch a hlavne ochutnáte vína z produkcie Vino MAHID.
30.06.2017 19:00
01
júl
2017

Víno a levanduľa 2017

Vážení milovníci vína a prírody,
srdečne Vás pozývame 6. ročník podujatia, ktoré sa koná v pezinských vinohradoch "Víno a levanduľa 2017".
01.07.2017 15:00
01
august
2017

AWC Vienna 2017

Najväčšia oficiálne uznaná súťaž na svete. V roku 2016 bolo v súťaži hodnotených: 12826 vzoriek vín od viac ako 1800 producentov.
EU approved - AWC Vienna je EU poverená súťaž vín za účelom udeľovania ocenení schválených EU, ktoré je možné aplikovať priamo na vínové fľaše ako známku kvality.
Ako jediná súťaž vín, ktorá udeľuje finančné ocenenia v celkovej hodnote 8.000,-€.
01.08.2017 00:00

Tradičné výrazy a Prívlastky vín


Regionálne víno

Tradičný výraz regionálne víno sa používa iba na označenie vína s chráneným zemepisným označením, ak
- hrozno, z ktorého bolo vyrobené, dosiahlo cukornatosť najmenej 15 °NM,
- najvyšší hektárový výnos neprekročil 18 000 kg/ha,
- skutočný obsah alkoholu vo víne je najmenej 8,5 % objemu,
- spĺňa kvalitatívne požiadavky.

Víno podlieha povinnej certifikácii ÚKSUP, podľa z. 313/2009 Z.z.
Slovensko Tiché

Akostné víno odrodové

Tradičný výraz akostné víno sa používa len na označenie vína s chráneným označením pôvodu, ak hrozno, z ktorého bolo víno vyrobené,
- dosiahlo cukornatosť najmenej 16 °NM,
- najvyšší hektárový výnos neprekročil 18 000 kg/ha,
- skutočný obsah alkoholu vo víne je najmenej 9,5 % objemu,
- obohacovanie sa uskutočnilo podľa osobitného predpisu, pre červené víno najviac do 24 NM a pre biele víno najviac do 22 NM,
- spĺňa kvalitatívne požiadavky.

Víno podlieha povinnej certifikácii ÚKSUP, podľa z. 313/2009 Z.z.
Slovensko Tiché

Akostné víno odrodové

Tradičný výraz akostné víno sa používa len na označenie vína s chráneným označením pôvodu, ak hrozno, z ktorého bolo víno vyrobené,
- dosiahlo cukornatosť najmenej 16 °NM,
- najvyšší hektárový výnos neprekročil 18 000 kg/ha,
- skutočný obsah alkoholu vo víne je najmenej 9,5 % objemu,
- obohacovanie sa uskutočnilo podľa osobitného predpisu, pre červené víno najviac do 24 NM a pre biele víno najviac do 22 NM,
- spĺňa kvalitatívne požiadavky.

Víno podlieha povinnej certifikácii ÚKSUP, podľa z. 313/2009 Z.z.
Slovensko Perlivé

Akostné víno značkové

Tradičný výraz akostné víno sa používa len na označenie vína s chráneným označením pôvodu, ak hrozno, z ktorého bolo víno vyrobené,
- dosiahlo cukornatosť najmenej 16 °NM,
- najvyšší hektárový výnos neprekročil 18 000 kg/ha,
- skutočný obsah alkoholu vo víne je najmenej 9,5 % objemu,
- obohacovanie sa uskutočnilo podľa osobitného predpisu, pre červené víno najviac do 24 NM a pre biele víno najviac do 22 NM,
- spĺňa kvalitatívne požiadavky.

Víno podlieha povinnej certifikácii ÚKSUP, podľa z. 313/2009 Z.z.
Slovensko Perlivé

Akostné víno značkové

Tradičný výraz akostné víno sa používa len na označenie vína s chráneným označením pôvodu, ak hrozno, z ktorého bolo víno vyrobené,
- dosiahlo cukornatosť najmenej 16 °NM,
- najvyšší hektárový výnos neprekročil 18 000 kg/ha,
- skutočný obsah alkoholu vo víne je najmenej 9,5 % objemu,
- obohacovanie sa uskutočnilo podľa osobitného predpisu, pre červené víno najviac do 24 NM a pre biele víno najviac do 22 NM,
- spĺňa kvalitatívne požiadavky.

Víno podlieha povinnej certifikácii ÚKSUP, podľa z. 313/2009 Z.z.
Slovensko Tiché

Neskorý zber

Akostné víno vyrobené zo zdravého hrozna v plnej zrelosti, ktorého cukornatosť dosiahla najmenej 21 °NM a skutočný obsah alkoholu vo víne je najmenej 9,5 % objemu.

Víno podlieha povinnej certifikácii ÚKSUP, podľa z. 313/2009 Z.z.
Slovensko Perlivé

Neskorý zber

Akostné víno vyrobené zo zdravého hrozna v plnej zrelosti, ktorého cukornatosť dosiahla najmenej 21 °NM a skutočný obsah alkoholu vo víne je najmenej 9,5 % objemu.

Víno podlieha povinnej certifikácii ÚKSUP, podľa z. 313/2009 Z.z.
Slovensko Tiché

Kabinetné víno

Akostné víno vyrobené zo dravého hrozna v plnej zrelosti, ktorého cukornatosť dosiahla najmenej 19 °NM a skutočný obsah alkoholu vo víne je najmenej 9, 5 % objemu.

Víno podlieha povinnej certifikácii ÚKSUP, podľa z. 313/2009 Z.z.
Slovensko Tiché

Kabinetné víno

Akostné víno vyrobené zo dravého hrozna v plnej zrelosti, ktorého cukornatosť dosiahla najmenej 19 °NM a skutočný obsah alkoholu vo víne je najmenej 9, 5 % objemu.

Víno podlieha povinnej certifikácii ÚKSUP, podľa z. 313/2009 Z.z.
Slovensko Perlivé

Výber z hrozna

Akostné víno vyrobené zo zdravého hrozna v plnej zrelosti zo starostlivo vyberaných strapcov. Cukornatosť muštu musí byť najmenej 23 °NM a skutočný obsah alkoholu vo víne je najmenej 9, 5 % objemu. V prípade starších archívnych vín sa môžete stretnúť aj s prívlastkom výber z hrozna, kde je uvádzaná cukornatosť 22 °NM.

Víno podlieha povinnej certifikácii ÚKSUP, podľa z. 313/2009 Z.z.
Slovensko Perlivé

Výber z hrozna

Akostné víno vyrobené zo zdravého hrozna v plnej zrelosti zo starostlivo vyberaných strapcov. Cukornatosť muštu musí byť najmenej 23 °NM a skutočný obsah alkoholu vo víne je najmenej 9, 5 % objemu. V prípade starších archívnych vín sa môžete stretnúť aj s prívlastkom výber z hrozna, kde je uvádzaná cukornatosť 22 °NM.

Víno podlieha povinnej certifikácii ÚKSUP, podľa z. 313/2009 Z.z.
Slovensko Tiché

Bobuľový výber

Akostné víno vyrobené z ručne zbieraných prezretých strapcov hrozna, z ktorých boli ručne odstránené nezrelé a poškodené strapce.
Cukornatosť pri zbere 26 °NM a skutočný obsah alkoholu vo víne je najmenej 8 % objemu.

Víno podlieha povinnej certifikácii ÚKSUP, podľa z. 313/2009 Z.z.
Slovensko Tiché

Bobuľový výber

Akostné víno vyrobené z ručne zbieraných prezretých strapcov hrozna, z ktorých boli ručne odstránené nezrelé a poškodené strapce.
Cukornatosť pri zbere 26 °NM a skutočný obsah alkoholu vo víne je najmenej 8 % objemu.

Víno podlieha povinnej certifikácii ÚKSUP, podľa z. 313/2009 Z.z.
Slovensko Perlivé

Hrozienkový výber

Akostné víno vyrobené z ručne vyberaných prezretých bobúľ hrozna, ktorých cukornatosť dosiahla najmenej 28 °NM a skutočný obsah alkoholu vo víne je najmenej 8 % objemu.

Víno podlieha povinnej certifikácii ÚKSUP, podľa z. 313/2009 Z.z.
Slovensko Perlivé

Hrozienkový výber

Akostné víno vyrobené z ručne vyberaných prezretých bobúľ hrozna, ktorých cukornatosť dosiahla najmenej 28 °NM a skutočný obsah alkoholu vo víne je najmenej 8 % objemu.

Víno podlieha povinnej certifikácii ÚKSUP, podľa z. 313/2009 Z.z.
Slovensko Tiché